• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
STATUS OG BARSELSTANKER

NÅR TIDEN RINDER UD

I mandags blev jeg ringet op af studieservice på Metropol. Det sygeplejeinstitut, som jeg studerer på. Vedkommende ville blot sikre sig, at det var med fuldt overlæg, at jeg ikke havde tilmeldt mig bachelorforløbet til foråret. I et kort øjeblik overvejede jeg helt alvorligt, at fremprovokere en mistet forbindelse og knalde røret på. At udskyde hele balladen, hele projektet, og parkere al sygeplejefaglig viden og ditto fremtidig karriere samme sted, et ukendt sted aller bagerst, hvor det hidtil har været placeret siden forårsnatten i april. Et sted, hvor det er gemt så omhyggeligt, at det ikke eksisterer i min nutid. Overhovedet.

71560a0d-5624-4f95-86c8-4f1dee4503d0

Det var desværre ikke meningen, at jeg ikke havde fået tilmeldt mig bachelorforløbet. At fristen for længst var overskredet. Engang midt i december, for at være ærlig. Dette blev jeg gjort opmærksom på i forbindelse med opkaldet i mandags. Jeg har ikke haft åbnet min studiemail én eneste gang de seneste ti måneder, så jeg var gået glip af informationen. Jeg har haft lukket alt studierelateret ude, komplet og fuldstændigt. Og det har føltes så rart. Så befriende.

 Nu rinder tiden langsomt ud. Bachelorforløbet skydes igang i midten af marts, om bare to måneder, og varer ti uger frem. Det er en overkommelig tidshorisont, men absolut ikke et overkommeligt projekt. Ikke på grund af fagligheden, slet ikke, men på grund af, at jeg ikke kan forlige mig med tanken om, at min tid og mit fokus ikke udelukkende skal omhandle min søn længere. Det føltes ikke rigtigt. Som bekendt, har vi valgt at jeg beholder ham herhjemme imens, så min barsel ophører ikke i praksis, men det kommer til at kræve struktur, arbejdsomhed, viljestyrke og samarbejde. Og koncentration.

Og det har jeg overhovedet ikke lyst til.

Forhelvede.

Inden jeg blev mor, tænkte jeg oprigtigt, at ti måneders barsel (som er det antal måneder de fleste på arbejdsmarkedet får tildelt) var rigeligt. Jeg var delvist sikker på, at jeg efter ti måneder som hjemmegående housewife med konstant negligerede egne behov, ville savne både voksenkontakt og alenetid, og synes at det var okay, at komme tilbage igen. Det er det ikke.

Det er slet ikke okay.

Hånden på hjertet, så ville jeg så inderligt ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage og gennemleve hvert eneste sekund af de seneste ti måneder igen. Hvert eneste.

Hvorfor er det lige, at den bedste, aller fineste tid i livet også er den der går aller hurtigst? Jeg er sikker på, at det bliver mindst lige så fortryllende at være mor til en toårig, femårig, otteårig. Det handler ikke om, at min søn ikke må blive ældre. Bestemt ikke. Jeg er bare så taknemmelig for moderskabet, tiden og nærværet med min søn. Så taknemmelig, at jeg suger hvert eneste moment trofast til mig og ikke bryder mig om tanken om, at gå glip af noget som helst med ham. Jeg vil være der. Hele tiden.

Ti måneders barsel er ikke nok for mig. Og gudskelov, gudskelov har jeg syv mere af slagsen sammen med min søn. Dog med en bacheloropgave tyngende på skuldrene, men jeg ved også, at selvsamme sæt skuldre er blevet stærke af, at være blevet mor.

Det skal vi nok klare.

Skal.

3 kommentarer

 • Luna

  Hej sød Caroline

  Til at starte med hvor jeg dog elsker din blog. Har fulgt med lige fra starten og det er helt fantatiskX. Jeg blev selv mor i september til en lille pige som er 4 måneder nu. Selvom jeg elsker hende at hele mit hjerte så nyder jeg når min kæreste kan tage hende en lille time for jeg bare kan være mig selv hvor jeg ikke skal tænke på min datter. Har du det nogensinde sådan? Det læses nemlig som om du slet ikke kab undvære din søn. Det skal du selfølig heller ikke, men nyder du også stille tid for dig selv ❤️ De kærligste hilsner Luna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Luna <3
   Tusinde, tusinde tak for din søde besked og de rosende ord. Sådan opbakning og anerkendelse betyder simpelthen så meget for en forholdvis ny én på blogmarkedet 🙈 Virkelig, tak.

   Stort tillykke med din datter <3 Jeg forstår godt du kan nyde stille tid for dig selv engang imellem. Jeg tror alle har brug for det for tid til anden. Det er faktisk et lidt svært spørgsmål for mig at besvare, fordi jeg aldrig har haft tid for mig selv siden V blev født. De gange Mads har taget ham et par timer om morgenen, så jeg har kunne sove, har jeg ikke registreret det, fordi jeg netop har sovet (tungt!) ;). Jeg har stadig tilgode at få Caroline-tid og jeg tror det hænger sammen med, at jeg de første tre måneder af V’s liv havde ham meget alene pga. Mads’ arbejdstider. Mads arbejdede ofte ca kl.09-midnat 3-4 gange om ugen, hvor jeg var alene, og på fridagene var vi sammen alle tre, så det jeg kender er, at V følger med mig. Jeg glæder mig til at få nogle timer for mig selv, hvor jeg kan fralægge mig ansvaret og gøre noget rart for mig, måske få en massage eller tage til en yogatime, eller bare stene ud i luften på en café, det gad jeg godt, men fordi jeg endnu ikke har prøvet det, er det ikke et behov (endnu). Giver det mening? Det er svært for mig at forklare.

   Hov, nu jeg tænker over det, så har jeg været ude at løbe en tur alene, hvor V var hjemme sammen med Mads. Dog kun en halv time. Og det var faktisk rart med lidt løbefrirum :)

   De kærligste hilsner herfra også,
   Tak fordi du læser med Luna <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Luna

   Mange tak for sit svar Caroline, glad for du tager dig tid til at skrive sådan en lang og fin tilbagemeldning. Alt det du siger giver rigtig Go mening <3 meget fine ord

   Og mange tak, min lille pige Bella er igang med en kæmpe udvikling så at kunne læse din blog og følge med i den måde din søn udvikler sig på og dine råd er en kæmpe hjælp til min egen lille krudtugle. Du har for evigt en Fast læser i mig. Og den måde du tager dine billeder på har givet mig modet til selv at oprette en Instagram profil og dele billede af min datter, og øve mig i at tage pæne billeder. Så mange tak for det ❤️❤️ Kærlig hilsen Luna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

STATUS OG BARSELSTANKER