EN DAG I BARSELSBOBLEN #4

BARNEVOGN ANBEFALING

Når graviditetstesten viser de to famøse, måske endda forventede, røde streger i det mikroskopiske felt, der ofte gør det nødvendigt at bryde hele testen op og fjerne ompakningen af hård plastik, så man sidder tilbage med en våd strimmel af papir, med de to aller vigtigste streger, begynder tankerne lige så stille at udvide sig til redebyg.

Dreng eller pige? Alba eller Augusta? Lyshåret som moderen eller mørkhåret som faderen? En kombination? Store øjne, smalle øjne? Violinist eller blokfløjtespiller?

Bugaboo, Cybex eller Emmaljunga?

Sidstnævnte er tre forskellige producenter af barnevogne. Så er alle med.

Og til dette spørgsmål svarer du, selvfølgelig, Bugaboo.

… Og det vil jeg gøre mit ypperste for at forklare dig længere nede i dette indlæg, men hvis du har forlagt læsebrillerne, din gravide mave kræver et eller andet andet end bloglæsning eller hvis du simpelthen bare ikke orker læse længere, så ved du det allerede nu.

Bugaboo [Buffalo].

a5013a74-aae3-4024-a3e5-83d5a4ebc350

f85b3304-1d9b-49a3-b8d5-5318fae40bd4

22119418_1388538937929721_71863204_o


 Nu har jeg været den lykkelige ejer af en Bugaboo Buffalo i knap et år. Den stod pænt og pyntede i vores spisestue et par måneder inden vores søn blev født, så jeg har trillet rundt med den i ti måneder. Hver eneste dag, næsten. Derfor føler jeg mig som en udemærket kandidat til en ærlig anmeldelse af selvsamme barnevogn.

PRAKTISK INFORMATION

Bugaboo Buffalo kan bruges fra nyfødt og op til tre år (17 kilo). Den vejer 12,3 kilo. Det er den mest robuste, smidige og hårdføre Bugaboo barnevogn på markedet, der gør det nemt at navigere rundt i grupperet terræn. Desuden kan de to forreste drejbare hjul låses, sådan at man nemt kan trille offroad. Liggemålet på barnevognsdelen måler 80 centimeter.

Under barnevognen er placeret en rummelig og tilgængelig underkurv med mulighed for at indeholde op til 10 kilo bagage. Derudover er der to kroge på stellet, som kan holde til 3 kilo stykket. Bugaboo Buffalo er den eneste barnevogn i verden, der er testet og godkendt til at kunne holde op til 6 kilo bagage på styret.

Personligt synes jeg, at underkurven er en smule besværlig og ikke nær så let tilgængelig som Bugaboo beskriver. Den fungerer og vi benytter den hver eneste dag, men man mærker selvfølgelig, at det er en mindre barnevogn man har med at gøre.

KOMFORT

Et vigtigt parameter når man skal investere i en barnevogn er, at tænke over kvaliteten af komforten. Bugaboo Buffalo har før vundet bedst-i-test på sin komfort, og man skal ikke tilkøbe en særskilt madras til barnevognen, da den medfølgende er beregnet til babyens vægt. Vi valgte dog at tilkøbe en blød lift fra Circle, også hos Arvingen, så vores søn lå mere tætpakket de første par måneder.

DESIGN

Design i forhold til barnevogne er en smagssag, ligesom med alt andet. Jeg synes personligt, at Bugaboos design er det pæneste, mest tidsløse og elegante på markedet.

Jeg tror, de fleste gerne vil strolle rundt med en smart barnevogn og der er vi ingen undtagelse. Designet betød meget for os og derfor var Bugaboo’en og Babyjoggers City Elite barnevogn også de eneste to vi havde med i vores overvejelser fra starten.

Jeg bryder mig ganske enkelt ikke om andre barnevognprocucenters design. Selv de populære vogne fra Stokke var aldrig med i vores betragtning, da jeg ganske enkelt ikke finder dem attraktive. Der er et eller andet futuristisk rumvæsenpræget over deres design synes jeg, så disse var aldrig med i opløbet.

Bugaboo’en er fancy, omend temmelig brugt i Københavns gader, men dette afholdt os ikke.

Vi valgte vognen i komplet sort, hvilket nok ikke kommer som nogen synderlig overraskelse. Den er klassisk, praktisk og tidsløs.

