• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
FREDAGS FACTS #2

AT KOMME I FORM EFTER FØDSLEN

… VED JEG INGENTING OM… 

22118007_1388538954596386_159819082_o

f85b3304-1d9b-49a3-b8d5-5318fae40bd4

22119418_1388538937929721_71863204_o

Den flittige Instagramfølger ved, at jeg altid har gået meget op i sundhed og træning. Fanatisk, vil nogen nok mene, og det er i virkeligheden heller ikke helt skævt. Inden jeg blev gravid, trænede jeg i Repeat Fitness og jeg meldte mig udelukkende ud, fordi man ikke måtte have babyer med. Min intention var, at jeg selvfølgelig skulle træne flittigt efter graviditeten og bare medbringe min baby i en lift. Det har jeg set så mange mødre gøre og jeg var sikker på, at jeg ikke kunne undvære træningen og det evige energiboost det giver. Eller det endorfinskud der følger.

Men så blev jeg mor. Og alting ændrede sig. Hele mit mindset og alle mine prioriteter ændrede sig. Fra det øjeblik jeg fik min søn i armene, har jeg ikke kunne komme på noget værre eller mere intetsigende sted at tilbringe min tid, end i et fitnesscenter.

Når man får en baby, bliver man opmærksom på, hvor kostbart fænomenet tid, er. Det er simpelthen ikke det værd for mig, at bruge timevis på træning, når jeg i stedet kan bruge tiden på, at være nærværende overfor mit barn. Og når mit barn sover, så har jeg bare mere lyst til at stene Instagram eller spise en rugbrødsmad. Jeg ved, at nogle mødre har det anderledes og får kabalen til at gå op på en måde, der giver mening for dem, og det har jeg respekt for, men det giver ikke mening for mig. Den tid skal nok komme.

eb96b16a-5eb7-471a-9009-b7e5779cf657

Jeg har været heldig, at amningen og gåturene med barnevognen, har taget langt de fleste graviditetskilo og at mit maveskind hurtigt har trukket sig sammen igen. På det punkt, føler jeg ikke, at jeg går på kompromis med min egen selvfølelse. Når det er sagt, så går jeg mindre op i det end nogensinde før. Jeg vejer mig ikke og har ikke gjort det siden vægten viste +15 kg. i slutningen af graviditeten. Jeg føler mig godt tilpas i min krop og jeg kan passe mit tøj. Det er det vigtigste.

I forhold til træning, skal det være lysten, der driver værket – og jeg har simpelthen bare ikke lyst. Jeg ved, at jeg nok skal komme tilbage i løbeskoene i takt med, at min søn bliver større og separationsangsten for mit vedkommende, bliver mindre, men for nu, der nyder jeg, ikke at have det behov. Det er befriende at være nået hertil. Hertil hvor træning ikke fylder noget og hvor jeg ikke får dårlig samvittighed over, at spise en glutenholdig, dødssyg pastaskrue. Jeg lever i høj grad langt mere lystbaseret efter, at jeg er blevet mor – tenderende til udelukkende lystbaseret. Og træning, dét er det absolut sidste jeg har lyst til.

Jeg går stadig meget op i sundhed og passer troligt mine sundhedsrutiner, såsom mit daglige olieshot og mine vitaminpiller, men det føles nu engang aller sundest for mig, at fokusere på min familie, mit barn og alt derimellem.

Det kan godt være, at min kondition aldrig har været dårligere end den er nu, men til gengæld, har jeg aldrig nogensinde følt mig sundere.

22171874_1388538951263053_1619701761_o<3
ca37168a-4f38-4722-865c-3094a6c6acfb
Sommerferie på Mallorca, hvor Vagn Oskar var 12 uger gammel
22119457_1388538941263054_1325262422_o Vagn Oskar 9 uger gammel 

2 kommentarer

 • Frederikke

  Så fin tilgang du har til sundhed efter at være blevet mor! :-)
  Hvilke vitaminer spiste du før, under og her efter graviditet (nogen bestemte mærker)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Frederikke
   Tusinde tak for kommentaren. Det er den tilgang der falder mig mest naturlig og så det er så skønt! :)
   Før graviditeten spiste jeg folsyre, jeg købte på Apoteket.
   I graviditeten spiste jeg “Baby-Me-Now”, som er en multivitaminpille der indeholder alt det, man skal have. Det anbefales dog, at man også tager et tilskud af jern, og der valgte jeg AminoJern, da de er mest skånsomme for maven. Udover multivitamin og jern, tog jeg dagligt et omega 3 olieshot fra Eqology og d-vitamin fra PurePharma i ny og næ.

   Efter graviditeten har jeg taget (og tager stadig) multivitamin fra PharmaNord, B-stress vitamin, calcium og magnesium. Alle fra Solaray. Derudover tager jeg zink fra PharmaNord og d-vitamin fra PurePharma.
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FREDAGS FACTS #2