TANKER, REFLEKSIONER OG BEKYMRINGER INDEN MIN GRAVIDITET

WEEKENDEN, KNÆK CANCER OG SPRØDE CROISSANTER

God eftermiddag, på denne sidste oktobersøndag i år.

Har I haft en rar weekend? Vores weekend startede på bedste vis i fredags, da Vagn Oskar og jeg havde en hel dag uden planer. Dermed ikke sagt, at de dage er sjældne, gudskelov, men jeg følte et sjældent overskud, da jeg vågnede klokken 07.15 til min søns babypludren og lille bløde babyhånd rundt omkring mit ansigt. Måske, fordi jeg allerede var gået i seng kl.21 aftenen forinden. Det kan godt betale sig.

6c08c20a-42ab-4dd7-a717-81e800145f9d Kaffe og sprød, smørbagt croissant hos Mirabelle

Vi brugte det meste af fredagen på at spankulere rundt i Københavns fine gader, hvor vi købte fødselsdagsgaver til Mads. Han fylder 31 år på fredag og da næste uge er fyldt til randen med planer, aftaler og ærinder, så jeg mit snit til at få gaverne i hus. Krydset et punkt af to-do listen. Det føles så godt. Vagn Oskar skiftevis lå og sad artigt i sin barnevogn, og charmerede flittigt fremmede ansigter undervejs med sine nuttede smil, babyklukken og store, brune øjne.

Jeg tog mig selv i, flere gange, at føle den dér udefinérbare lykkefølelse. At strolle rundt alene i gaderne med barnevognen og kigge på min egen lille, smukke søn. Det er dét, jeg altid har ventet på. Drømt om. Det helt ægte, rette element, den rette rolle, for mig. For satan, hvor er jeg dog dybt taknemmelig, lykkelig helt ind i knoglerne og stolt over, at være blevet mor til ham. Jeg har ikke ord for den kærlighed. Det kan ikke sammenlignes med noget, overhovedet.

369724a4-e2bd-4184-ba3c-9a91a3ed1f99

d20de410-bc52-44d2-96b4-188fb7261184 Min egen lille, nuttede shoppemakker 

Om aftenen spiste vi vegansk chili sin carne, rester fra torsdagen, da vi er en smule bagud i forhold til vores madplan. Vagn Oskar faldt i søvn i vores dobbeltseng klokken 19.30 og resten af aftenen gik med blandselv slik, dyner i sofaen og Knæk Cancer, Vild Med Dans på TV2. Jeg rammes altid af en stærk følelse af solidaritet i Danmark når det er Knæk Cancer uge. Det er som om, alle står dét ekstra sammen. Det gør vi alle. Vi står alle, hver og én, sammen imod den skrækkelige, ubarmhjertige sygdom, og det synes jeg, at man kan mærke. Det skaber en tryghed og et håb for fremtiden at vide, at Danmark holder sammen. Som den dygtige TV-vært Cecilie Frøkjær så fint understregede til lørdagens Knæk Cancer show på TV2; Sammen er vi stærkest. Det er så rigtigt.

 Lørdagen startede noget så rart ud. Mads stod op som den første på matriklen for at tage i fitnesscenteret inden Vagn Oskar og jeg vågnede. Klokken 7.30 returnerede han i dynerne med friskbagt morgenbrød fra Lagkagehuset, netop som den mindste langsomt begyndte at slå sine små øjne op. Resten af lørdagen blev spenderet i simpel slowmotion, med seriekiggeri, leg på vores søns skumgulv og på en enkelt lille spadsertur i blæsevejret rundt på Nørrebro. Igennem Assisensens, langs Nørrebrogade og fine Guldbergsgade, hvor vi gjorde et anbefalelsesværdigt pitstop hos caféen Mirabelle. God to-go kaffe og en sprød, smørbagt croissant. Favorit kittet.

Vores søndag har indtil videre stået på langsomme morgentimer og tidlig kaffe på kødbyens kaffespecialist PROLOG, der eftersigende skulle være én af Københavns dygtigste kaffeentusiaster. Desværre, skuffede smagen kraftigt med sine både bitre og syrlige undertoner. Hvis ikke det var fordi, at jeg på grund af massivt søvnunderskud virkelig behøvede netop dét koffeinskud, havde jeg ladet den stå.

c132f6ac-dc00-42ae-9e1b-236ae7c019a4

0301a335-16dc-43fb-9fe4-83a514f0871b

66182576-ec05-4f25-8c1a-55e193b9efd7

f2284ec7-0c8c-4976-afd5-d699ddf07d9f

Vi fik tilgengæld serveret en både raffineret og velsmagende morgenmadsmenu, friskpresset juice og helt eksemplarisk kaffe på cocktailbar- og restaurant NOHO efterfølgende. Resten af søndagen har stået på træning for min kærestes vedkommende (godt det ikke er mig, endnu. Læs her) og en venindeaftale for mit vedkommende. I skrivende stund ligger jeg svøbt ind i bløde uldtæpper i vores stue, akkompagneret af det nyeste Eurowoman og frisk myntete imens min søn sover en lur i slyngevuggen. Mads er i biografen med sin lillebror og senere er der aftensmad fra igår på menuen. Vegansk, indiskinspireret curry med årstidens grøntsager, økologisk perlespelt og raita.

God søndag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TANKER, REFLEKSIONER OG BEKYMRINGER INDEN MIN GRAVIDITET