BEHOV

Når man vælger en barnevogn, er det vigtigt, at have sine egne behov definerede. Vi bor centralt i København, så for os var det vigtigt at vælge en barnevogn med drejehjul, som ville være nem at navigere rundt med i byen, på smalle fortov og i tætpakkede gader.

Vores erfaringer er, at Bugaboo’en i den grad har levet op til sit omdømme. Den er nem at navigere rundt med, også med én hånd.

Desuden ønskede vi en kombivogn, så vi ikke både skulle investere i en særskilt barne- og klapvogn.

Et andet vigtigt faktum var, at vores kommende barnevogn nemt skulle kunne pakkes sammen og puttes i bagagerummet på vores bil, da vi ofte kører ture og weekender i sommerhus. Dette har fra starten fungeret perfekt, også når man alene har skulle pakke den sammen med barnet på armen.

KVALITET

Vi gik meget op i, at vores barnevogn skulle være af ordentlig kvalitet. Vi gav 12.500 kroner for vores Bugaboo Buffalo, købt i Arvingen på Østerbro, og dette var med samtlige ekstra tilkøb [blød lift, kopholder, footmuff til klapvognsdelen og regnslag].

Vognen er robust og kvaliteten er generelt fantastisk.

Til gengæld har vi måtte indse, at der er et enkelt kvalitetsminus. Vi valgte, som sagt, vognen i komplet sort, og som mange andre har oplevet, blev kalechen bleget kraftigt af solen. Vi valgte at klage i butikken og de gav os en splinterny, kvit og frit, men sagde tilmed også, at hvis det hændte igen, ville de anbefale at vi valgte en grå kaleche, da det desværre er et almindeligt problem at den sorte bliver bleget. Vi fik vores nye kaleche i december og hvis denne afbleges igen sommeren over, må vi snuppe den grå i stedet. Den er heldigvis også rigtig pæn, så skulle dette blive tilfældet, pyt med det.

PERSONLIG ERFARING

Vi har fra dag ét været virkelig, virkelig glade for vores Bugaboo Buffalo.

Den har levet op til samtlige af vores krav, forventninger og ønsker til en barnevogn. Jeg ville til enhver tid anbefale den videre til alle kommende forældre.

Før vi købte vores barnevogn mødte jeg en del skeptik i forhold til barnevognsdelens forholdsvis begrænsede liggemål [80 centimeter], men vi har kunne bruge den i mere end ti måneder og har først i forrige uge skiftet til klapvognsdelen, så dette har absolut ikke været et problem for os.

Klapvognsdelen er i øvrigt mindst lige så lækker og praktisk. Desuden er der et klik-selesystem til klapvognen, så barnet ikke behøver en særskilt barnevognssele. Dette fungerer upåklageligt.

En sidenote. Det her punkt er jeg rigtig glad for, at vi havde overvejet inden vi købte vores barnevogn. Vi ville gerne have en vogn, hvoraf klapvognsdelen kunne vende fronten mod os, ikke ud mod resten af verden. Som nævnt længere oppe havde vi Babyjoggers City Elite med i vores overvejelser, men den fravalgte vi ene og alene fordi, dennes klapvognsdel ikke kunne vendes mod os. Dette vil sige, at barnet ikke ville have mulighed for at kunne kigge på forældrene, eller anden omsorgsperson der kører vognen, men udelukkende ud mod den fremmede verden. Dette tager nogle børn helt garanteret ikke skade af, og det fungerer sikkert rigtig godt for nogle, men det var (er) vigtigt for mig, at min søn kan se mig når jeg triller rundt med ham. Verden er stor og uforudsigelig for småbørn, så muligheden for altid at kunne se et kendt ansigt, skaber tryghed.

ac2a1099-b34c-4a86-9d54-f8672a4e4222

11 kommentarer

 • […] Caroline Jacobsen 🇩🇰  Caroline Jacobsen er en dansk blogger, der både skriver om personlige erfaringer med baby, bolig, livsstil og inspiration. Her har Caroline Jacobsen testet vognen Bugaboo Buffalo. Du kan læse mere på hendes blog her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette P

