• ···
MIN GRAVIDITET: DEL 2

FREDAGS FACTS #19 OG EN ATYPISK UGE

Glædelig fredag, kære læsere

Har I haft en god uge? En arbejdsom én af slagsen eller endnu én af de rare i barselsboblen?

Herhjemme har vi haft en af de mere usædvanlige uger. Almindeligvis returnerer Mads fra arbejde ved tretiden i hverdagene, hvorfor vi er vant til at tilbringe nogle eftermiddagstimer, forberede aftensmad og spise sammen alle tre, hver eneste dag. I denne uge har jeg været 99 procent alenemor for Vagn Oskar, da Mads har været et døgn på lederkonference og haft nogle lange aftenarrangementer i banken både onsdag og torsdag. Vi har nærmest ikke set hinanden. Meget uvant og meget ufedt. Og hvis nogle alenemødre læser med herinde, så klap lige jer selv på skulderen. Gange titusinde. At jonglere en baby på døgnbasis, utallige opvågninger, putterutiner, madlavning, indkøb, tøjvask, oprydning, rengøring og alverdens andre praktikaliteter. Alene. Det fortjener en medalje. Og en god portion anerkendelse.

Til gengæld har vi absolut ingen planer lørdag og søndag, helt velovervejet, så der skal vi udelukkende tanke op på kærlighed, tresomhed og kvalitetstid, bare os tre. Ingen planer, ingen aftaler og overhovedet intet vi skal nå. Måske en gåtur i Dyrehaven med barnevognen, et godt frokostbesøg eller morgenbrød i sofaen til langt op ad eftermiddagen. Lige dét, vi har lyst til. Når vi har lyst.

I aften klokken seks skal vi alle tre til housewarming på Østerbro hos Mads’ kusine. En aften, der står i svigerfamiliens tegn, hvilket plejer at være rigtig hyggeligt. Inden da vil jeg bare nyde en rolig fredag herhjemme med min søn. Særligt vil jeg nyde, at jeg trods alt har ordnet alle ovenstående praktikaliteter.

I dag skal nydes. Kun nydes.

05d63662-bd2b-43b7-a517-3677cff4233d De fineste babytrøjer i alpacauld

53a6334a-b130-4f41-aa2b-aeae8ef391b1

Jeg vil lige benytte lejligheden til at sige tusinde tak fordi I har taget så flittigt og pænt imod min graviditetsføljeton. Det er meget personlige skriv, så jeg tøvede en smule med udgiv-tasten, men jeg kan se, at I er mange der finder sådanne graviditetstekster interessante, så forhåbentlig har I nydt at læse med. Det håber jeg. Tredje og sidste del kommer på bloggen i morgen, men fordi det er fredag i dag må jeg hellere være fredagsføljetonen tro, og smide dagens ti facts på domænet.

FREDAGS FACTS #19

 … 1

Jeg ved ikke, om jeg nogensinde har nævnt det herinde, men jeg vil gerne læse videre til sundhedsplejerske. Ikke lige med det samme, men inden for en overskuelig fremtid.

… 2

Vi er begyndt at få temmelig godt gang i familieløbeturene.

I ved, de der pisseirriterende overskudspar der løber side om side, helt synkront, og i samme smarte træningssæt med babyjoggeren foran sig. Langs søerne klokken ni søndag morgen. Vi løber hverken synkront eller i samme træningssæt (det kommer aldrig til at ske), vi løber heller aldrig morgenen og løbeoverskud har vi bestemt ikke endnu, men følelsen af at løbe sammen er hyggelig og motiverende.

… 3

I mandags ønskede jeg en mand i Føtex “God weekend”. Ja, på en mandag. Det værste var, at han seriøst ønskede god weekend, tilbage.

… 4

Af en eller anden årsag, har jeg fået et nyt favorit pigenavn til en eventuelt kommende datter. Det giver ikke nogen mening at jeg bruger hjernekapacitet på pigenavne-tænkning, da jeg er temmelig overbevist om, at vi en dag får en lillebror, men hvis nu.

L A R A.

For nogle måneder siden og langt, langt tilbage var favoritten Lucca. Sidst Elva. Nu Lara.

