• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
FREDAGS FACTS #4

Q AND A SVAR, DEL 2 – PERSONLIGT, MIG OG MADS

Godmorgen venner!

Nyder I weekenden?
Som fortalt her, er vores lille familie taget i sommerhus. Mads er i dette sekund netop hjemvendt fra bageren med grovboller og friskpresset appelsinjuice, jeg har hjemmebagte kanelsnegle i ovnen, Vagnus sover dagens første lur i barnevognen, min stærke filterkaffe er varm og der er ild i brændeovnen. Efterår og sommerhus er i særdeleshed en fin kombination.

Her er del 2 af svarene til min Q&A! Igen, tak for alle jeres spørgsmål. Det har været interessant for mig at vide, hvad I ønsker at få et indblik i.

I dette indlæg vil jeg besvare de spørgsmål, der omhandler Mads og mig. Første del, omhandlende Vagn Oskar, kan I læse her.

09788da8-af1b-4aa1-8a32-aa92d083eefb

1.
Hvad har været det vildeste i forhold til at blive mor?

Udover den altovervældende, helt ubetingede kærlighed man pludselig føler for et splinternyt, lillebitte menneske, så har det vildeste været at opleve, hvor meget ens eget liv betyder. Før jeg blev mor til Vagn Oskar, ville jeg til enhver tid ofre mig selv før min kæreste, mine forældre, min lillebror m.m. Men nu, der er jeg nummer to efter Vagn Oskar på førstepladsen. Jeg ville aldrig byde min søn, ikke at have en mor.

2.
Hvad spiser du typisk i løbet af en dag?

Det er seriøst det sværeste spørgsmål jeg har fået. Efter jeg er blevet mor, er der absolut ingen kontinuitet i hverken måltider, tidspunkter eller fødevarer. Typisk når jeg først at spise henad eftermiddagen. Hvis jeg er hjemme, spiser jeg oftest en skål med vegansk sojayoghurt, hjemmeristet granola, ekstra mandler, valnødder og bær. Det er hurtigt, velsmagende og nærende. Desuden er nødder suveræne i forhold til amning.

Aftensmad spiser vi sammen som familie og der er det primært Mads, der laver mad. Vi spiser generelt vegetarisk til hverdag, dog med undtagelse af Mads’ famøse bolo med stegt chorizo og hvidvin. Den er sindssyg. Vi spiser generelt meget varieret, økologisk og altid friske grøntsager kamufleret i en salat med vincotto, urter og kerner.

Der er til gengæld også mange, mange dage, hvor kolde mælkesnitter og nøddeknasende, mælkechokolade udgør hele måltider.

3.
Hvordan redigerer du dine billeder på Instagram og til bloggen?

For det første, tager jeg alle mine billeder med en ganske almindelig iPhone 7. Engang imellem med et spejlreflekskamera fra Canon, men det er yderst sjældent. Jeg redigerer mine billeder i app’en VSCO, hvor jeg vælger filteret A5 og skruer ned for farven og op for lyset. Jeg piller stort set aldrig ved kontrasten. Hvis billedet er i sort/hvid redigerer jeg på samme måde, dog vælger jeg først den sort/hvide udgave “mono” i iPhones billederedigering.

4.
Hvilke overvejelser gjorde du dig, i forhold til at få et barn under uddannelse?

For at være helt ærlig, så gjorde jeg mig faktisk ikke rigtig nogen overvejelser i forhold til barn under uddannelse. Jeg har altid ønsket at blive mor i en forholdsvis ung alder og ønsket om graviditet med Mads, overskyggede faktisk det hele. Jeg bekymrede mig overhovedet ikke. Jeg tænkte bare, at det skulle vi nok finde ud af. Det er egentlig et meget godt eksempel på, hvordan mit hoved fungerer. Jeg bekymrer mig sjældent om praktikaliteter og tænker stort set altid “det går nok”. I ved, hvis ikke det bliver A, så bliver det sgu nok B. Og det er sikkert lige så godt ; )

5.
Vi vil gerne vide noget mere om din kæreste. Hvem er han?

Hvor starter man lige? Mads fylder 31 år i starten af november og er altså 6 år ældre end mig. Han er uddannet kok og har været i branchen i 15 år. Efter at have arbejdet med Michelin og andet højgastronomisk gourmetmad i mange år, skiftede han i august til en stilling som kantinechef i en bank. Årsagen til skiftet var primært, at han havde helt vanvittige arbejdstider. Nu arbejder han fra kl.07-15 mandag til fredag, hvilket er virkelig luksus for vores lille familie.

