WEEKENDEN OG EN SØVNUPDATE

10 SANDHEDER NÅR DU BLIVER MOR…

Der er ingen tvivl om, at det er en helt ny verden at blive mor. Når man får en baby, gør man sig et hav af nye opdagelser. Opdagelser, man ikke har den mindste anelse om på forhånd. Jeg har samlet nogle af mine egne erfaringer i dette indlæg.

d11c0b8c-20d5-4352-96a0-903e08439fb4

10 SANDHEDER NÅR DU BLIVER MOR

_________________________

… 1

At sætningen “Det er det hårdeste i verden at få et barn og du kommer aldrig til, at få din frihed tilbage”, er noget værre pjat. 1. Det er hvad man gør det til. 2. Jeg har aldrig følt mig mere fri eller i mere personlig balance end efter, at jeg er blevet mor. Vi kan hvad vi vil. Vi tager bare vores baby med.

… 2

At man bliver sindssygt tørstig af at amme. Jeg har altid to halvliters vandflasker stående ved vores seng. De er begge tomme om morgenen.

… 3

At det gør ondt at amme i starten. Jeg modtog så mange velmenende (omend bedrevidende) udtalelser omkring, at amning ikke måtte gøre ondt og hvis det gjorde, var det på grund af forkert sutteteknik hos babyen. Jeg opsøgte en ammevejleder, som hurtigt afkræftede teorien. Der var absolut intet galt med min søns sutteteknik. Det tog én uge, hvor det gjorde så ondt, at jeg nogle nætter sad med knyttede næver for at holde smerten ud, men det var én uge, venner. Siden har jeg ikke mærket det.

… 4

At man ofte undrer sig over, hvad i alverden man fik tiden til at gå med inden man fik en baby.

… 5

At takeaway får en helt ny betydning. Det er ikke længere hangovercure, men din lifesaver når du opdager, at køleskabet ikke fylder sig selv og at det eneste du har indtaget på en hel dag er kaffe. For meget kaffe.

… 6

At noget så simpelt som at børste tænder eller tage et lynhurtigt brusebad kræver logistik. Planlægning. Fælles kalender. Eller blot en Tripp Trapp stol. På de gode dage, vel at mærke.

… 7

At det fedeste og mest interessante emne (for dig) at tale med andre mennesker om, er din baby.

… 8

At man har minimalt med tid eller lyst til at gå op i sig selv. Hvor sundt det føles at have dage, hvor man ikke engang kigger sig selv i spejlet. Og hvor befriende det er, ikke at dyrke sin vægt, sit selvbillede eller sin tøjstørrelse. Hvor fedt det føles, at vurdere sig selv på sine kvaliteter og kompetencer (som mor) og ikke overfladiske ligegyldigheder.

… 9

At barsel absolut ikke er ensbetydende med én lang ferie. Man er på 24 timer i døgnet, dagene flyver afsted hurtigere end nogensinde og du lærer lynhurtigt at prioritere. Hånden på hjertet, jeg ville elske at være på barsel resten af mit liv, men det er ikke bare ren café latte og røverhistorier. Læs om vores barselsfordeling her og min indstilling til moderskabet her.

… 10

Hvor ikke-barselsvenlig København generelt er. Der er trappetrin, tunge døre og smalle fortove overalt. Desuden er den gængse Københavner bare nedtur og temmelig uopdragen når man kommer trillende med sin barnevogn, der fylder det halve af gaden eller når man står bagerst i køen i et vilkårligt supermarked med en skrigende unge på armen. Giv plads, en hjælpende hånd, et smil med på vejen eller en forlomme. Seriøst. Og så lige et tak til den fremmede håndværker (der renoverer vores bygning), som flere gange har hjulpet mig op på 3. sal med baby, barnevogn, indkøbsposer m.m. Jeg ønsker mig flere som dig.

6760e6c6-f141-4bfb-83f5-64d50461c769

Kan I nikke genkendende til nogle af dem? Fortsæt gerne listen i kommentarfeltet :)
Læs også: 10 hurtige om min graviditet  

God mandag.

8 kommentarer

 • Hvor jeg nyder at læse dine indlæg. Jeg venter mit første barn om små 7 uger og det er altid dejligt at få inspiration og viden tilsat et smil og lidt humor. Tak for en god blog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Anne
   Tusinde, tusinde tak for din kommentar! Den varmede rigtig meget.
   Hvor er det spændende med en lille baby om små 7 uger. Du har den BEDSTE og allermest magiske tid i vente. Lov mig, at du nyder den første tid og suger alle indtryk til dig. Jeg er så lykkelig over, at vi isolerede os herhjemme (og i sommerhus) alene, bare os tre. Det er den vildeste tid og den kommer (desværre) aldrig igen, så mærk efter og lad være med, at få besøg for at tilfredsstille andre. Jeg tænkte, at mine veninder osv. lige så vel kunne se mit barn når han var 14 dage gammel, fremfor 14 timer. Håber det giver mening.
   Nyd det – jeg ønsker dig al held og lykke. Det er det bedste og mest livsbekræftende at blive mor!
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Du er den sejeste mor – elsker dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Jeg har lært af den bedste, nemlig min egen.
   Tak mor. Jeg elsker også dig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Ellers pludselig kommer i tanke om, at man ikkr har spist hele dagen😅Har lige haft to stride nætter med min lille ny på bare 6 dage – troede, jeg skulle dø i øjeblikket, men hvor er det overraskende nemt at hive morkræfterne frem igen kort tid efter (ok, kaffe hjælper også på det 😉)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Eva
   Haha, ja! Den kender jeg virkelig godt. Det er nærmest mere regel end undtagelse at første måltid herhjemme er aftensmaden. Slet ikke holdbart, men tiden flyver bare afsted.
   Kaffe er lifesaver. Jeg ved seriøst ikke, hvad jeg skulle gøre uden… ;)
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg er så enig i, at det er hvad man gør det til, jvf. “Det er det hårdeste nogensinde”.

  Og så har jeg erfaret at jeg næsten kan gå en hel dag hvor jeg har glemt at gå på toilettet. Ens egne behov er pludselig så sekundære 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Katrine
   JA! Den med toilettet.. Hvad sker der lige? :D Før jeg blev gravid rendte jeg på toilettet for at tisse 10-15 gange om dagen og nu kan der gå en hel dag uden! Det er jo for mærkeligt… Som du skriver, ens egne behov bliver komplet sekundære. En mor er sgu det vildeste der findes!
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WEEKENDEN OG EN SØVNUPDATE