(Lara udtales i øvrigt som Clara, bare uden C)

… 5

Jeg begriber simpelthen ikke, at der hverken findes færdighakket løg eller hvidløg på hylderne i supermarkedet. Der findes revet gulerod i forskellige varianter, hakket blomkål og sågar udpillede granatæblekerner, men løg? Som alle ved, er det aller mest nederen at hakke, findes ikke.

Ja, der skulle løg, rigtig meget løg, i den one pot pasta-ret jeg serverede i onsdags.

… 6

I starten af ugen modtog jeg de fineste, varmeste og blødeste trøjer i hundrede procent alpacauld til Vagnus. Jeg havde fundet en dygtig strikkedame i Facebook-gruppen “Alt i strik og hækle til børn”, der gerne ville strikke til os på bestilling. Hjemmestrik, når nu man ikke selv kan mestre pindene. Smart. Virkelig et godt tip givet videre til andre strikelskende mødre.

… 7

Vagnus. Dét kalder vi ham i øvrigt stadig allesammen og jeg er ret sikker på, at det vil holde ved. Han er en Vagnus. Også en Vagn Oskar, men for nu, mest en Vagnus.

… 8

Bedst som jeg troede, at min søn endelig havde accepteret en sutteflaske om aftenen, har han nægtet selvsamme flaske lige siden. To nætter med markant bedre søvn. Op til både tre og fire timer i streg. Tilbage til konstant uro og maratonamning nætterne igennem. Hvorfor i alverden vil han pludselig ikke tage flasken længere? Gode råd, anyone?

… 9

Det er intet mindre end genialt, og virkelig heldigt, det her. Vores nabo i vores opgang har en søn, der er bare to uger yngre end Vagn Oskar. Vores underbo fik en datter for et par uger siden. Jeg forudser allerede en barndom for ungerne, hvor de kan rende frem og tilbage, op og ned, fra dør til dør, lege sammen i gården og hvor vi forældre lige kan parkere hinandens unge for en stund, hvis vi har et akut ærinde eller blot har brug for en tur i biffen på en hverdag. Win win, win.

… 10

Det sidste punkt, nummer ti, vil jeg benytte til at smide en føler ud herinde. Det er længe siden sidst og jeg synes det er vigtigt engang imellem at stikke en finger i jorden, så hvis I har ønsker eller ideer til indlæg eller emner, så del dem endelig i kommentarfeltet. Noget I godt kunne tænke jer mere af? Mindre af?

Tak, fordi I læser med.

 ce8421a2-c3b6-4038-b5ea-90fc1effaebeKardemommesnurre fra Juno
cbd9dfbd-ca5c-4583-b74f-dfff3e41c9c5 Chai latte, den lilla og sukkerfrie variant, min favorit 
88e2ded4-aaa6-4eaf-8574-215e32f56a29Ham her, det fineste, det bedste, det største 

Hvad skal du lave i weekenden? Er den fyldt til randen med planer eller foretrækker du, ligesom jeg, de mere rolige af slagsen? I alle fald, må du have en skøn én af slagsen.

Rigtig god weekend.

De atten første dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12
del 13del 14del 15del 16,  del 17 og del 18.
   

17 kommentarer

 • Britt Christensen

  Jaaaa, det bliver så hyggeligt med leg og ballade. Jeg forestiller mig, at de små drenge finder på et hemmeligt bankesprog eller sender små sedler til hinanden gennem vinduerne via en snor💙 Nu glæder jeg mig helt, til vi kommer hjem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Årh, jeg blev glad af at læse din besked, Britt <3
   Det er jo lige præcis sådan det bliver. Hemmeligt bankesprog, små sedler og spilopper frem og tilbage.
   Vi glæder os til at I kommer hjem :*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg kunne godt tænke mig flere indlæg, hvor vi ser, hvad du drømmer om. Både Outfitmæssigt (som de collager du førhen har lavet som ønskeliste), boligindretningsmæssigt og måske også endda et enkelt outfitpost eller to i ny og næ :) du har Så fin en blog. Ville gerne læse mere om >dig<. Er stor fan af dine fredagsfacts blandt andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg elsker at læse med – det er et lille frirum. Jeg har hverken børn eller mand, men mine veninder har små børn, og dine skriverier giver et indblik i deres hverdag. Det er fedt.
  Derudover – så skriver du bare ekstremt godt, og dine “tankeskriv” uden noget egentligt budskab er så hyggelige! ✌🏼😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Katrine
   Hvor blev jeg glad for din kommentar! Tusinde tak <3 Jeg er rigtig, rigtig glad for at høre, at du nyder at læse med herinde. Jeg holder meget af at skrive de umiddelbare "tankeskriv", så det varmer at høre, de er hyggelige at læse.
   Ha' en dejlig aften,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie Raarup Henriksen

