FØDSELSBERETNING - DEL 1

DET MEST NØDVENDIGE OG UNØDVENDIGE TIL BABY

Da jeg blev gravid, begyndte jeg straks at tænke på alle de fine ting man kan få til en baby, overveje hvilke vi skulle investere i, ønske os eller vente med. Det er en jungle at finde rundt i hvad der egentlig er mere nice-to end need-to, hvilke mærker der er bedst og hvilke gadgets der er uundværlige. Derfor jeg har skrevet denne liste – en liste over hvad vi ikke har kunne undvære til Vagn Oskar og hvad der har været komplet overflødigt. Det er selvfølgelig individuelt langt henad vejen, men nogle overvejelser går stensikkert igen og mon ikke, I er nogle der har erfaret det samme som os?

DET MEST UUNDVÆRLIGE

SLYNGEVUGGE FRA NATURESSWAY

Køb den. Bare køb den! Jeg ville ønske, vi havde haft den fra start, så mine arme og min ryg var blevet skånet en smule af alle de vugge-i-arme timer for at få Vagn Oskar til at sove eller blot falde til ro. Slyngevuggen har aldrig svigtet!

BABYNEST

Jeg tænkte oprindeligt, at det var mere nice-to end need-to med en babynest. Jeg tog fejl. Vi har brugt den alle steder! I vores sofa, i vores seng, på vores spisebord osv. Nu er den desværre blevet for kort i længden, men vi har været virkelig glade for den økologiske, farveneutrale nest fra Konges Sløjd.

EN GOD BARNEVOGN

Det aller vigtigste når man skal vælge en barnevogn er, at tænke ud fra sine behov. Vi bor på 3.sal midt i København, så vi gik efter en kombivogn med drejehjul, for at gøre det så nemt som muligt at navigere rundt i byen. Et andet krav var, at den nemt skulle kunne klappes sammen og smides i vores bil eller tages med på rejser. Vi valgte en Bugaboo Buffalo i komplet sort, da den, foruden at være virkelig lækker i designet, opfyldte alle vores behov. Desuden har den vundet bedst-i-test på komfort.

a5013a74-aae3-4024-a3e5-83d5a4ebc350

SUTTESNORE

Vagn Oskar har brugt sut lige siden han blev født og med en suttesnor har man den altid inden for rækkevidde – og ikke på gulvet.

STOFBLEER

Så mange som muligt! Vi har 50 stk hvide stofbleer fra Føtex til puslebordet og så har vi købt de dyrere fra Konges Sløjd og CamCam i douce nuancer til hovedområde, nusseklud og savl.

FLERE FORSKELLIGE SENGEBETRÆK

 Vi har 5 sengesæt til babydynen og det har ikke været for mange. Vagn Oskar gylpede rigtig meget de første par måneder og så er det bare guld værd at have et nyt betræk klar.

EN GOD BABYDYNE OG EN EKSTRA

Igen, i tilfælde af uheld er det bare praktisk at have en ekstra babydyne klar. Babydynen var Mads’ projekt og han valgte en allergivenlig, varmeregulerende dundyne fra Quilts of Danmark, købt i Magasin, til Vagn Oskar. Som ekstradyne har vi et billigt alternativ.

OLIVY

Et lækkert, naturligt produkt til babynumsen.

LIGEGYLDIGHEDERNE

PUSLETASKE

I graviditeten købte Mads en lækker, økologisk pusletaske fra Norseling. Som vi aldrig har brugt. Den er virkelig pæn, men det er bare så upraktisk. Når man skal på tur med baby har man i forvejen 1000 ting med, så jeg har altid bare brugt et net a la det her eller min egen taske, hvor jeg har pakket Vagn Oskars babysager i sammen med min egen pung, nøgler osv. Det giver ingen mening for mig at have endnu en taske med på slæb.

BABYSKO

Hvilken baby bruger sko? Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg har tænkt på, men det er det mest åndssvage jeg nogensinde har købt. Vi har 6 par sko stående til Vagn Oskar, som han aldrig har haft på. De har jo absolut ingen funktion – andet end at være ubehagelige på de små, bløde babyfødder.

