NAVNELISTEN

PUSLEBORDETS PRODUKTER

I dette indlæg vil jeg give jer et indblik i, hvordan vores pusleplads er indrettet og hvilke produkter vi ikke kan undvære. Ligesom med gadgets til baby, kan det være en jungle at finde rundt i, hvad der er behov for på en pusleplads. Her er mit udkast, der måske kan inspirere jer. Skriv endelig i kommentarfeltet, hvis I har tilføjelser.

21931532_1382243641892584_903061794_oPuslebordet er købt vintage, uroen er fra Liewood, puslepuden er fra CamCam, stålkurve fra Søstrene Grene og æsker fra hhv. HAY og Søstrene Grene.
21908268_1382243638559251_2145944259_o Elefantplakat fra Desenio, toilettaske fra Kalles Børnetøj og spejl fra IKEA.
21908287_1382243635225918_222945552_o
Lager af Natursutter, blandende leggings/strømpebukser og små kyser.

21908665_1382239768559638_246480370_o

OLIVY

Et naturligt, allergitestet og økologisk produkt bestående af 100% ekstra jomfru olivenolie og en mild kalkopløsning. Efter bleskift har vi brugt produktet på en såkaldt babypad (vatrondel) og duppet efter med.

ZINKSALVE

Babynumser bliver hurtigt røde – især i starten, hvor vi typisk skiftede afføringsbleer over 10 gange i døgnet. Her er zinksalve suverænt, da det både afhjælper rødme og har en helende effekt på huden. Vi har prøvet flere forskellige producenter, men Apotekets udgave er uden tvivl bedst i konsistensen og flyder ikke ud.

DESINFICERENDE GEL

Hygiejne. Vi bruger Apotekets pumpeudgave, da min OCD hjerne bedst kan lide, at det matcher. Matcher zinksalven, vel at mærke. Helt åndssvagt (vigtigt).

dfeed148-6944-48fa-b579-2ac894d51ab6

OLIVIAS TRYLLESALVE

En 100% økologisk universalsalve. Den indeholder udelukkende sheasmør, bivoks og ekstra jomfru olivenolie. Vi bruger den til alt — til bleområdet, kinderne, små tørre spots på kroppen og på mine egne læber. Den er fast i konsistensen, men smelter mellem fingrene og tørrer hurtigt ind.

RUDOLPH CARE SOLCREME

Jeg er, som så mange andre, dybt afhængig af Rudolph Care og stort set hele min egen plejeserie består af disse rene, økologiske og velduftende produkter. Jeg har dermed ikke testet andre solcremer til Vagn Oskar, men denne her var helt perfekt på vores sommerferie i år. Vi er ikke hysteriske, hvad angår solstråler, så vores søn bliver ikke indpakket i en UV-dragt eller noget lign. Han havde det skønt i skyggen med bar numse, solhat og et tyndt lag af denne solcreme. Den har i øvrigt en rigtig dejlig, drøj konsistens, hvilket gør det nemt at indsmøre den lille, bløde babykrop.

ADERMA CREME

Vagn Oskar havde mange hormonknopper i ansigtet da han var omkring 5-6 uger. Jeg Googlede nettet tyndt for at finde et produkt, der kunne afhjælpe området, selvom min læge sagde, at de ville gå væk med tiden. Vagn Oskar var helt tør i ansigtet, så jeg købte denne creme på Apoteket og den tog knopperne over et par dage. Siden har vi brugt den indimellem hvis han har haft lidt tørre kinder.

WELEDA “SKIN FOOD” 

Til ekstra tørre og udsatte områder. Vi har brugt den et par gange på Vagn Oskars kinder.

60620a6f-4991-417f-9913-00dc00d93d02

TERMOMETER OG VASELINE

Hvis baby virker utilpas, er det vigtigt at kunne tage temperaturen. Hvis man kontakter 1813, er det første de spørger om, hvorvidt baby har feber – og så er det bare utjekket og upraktisk at være uvidende. Temperaturen er mest nøjagtig, hvis den tages rektalt (i numsen), hvorfor vi har købt dette babytermometer fra Mininor med blød, bøjelig spids. Termometeret fås blandt andet i Babysam.