  Hej Caroline. Hvordan fungerer klapvognsdelen for barnet at sove i? Det er det, jeg er mest i tvivl om. Det undrer mig vildt meget, at der tilsyneladende ikke er nogen læger/fysioterapeuter/kiropraktorer, som har undersøgt det nærmere…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Hej Mette,
   Beklager det sene svar <3
   Jeg synes, at klapvognsdelen fungerer udemærket for barnet at sove i. Min søn har aldrig været et barn, der sover lange lure, hverken i barnevogn eller klapvogn (eller andre steder), men jeg synes den fungerer rigtig fint, og sikkert endnu bedre til et barn der sover gode lure. Vi er rigtig, rigtig glade for vores Bugaboo, både som barne- og klapvogn, og ville vælge den igen til enhver tid.
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Hej Caroline
  Tak for en god anmeldelse! Vi har også vognen og er lige så begejstrede. Men hvordan løste I udfordringen med at der ikke kan sidde en barnevognssele i barnevognsdelen? Min søn er 7 mdr og begyndt at sætte sig/stille sig op i vognen når han vågner hvilket er lidt farligt.. vi ville jo gerne vente et par mdr endnu før vi går over til klapvogn. Hvad gjorde I? Beklager den sene kommentar- ved godt det er længe siden du skrev indlægget:) Bh Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Hej Lise,
   Tak for din kommentar. Jeg beklager det sene svar – har haft en lille ufrivillig pause herinde, men hverdagen med job og familieliv har ikke haft tilladt meget solotid.
   Vi har aldrig haft en udfordring i forhold til manglende sele i barnevognen. Vi bor på svarende til fjerde sal, og vores søn har aldrig sovet lange lure, så jeg har altid været ved vognen når han har ligget i den. Vi skiftede først til klapvognsdelen da Vagn Oskar var knap et år gammel, men han har heller ikke været motorisk hurtig på nogen måde. Jeg kan godt forestille mig, at det kan være et problem, og jeg ved faktisk ikke, hvad man så gør? Mon man kan montere nogle ringe i bunden af vognen til at hægte en sele på?
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jon

  Tak for anbefalingen. Vi har haft både en Baby jogger City Elite, en Emmaljunga kombivogn og ejer nu en Bugaboo Buffalo. Jeg synes den er fed, men der er en ting, der irriterer mig, og det er længden på selerne. De er jo megakorte. Ihvertfald når man bruger kørepose. Det synes jer for dårligt af en vogn der koster 10L. Har i det samme problem?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Jon
   Tak for din kommentar og beklager den sene respons.

   Vi har ikke haft problemer med selernes længde. Vi bruger kørepose (den footmuff Bugaboo selv har lavet) og det fungerer rigtig godt. Hvor gammel er dit barn? Vores søn er kun 12 mdr. og han sidder fint med selerne.

   Rigtig god påske,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Fin anmeldelse :)
  Vi har købt en Cybex Priam med lux Seat der kan lægges helt ned, altså barnet kommer ikke til at ligge med numsen i et hul – overvejede I det inden I købte? :) Nemlig den funktion, de hvide hjul og kalechen der falmer i solen, fik os til at vælge Cybex. Havde I kigget på den inden I besluttede jer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Lykke
   Tak for din kommentar :)
   Den er også så fin den Cybex!
   Ja, vi overvejede godt det faktum, at Bugaboo’en ikke kan ligges helt faldt ift benene, men vi vurderede at det ikke havde betydning (ud fra hvad vi har kunne læse os til og høre fra andre).
   Vi havde ikke kigget på Cybex vognene. Jeg var fastbesluttet på, at det skulle være Bugaboo eller Babyjogger, grundet designet primært, så det var disse vogne vi “dykkede ned i”. Cybex var heller ikke lige så udbredt på daværende tidspunkt som de er i dag.
   Rigtig god mandag
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida Marie

  Tak for en god anmeldelse! Jeg døde lidt af grin over din “rumvæsen”-beskrivelse af Stokke-barnevognen. Jeg er nemlig helt enig – der er mange moderne barnevogne, der ligner et rumvæsen. Jeg er ikke fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Ida Marie
   Haha, det er så rigtigt jo. De ligner rumvæsener. Jeg forstår slet ikke designet ;) De må gerne være smarte, men stadig bevare en form for elegance ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN DAG I BARSELSBOBLEN #4