VIKLE

Vi havde købt en strækvikle fra Babylonia og jeg er uden tvivl fortaler for intentionen om at bære sin baby tæt, men jeg har simpelthen ikke tålmodighed til sådan en vikle. Mads har øvet sig foran fjernsynet til en YouTube video, men det har ikke fungeret for os i praksis. Hver gang vi har forsøgt, er Vagn Oskar blevet hysterisk, så den har vi solgt videre. I stedet har vi fået virkelig stærke arme. Og til tider en øm ryg.

VUGGE

I Mads’ familie har de en bedårende kurvevugge i flet, der er gået i arv gennem generationer. Vi købte en neutral, hvid sengerand med bindebånd og fik lavet en smuk, ny træbund i mahogni til den, men Vagn Oskar har aldrig sovet en nat i den. Han sover hos os, i vores seng, i min armhule og det har han gjort siden han blev født. Babyvuggen har altså, udover at pynte med sit æstetiske udtryk, været helt overflødig.

8f28d22b-93e6-44a0-bcb4-90d265a1dabe

ULDJAKKE TIL ET FORÅRSBARN

Simpelthen for varmt. Vi havde købt en råhvid, økologisk uldjakke fra Engel da vi var i Paris i november, men har kun fået brugt den på vej hjem fra hospitalet. Tyk uld er alt for varmt til et forårsbarn – i hvertfald til vores. Det gode er, at Engel er så sindssygt stort i størrelsen, at han sagtens kan bruge den her i efteråret og til vinter, selvom det er en str. 50-56.

Imorgen udgiver jeg del 2 af min fødselsberetning. Første del kan du læse her.

Ha’ en vidunderlig mandag.

6 kommentarer

 • Jeg er enig med dig i, at en babynest er NEED-TO-HAVE. Vi har i hvert fald været utroligt glade for vores, som er blevet brugt både til nattesøvn og som en base hvor vores søn kunne slappe af i løbet af dagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg er enig i, at viklen er unødvendig og det samme er babynesten! Bæreselen derimod – den er fantastisk! Jeg elsker også min pusletaske fra Ida Ising, fordi den kan bruges som “puslebord” på farten

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Fin og simpel liste men jeg er slet ikke enig i det med vikler.
  ALLE små har godt af at blive båret tæt på mors hjerte, det hjælper ved tigerspring, overstimulering, tænder, kolik, fordøjelsesproblemer.

  Jeg ved ikke hvor gammel din søn er. Men omkring 4-5 mrd stopper de med at sove i hvert et sekund de er ude og rulle i barnevognen – og istedet skriger de indtil de kommer op til mor. Og der er en vikle fucking genial.
  Min søn er nu 1 år, og vi vikler mere end vi bruger vores dyre bugaboo donkey.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Hej Camilla
   Tak for din kommentar :)
   Jeg er helt enig i at alle små har godt af at blive båret tæt på mors hjerte, men nogle babyer bryder sig ikke om at blive båret sådan. Vi har forsøgt med vores søn (han er 5 måneder) og han er blevet hysterisk hver gang. Han elsker at ligge tæt og blive båret tæt, men det skal foregå i vores arme. Jeg synes faktisk også at viklen var virkelig besværlig og tidskrævende at binde rigtigt. Vores søn sover godt i barnevognen – og hvis ikke han sover, så ligger han bare og kigger. Vi har kun ganske få gange oplevet at han græder og vil op, men så er det ofte sult der spiller ind :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth

   Ej, man kan jo ikke skære alle babyer over en kam. Min dreng på nu 3 år har altid sovet mega godt i sin barnevogn – også da han blev 4-5 måneder. Har brugt bæresele indimellem – men han var heller ikke stor fan af den.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Præcis, det er så individuelt. Nogle børn elsker vikle – andre ikke. Ligesom alt andet :) Vi har haft en smule større succes med bæresele end vikle, men det er godt nok ikke ret ofte.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FØDSELSBERETNING - DEL 1