Under hans småarrogante, gadedrengelook er han det blødeste, mest betænksomme menneske jeg kender.

aae7b97d-41a6-46d5-a0eb-1de2eccea986

6.
Hvad er dit yndlings tøjmærke?

Den er svær. For år tilbage, havde jeg troligt svaret Acne. Minimalisme, kvalitet og farveløse nuancer. Nu er det meste af det rimelig skørt, hvilket dansk (og svensk) mode generelt er. Generelt er jeg ikke interesseret i moden, som den vi ser på catwalken. Det er alt for hokuspokus. Skørt og spraglet. Uflatterende. Det tiltaler mig slet ikke. Jeg er dog stadig begejstret for Acnes jeans og strik. Af highstreet gør ZARA det som regel godt. Min stil er meget enkel. En hvid basic t-shirt, et par sorte jeans, sorte støvler og fine, skrøbelige smykker. En grå uldbluse til kølige stunder. Det klæder alle. Investér i t-shirts af god kvalitet, så de ikke fnuldrer efter vask. Jeg er glad for de her fra Alexander Wang. Og de her fra American Vintage.

7.
Du har så fin, neutral og lækker tøjstil, men hvor shopper du? Hvilke mærker er du særligt glad for, at gå i?

Jeg shopper sjældent til mig selv. Jeg har en basisgarderobe, jeg er rigtig glad for. Gode t-shirts, uldne bluser, sweatre og sorte jeans. Slidte boyfriendjeans, loosefit herrebukser og sorte blazere finder du også i min basisgarderobe. Skjorter i alle snit og douce nuancer, har jeg særligt været glad for her i barslen, da de er ammevenlige. Det er bare pænt og klassisk, at være iført en sart lyseblå, hvid eller rosafarvet skjorte tilsat en varm, grå strik. Jeg bryder mig faktisk ikke synderligt om, at shoppe på nettet (udover de t-shirts m.m. jeg ved, fungerer). Jeg vil gerne kunne mærke kvaliteten (og komforten) og se snittet på min egen krop. Af fysiske butikker, der også har webshop, er jeg glad for Strøm i Hellerup (her), Youheshe i Kbh NV (her), Magasin, ZARA og Gossip i Ny Østergade.

8.
Har dine venskaber ændret sig efter du er blevet mor?

Nej. Man ved aldrig, hvordan ens omgangskreds reagerer når man bliver mor, men jeg har i sandhed verdens bedste veninder. De har alle, hver og én, støttet mig og gjort en meget stor indsats for at være en del af mit, og Vagn Oskars, liv lige fra start af. Jeg er meget stolt af mine veninder og føler mig simpelthen så heldig. De har vist sig, at være de mest loyale af slagsen. Ikke én eneste har skuffet.

9.
Hvordan har jeres kæresteforhold ændret sig?

Det har jeg faktisk netop skrevet et helt indlæg om her.

10.
Hvilken uddannelse er du ved at tage? Og hvad arbejder din kæreste med?

Jeg læser til sygeplejerske, men mangler kun at skrive min bacheloropgave, så jeg skal ikke tilbage på skolen. Jeg skal skrive bachelor over 10 uger til april, hvor jeg holder Vagn Oskar hjemme imens. Vi har søgt vuggestue pr. 1. august 2018 (på det tidspunkt er han næsten halvandet år) og hvis alting går efter planen, søger jeg job pr. 1. september næste år.

Mads er uddannet kok og arbejder som kantinechef i en bank. Dét har jeg uddybet længere oppe.

11.
Hvordan reagerede jeres familie og omgangskreds, da du efter så kort tid fortalte, at du var gravid? Og havde I fortalt, at I ville prøve inden da?

Vores familie var mildest talt chokerede, ikke i negativ forstand, men min mor skulle ikke snydes for et glas iskold hvidvin on the side. Min far sad og summede i hjørnet af lykke; “Så kommer der en lille kopi af Caro”, ret sødt. Mine veninder havde set den komme, tror jeg. Vi havde ikke fortalt nogen, at vi prøvede (kun et par af mine veninder, der spurgte mig direkte). Der gik trods alt kun 12 dage (læs her).

