• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
MINE MÅL OG FORVENTNINGER TIL ÅR 2018

DEN FØRSTE SØNDAG I 2018

Godmorgen, glædelig anden uge af 2018

Hvordan har jeres weekend været? Har I haft en herlig én af slagsen? Hvad har I mon lavet? Del meget gerne i kommentarfeltet, det er så hyggeligt at høre fra jer.

Vi har haft så simpel, rar og afslappende en weekend i vores sommerhus. Måske, I har fulgt med på Instagram (@Carolineejacobsen), hvor jeg flittigt tog jer med på min story om lørdagen. I går var der en smule mere stille, også herinde, da jeg spenderede timerne og slugte søndagen langsomt med min lille, hjemmelavede familie.

Jeg vågnede ved sekstiden søndagmorgen, af små babyhænder der uforsigtigt klappede mig i ansigtet, først den ene lille hånd, så den anden. Indtil jeg fremstammede noget i stil med godmorgen skat, og kaldte desperat på Mads, der var gået kold på sofaen aftenen i forvejen. Han vidste godt, at det var hans tur til at tage morgentjansen. En tjans, der ikke førhen har været nødvendig at uddelegere, da vores søn har sovet til mellem klokken otte og ni stort set hver eneste morgen, men pludselig har ændret kurs til et vaskeægte A menneske. Når man har i omegnen af femten opvågninger om natten, så er det decideret umenneskeligt at skulle være frisk og klokken seks om morgenen. Vi har til gengæld erfaret at stærk kaffe, nul beslutningstagen og et glædeligt gensyn med Gurli Gris er en uundværlig kombination på dette tidspunkt. Just so you know. Jeg tog den om lørdagen. Mads om søndagen.

Og desuden har vi lært, at Ramasjangs program Ellevilde Ella er noget der burde forbydes voksne hjerner (ører). Shit, mand.

9c81c69d-55b6-4d3b-9112-baaabdb840bf

Jeg vågnede klokken halv ti. Det vil sige, min mand og min søn vækkede mig med kaffe på kanden, våde kys (af den yngste) og stolte beretninger omkring, hvor meget de havde hygget sig, bare de to, at Vagn Oskar havde sovet halvanden times formiddagslur i barnevognen, spist en god portion hirsegrød med en usaltet smørklat, som faderen nænsomt havde tilberedt og serveret for ham i sommerhusets gammeldags træhøjstol, og gået en lang, frisk tur med barnevognen i morgendagens spæde lysstråler, uden utilfredse miner hos barnet. Det er store sager, kan I tro.

 En temmelig vidunderlig, omend uvant, start på dagen, for mig som mor.

Jeg slog dynen omkring mig, trissede langsomt ind i stuen, der allerede var varmet op af brændeovnen, og sendte min kæreste retur ind i soveværelset, hvor han nappede et par ekstra, velfortjente timer. Det er trods alt ham, der har et fuldtidsjob uden for hjemmets fire vægge og det har jeg respekt for. Jeg ved godt, at barsel også er et fuldtidsjob og at vi mødre er på fireogtyve timer i døgnet, men vi har trods alt muligheden for at aflyse eventuelle planer og blot trille rundt i vores nattøj med krudtuglen på armen, vores uvaskede barselsknold og lege klappekage hele formiddagen, hvis vi har haft en hård nat. Jeg negligere ikke barslens hårde arbejde, slet ikke, og jeg skal bestemt ikke indgå i en diskussion med Mads omkring, hvem der laver mest i det daglige, er mest træt m.m. (been there, done that), men det er nu engang vigtigt at huske, at anerkende vores kære, arbejdssomme mænd. Ligesom at de også skal anerkende vores arbejde og konstante samvær med ungerne. Det går begge veje.

Nok om det.

Formiddagen gik med at jeg nussede, pludrede og legede med min søn på sommerhusets gulvtæppebeklædte trægulve, skiftevis flyverlege, roderi med syngende legetøj og en selvopfunden leg, hvor jeg placerer en stofble over Vagn Oskars hoved, hvorefter han selv skal navigere sig fri igen. Han elsker det. Det er så nuttet at se, hvordan de små arme begejstret spjætter i takt med fødderne, og det lille ansigt, der højlydt griner fjoget når han finder vej ud af stofbleens gemme og blikket igen fanger min øjenkontakt. Så nuttet.

Da Mads endelig kom frem fra soveværelsets mørke, udhvilet og ret pæn i sin hvide t-shirt og klassiske Adidas sweatpants (er jeg den eneste, der synes at mænd generelt er aller dejligst når de er helt underspillede og morgennulrede?), pakkede vi barnevognen sammen og kørte et smut til Gilleleje. Her spadserede vi en lang tur i det fineste, vindstille solskinsvejr, i bidende frost og kulde på næsen. Vi spiste friskbagte croissanter og nød en god kop kaffe hos bageriet Bagt, imens vores søn sov sin eftermiddagslur i barnevognen.

2adce6e4-d1b0-4094-9e5d-46464b81d8c4

Klokken fire kørte vi hjemad mod København. Mads ville gerne være blevet i sommerhuset, men jeg følte en trang til at komme hjem til vores base og forberede mig på en ny uge. Forberede og forberede, det er vist mere den mentale af slagsen. Jeg kan bedst lide, at skyde en ny uge igang med orden og ro i mit hoved, og dette kan kun lade sig gøre, hvis vores lejlighed er opryddet, rengjort og fri for uudpakket sommerhusbagage. Derfor svingede jeg også lynhurtigt støvsugeren som det aller første da vi indtrådte matriklen.

Imens Mads forberedte aftenens menu, hjemmelavet tomatsuppe med urter og plukket kyllingebryst, gav jeg vores søn et tiltrængt aftenbad i lunkent vand og et par dråber ren babyolie. Han blev så hysterisk da jeg tog ham op derfra, men der er ikke det, den anatomiske Natursut og tittebøh-leg ikke kan klare. Det tog fem minutter at amme ham i søvn efterfølgende, så han var udmattet og klar til drømmeland, uden pjevseri eller timelang aftenputteri, hvilket ellers har været en vant del af aftenritualet den seneste uges tid.

8936bb23-580a-4f45-8684-5f40aa30f2b1

c105d287-7717-4a9e-a763-100607aee63f

Tomatsuppen, der i øvrigt manglede flødedelen, blev indtaget i sofaen, svøbt i bløde dyner, stearinlys i vindueskarmen og rødvin i glasset.

En helt simpel, men ret så fin, første søndag i 2018.

2 kommentarer

 • Camilla

  Hej Caroline,
  Hvor printer du alle de billeder, som du tager af din søn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Camilla
   Jeg har fået fremkaldt billeder hos Photobox og LALALAB :)
   God dag,
   Bedste hilsner
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MINE MÅL OG FORVENTNINGER TIL ÅR 2018