PÅ CHRISTIANSHAVN

10 HURTIGE OM MIN GRAVIDITET

Det føltes som længe siden, jeg var gravid, og så alligevel ikke. De 10 måneder gik på sin vis både vanvittigt hurtigt og ekstremt langsomt. Sært, at noget kan føles så ambivalent.

Her får I 10 hurtige om min graviditet. Jeg vil uddybe hele graviditeten i et særskilt indlæg, da jeg løbende har haft noteret hele graviditeten, og dertilhørende tanker, ned i en dagbog (scrapbog) til Vagn Oskar.

88ddef6a-b312-41ab-b777-0644aebb8f7d

050c7141-7e9f-4ca0-b824-96310917ad6c

10 HURTIGE

1. Var graviditeten planlagt? 

JA! Mega planlagt. Vi havde dog aldrig turde håbe på, at det ville gå så stærkt! (Læs her)

2. Det bedste ved at være gravid?

Babyspark! Åh, så livsbekræftende. Og når Mads talte til babyen i maven eller kyssede den. Dér smeltede jeg lidt hver gang.

3. Det værste ved at være gravid?

Madlede, bækkenløsning og smadrede ribben. Føj. Min madlyst er faktisk ikke rigtig returneret endnu. Før graviditeten kunne jeg glæde mig en hel uge, hvis jeg vidste, vi skulle have et eller andet megalækkert at spise. Nu er jeg faktisk komplet ligeglad med, hvorvidt menuen står på en saftig tournedos eller en ostemad. Og jeg hader det. Jeg savner at spise af lyst. Er der nogen mødre på linjen, der har været ude for noget lignende? Bliver man normal igen? Please, skriv ja.

4. Havde du nogle cravings? Hvis ja, hvilke?

Jeg havde aldrig rigtig cravings som sådan, da jeg havde ustyrligt meget madlede hele anden og tredje trimester. Jeg spiste dog virkelig mange appelsiner og æg. Det var det eneste jeg havde lyst til. Iskold icetea og appelsinjuice var også trofaste lifesavere.

5. Hvorfor valgte du, at føde på Rigshospitalet fremfor Hvidovre?

Fordi jeg selv har arbejdet på Rigshospitalet og ved, hvor dygtige de er. Og selvfølgelig fordi, vi bor tættere på, end på Hvidovre.

6. Var du bange for fødslen?

Nej. Jeg følte mig i meget trygge hænder. (Læs min fødselsberetning her, her og her)

7. Hvordan reagerede I, da I fik kønnet at vide?

Vi blev enormt overraskede! Vi havde været sikre på, at vi skulle have en datter, så det skulle vi faktisk lige vænne os til ikke var tilfældet, begge to.

8. Trænede du i graviditeten?

Både ja og nej. Det første stykke tid, ja, men så fik jeg symfyseløsning/bækkenløsning og bare dét at gå en tur, var anstrengende og smertefuldt. Jeg var dog aktiv og cyklede på daglig basis helt indtil fødslen. Nu har jeg til gengæld ikke siddet på en cykel i et halvt år ; )

9. Drak du alkohol i graviditeten? 

Jeg fik to glas rødvin, da Mads fyldte 30 år i november, hvor vi var i Paris. Her var jeg ca. 25 uger henne.

10. Var du nervøs gennem graviditeten? 

Jeg var aldrig nervøs for at abortere spontant, mærkeligt nok. Jeg var til gengæld sindssygt nervøs for, at vores baby skulle have et syndrom eller være syg på anden vis. Shit, det bekymrede mig meget, på trods af, at alle odds var imod det (min unge alder, resultatet af nakkefoldsskanning og det faktum, at der ingen genetisk disposition er i vores familier).

94b95392-dfa7-4f3d-8c33-e8be88e3c2cb

bda75eb4-536b-450b-a7e6-7392a6ff7848

God torsdag til jer!
Vi har trukket stikket i vores lille barselsboble herhjemme, da nætterne stadig er helt absurd dårlige. Til gengæld har vi en meget glad, sjov og nuttet lille dreng når han er vågen om dagen (dvs. hele tiden), så pyt.

2 kommentarer

 • S

  Tak for en super god blog – den første og eneste blog jeg læser :) Synes du har nogle rigtig spændende overvejelser, lækker skrivestil og fed veksling mellem indlæg :) Jeg ville egentlig bare høre hvor dine bukser på de øverste billeder er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære S
   Tusinde tak for din kommentar. Den varmede rigtig meget! Sådanne kommentarer og ros betyder meget for mig.
   Bukserne er faktisk preggo-leggings i ruskindslook fra H&M’s “mama”linje. De er simpelthen så behagelige. Så behagelige, at jeg stadig bruger dem.
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PÅ CHRISTIANSHAVN