  Man kan også få hakkede løg på frost mange steder :-)
  Har i prøvet måske at prøve med en anden type modermælkserstatning? Måske kan han ikke lide smagen – der er ret stor forskel på dem.
  Mvh Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Cecilie
   Jeg anede ikke det med løgene – jeg må kigge bedre efter ;)
   Ja, vi har prøvet alverdens forskellige. Både i pulverform, som brikker, forskellige mærker og sutteflasker. Han nægter fuldstændig..
   Rigtig god weekend,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maibritt

  Irma ved Østerport har færdighakkede løg, total win :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Tak for tip Maibritt! Jeg anede ikke man kunne få dem på frost.
   Hvilken nyhed! ;)
   Rigtig god weekend,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alfemor

  Hyggelig fredagslæsning ❤️
  Ligger i sengen efter at have afleveret Alf i børnehave (max tre timer x fire gange ugentlig). Han har terroriseret mig hele natten, stakkels barn er så forkølet, han vil ligge ovenpå mig eller på min arm.
  Han er en god dreng, men nøj jeg er træt og så kommer hans farmor dulme på weekend her! Godt hun plejer at lave lækkert mad! 😎 God weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej C
  Jeg følger flittigt med på din blog, og synes det er så hyggeligt!
  Du skriver ofte at i skal op i jeres sommerhus, så jeg antager at det er dig og din kærestes. Derudover har i en 4-værelses lejlighed på Nørrebro, du er studerende og i har en søn. Jeg er interesseret i hvordan i økonomisk får det til at fungerer? Er det en lejelejlighed? og har i selv købt jeres sommerhus?
  :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Christina
   Tusinde tak for din kommentar <3
   Jeg kan virkelig godt forstå din "undren" eller hvad man siger, og jeg har også overvejet at strikke et indlæg sammen omkring det.
   Det er Mads der har købt vores lejlighed og vi sidder forholdsvis billigt om måneden. Vores sommerhus er købt og ejet (på papiret) af mine forældre. Et sommerhus, de har haft siden jeg var fem år, men de har sidenhen købt et fritidshus fem minutter derfra, så min lillebror og jeg har "overtaget" det gamle. Eller hvad man siger. Når det er sagt (i forhold til at jeg er på SU og har en søn), så har jeg en opsparing jeg trækker på hver eneste måned. Ellers kunne det bestemt ikke hænge sådan sammen med en SU som eneste indtægt.
   Jeg håber, at det gav et nuanceret og mere realistisk billede.
   Rigtig god weekend,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   (SU er selvfølgelig ikke vores eneste indtægt tilsammen, da Mads modtager løn, som forsørger vores familie langt henad vejen, men “min” indtægt er SU og opsparing) :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Et lille tip vennis – superbrugsen har hakkede løg i poser ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MM

  Hej Caroline, tak for en god blog! Jeg ku godt tænke mig at høre mere om dine tanker om barsel. Jeg ved, at der er mange der stresser rundt fra den ene aktivitet til den anden – fx babysang, motoriktræning etc. Er det noget du bevidst har fravalgt eller hvad du tænker du om det? Det er slet ikke en kritik, jeg elsker nemlig din tilgang til barslen.
  Noget helt andet er et indlæg om vegetarretter – jeg så fx at du lavede falafler en dag :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære MM
   Tusinde tak for din kommentar.
   Sindssygt god ide med et indlæg omkring mine tanker om den “uambitiøse barsel”, som jeg har døbt vores ;) Du har ret, tilgangen adskiller sig en smule fra de flestes. Det er bestemt også det jeg oplever.
   Jeg har allerede sat mig til tasterne, da jeg meget gerne vil dele mine tanker. Og prioriteringer.
   Og vegetarretter! Det skriver jeg bag øret :)
   Tak <3
   Rigtig god weekend,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIN GRAVIDITET: DEL 2