KAM/BØRSTE TIL HÅRBUNDEN

Hvis baby har hår på hovedet er det vigtigt, at rede det igennem jævnligt, så man mindsker eller helt undgår dannelse af arp. Vi har fået dette lille lyseblå sæt af min mor, som hun købte på en ferie i Dubai.

b4453685-2da3-43df-8867-ce08482a7285

BABYOLIE OG ØKOLOGISK KOKOSOLIE

Når Vagn Oskar er i bad, dypper vi et par dråber babyolie i hans babybadekar. Det mindsker risikoen for udtørring af huden og efterlader den i stedet lækker, babyblød. Kokosolien bruger vi på samme måde som Olivias Tryllesalve – dvs. til alting.

PANODIL JUNIOR

Hvis baby får feber og er forpint, er Panodil Junior et musthave. Jeg ved godt, at der er delte meninger om Panodil til børn, men på baggrund af erfaring fra både mit tidligere arbejde og praktikforløb på to af Rigshospitalets børneafdelinger samt almen sygeplejefaglig viden, kunne jeg aldrig drømme om at lade mit barn forblive i smerte, hvis Panodil kunne afhjælpe. Vagn Oskar har reageret kraftigt på sine vaccinationer med både feber og hvad vi har kunne tyde som smerte. Panodil Junior reddede os (og særligt ham) begge gange.

NÆSEDRÅBER OG NÆSESUGER

Næsedråber og næsesuger er geniale redskaber, hvis barnet bliver forkølet.

D-DRÅBER

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man giver sit barn et dagligt tilskud af D-vitamin fra barnet er 2 uger til 2 år. Vagn Oskar døjede ofte med ondt i maven de første par måneder, så vi brugte D-dråber med jordnøddeolie fra Apoteket, der skulle være ekstra skånsomme for maven. Da han blev 4 måneder og vi ikke havde oplevet problemer med ondt/luft i maven længe, skiftede vi til de almindelige dråber fra Livol, der blandt andet fås i supermarkedet.

699fd443-85e7-4d5a-858d-e25ba92bbec3

2 kommentarer

 • Camilla

  Hej Caroline,
  Tillykke med bloggen :-). Jeg har længe fuldt dit dejlige univers på instagram, og glæder mig til at følge med herinde.
  Måske er det et meget privat spørgsmål, men hvad koster Vagn Oskar pr. måned? Min kæreste og jeg er gået i baby snak, men det sværeste spørgsmål er faktisk, om vi overhovedet har råd! Jeg håber, at du har lyst til at dele din tanker om muligt baby budget :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Hej Camilla :)
   Tak for din kommentar og rosende ord. Det betyder meget. Jeg er glad for, at du følger med.

   Jeg har faktisk ikke noget overblik over, hvor meget Vagn Oskar koster pr. måned. Jeg vil faktisk sige, at økonomi ikke spiller nogen rolle ift. at få en baby. Det kan være en sindssygt stor udgift, men det kan også være en minimal udgift. Man får virkelig mange ting i gave af sin omgangskreds – og der er rigtig mange fine alternativer til dyre barnevogne, dyrt babytøj, sengetøj osv. Vi gjorde det, at vi fra starten lavede en lang liste over de ting vi gerne ville have til vores baby, og så købte vi det hele løbende i graviditeten. Vi havde altså ikke én samlet stor udgift, men mange små hver måned. Det var genialt, fordi man ikke mærker udgiften på samme måde, som hvis man skal købe alting på samme tidspunkt. Der er meget få ting der er need-to-have (barnevogn fx.) og den kan man måske være heldig at få sponsoreret af bedsteforældre? Det er nok i virkeligheden den største udgift og hvis ikke man har mulighed for at købe en ny, så ved jeg fra min terminsgruppe, at der er rigtig mange fine barnevogne, man kan købe brugt rigtig billigt. Vi bruger ca. 500 kr. på bleer om måneden og så er der alt sådan noget som vådservietter, nyt babytøj osv. Men det er ikke noget, der ikke kan blive råd til i et almindeligt budget, højt eller lavt. Husk på, man får 4.500 kr. i børnepenge hver 3.måned og det rækker faktisk rigtig langt, synes jeg. Mit råd er, at tage økonomi ud af ligninden. Hvis I er klar og ønsker en baby, så kom igang! ;-) Pengene, dem finder man ift. det niveau der passer ens konstellation og økonomi.

   Knus Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NAVNELISTEN