12.
Hvordan er forholdet til din familie, nu hvor alle familiemedlemmer får nye “roller”?

Det er et pisse godt spørgsmål, faktisk. Jeg har altid været mine forældres “lille pige” og jeg har haft meget svært ved, at adskille mig og blive rigtigt voksen. Mine forældre har heller ikke gjort det nemt for mig, da de altid har passet på mig og behandlet mig som et barn. Alt fra at betale min regninger (dog ikke længere) til at fikse forsikringer m.m. Den dag i dag aner jeg seriøst stadig ikke hvordan man ændrer i sin forskudsopgørelse. Sad, but true.

Til at begynde med, syntes jeg faktisk, at det var grænseoverskridende at være gravid foran mine forældre. Pludselig var jeg ikke blot deres lille datter længere og det skulle jeg lige vænne mig til. Har nogen af jer oplevet den følelse? Jeg har ikke hørt andre have det sådan, og følte mig egentlig ret alene omkring det dengang, så kommenter meget gerne.

I dag stortrives vi alle i de nye roller. Jeg smelter når jeg ser mine forældre sammen med min søn. De elsker ham betingelsesløst. Vi ser hinanden meget ofte, faktisk flere gange om ugen. Intet har ændret sig. De føler, at de følelsesmæssigt har fået et ekstra barn i Vagn Oskar, det er nuttet.

13.
Hvordan ser jeres liv ud om 3-5 år?

Forhåbentlig har vi en skøn, lille unge mere. Vi bor fortsat i vores lejlighed i København, men er måske begyndt at kigge på mulighederne for at investere i et hus. Nordpå.

14.
Jeg har set på din Instagram, at du har god smag i sneakers. Hvilke mærker/modeller er dine sneakers?

For det første, tak! Jeg går ofte i sneakers. Til gengæld aner jeg vitterligt intet om modelnavn på dem. Jeg køber dem, jeg synes er pæne. Fælles for dem alle er, at de er fra Nike eller Adidas. Et enkelt par af de klassiske Vans med snørebånd. Jeg har tilføjet links over nogle af dem jeg har herherherher og her.

59af76c8-f825-4582-b476-1e0fd726de2b

3 kommentarer

 • Anne

  Tak for en dejlig blog, Caroline :) du er stor inspiration!
  Du tager så vanvittigt flotte billeder! Hvor meget skruer du op for lyset og ned for farven i VSCO-appen? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Dejligt indlæg! 😊 Det forhold du beskriver med dine forældre lyder fuldstændigt som mit!! 😆 Og jeg havde det på nøjagtigt samme måde da jeg blev gravid og jeg ved at min far især havde det lidt svært med at se mig gravid og ikke rigtigt ku glæde sig. Han bekymrede sig meget for mig (jeg er i den grad også hans lille pige – selvom jeg har tre søstre 😜) Tror havs syntes det var hårdt at tænke på det jeg skulle gå igennem. Han havde set min mor gøre det 4 gange og ved jo hvor hårdt det er. Og jeg var jo kun 21😉 MEN da han kom ind på stuen lige efter jeg havde født Johan kiggede han på mig inden noget andet og sagde “jamen du ligner jo fuldstændig dig selv” og så ku han kigge ned på den lille dreng og forelske sig. Lige siden har de to været uadskillelige og bedste venner 😍
  Så ja, jeg kan godt relatere til at det kan være mærkeligt og svært at være gravid foran sine forældre(mest min far). Jeg var bange for han syntes det var dumt jeg var gravid, men i virkeligheden bekymrede han sig bare♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg er ligenu gravid i uge 29, og jeg har det SÅ mærkeligt på en eller anden underlig måde, med at være gravid foran mine forælde🙈 Det er rart at høre du havde det lidt på samme måde, for har følt mig her forkert!
  Har ikke rigtig kunne sætte ord på det, men jeg har også altid været deres lille pige, som de ordner så meget for, og nu skal jeg selv have en lille pige.. jeg er i starten/midten af 20’erne som dig, så er selvfølgelig også ret ung, men troede ikke jeg ville have det sådan! Håber det bliver mere naturligt når hun kommer til verden.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FREDAGS FACTS #4