• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
TORSDAG OG EN HJÆLPENDE HÅND

FREDAGS FACTS #24 OG WEEKENDPLANER

Glædelig fredag morgen, kære jer

Har I haft en rar uge so far? Nogle særlige stunder, der står printet skarpt i hukommelsen? Har den ene dag snuppet den anden med sygdom, feberpande og dyneputteri indendøre ligesom hos os?

fa51d1f7-f4cc-4522-9fc9-34c7314cdfe3


W E E K E N D E N

Vores weekend står i vores søns tegn. Det vil sige, weekendens gøremål og planer afhænger af helbredet hos den yngste. Vi har aflyst en middag, vi selv skulle have hostet, i morgen aften og ryddet kalenderen for planer generelt.

En åben invitation til sommerhusro, stenbiderrogn og gåture ved vandet i Sjællands Odde hos et tæt vennepar, frister. Jeg håber, vi kan tage afsted på en overnatning hos dem i eftermiddag. Dette forudsætter, at Vagn Oskar er blevet frisk, at feberen er dalet og humøret er højt. Jeg tvivler. Det er også okay. Alting til sin tid.

En måneds tid tilbage aftalte vi med min svigermor, at hun skulle passe sit barnebarn nogle timer i morgen eftermiddag. For hyggens skyld. Så ville Mads og jeg tage ud at spise en god frokost og nyde, værdsætte og tanke op på den særlige tosomhed. Den tosomhed, der er så vigtig at vedligeholde. Og den tosomhed, jeg ikke altid formår at finde plads til i hverdagens tresomhed. Nu må vi se, hvordan han har det i morgen, den lille. Hvis han stadig er syg, feberramt og ked af det, skal han selvfølgelig ikke undvære sine forældre. Det er klart. Så må vi udskyde. Det er vi så vant til.

På søndag er vi inviteret til frokost i Skovshoved sejlklub med hele min fars side af familien, så vi krydser fingre for, at kunne deltage. Nu må vi se. Én dag ad gangen.

Det er endnu fredag, hele weekenden venter blot lige om hjørnet, men for nu er det fredag, det er morgen, de hvide dyner er lune fra natten, der er frost på ruden, kaffe i min kop, babykinder der skal kysses og et bageri der vistnok venter mit besøg.

Og fredags facts, selvfølgelig.

Glædelig fredag

FREDAGS FACTS #24

… 1

Jeg lytter ikke til podcasts. Jeg forstår ikke hypen. There I said it. Jeg har lyttet til én podcast. Podcasten “Når fars pige er til piger”. Og den var fantastisk. Dyb. Autentisk. Rørende. Intet mindre. Jeg lyttede til den fordi jeg kender Katrines [forfatterens og hovedpersonens] kæreste og derfor havde en personlig interesse i at høre historien, men alle andre podcasts siger mig virkelig intet. Måske fordi jeg ikke har lyttet til andre ;) Lytter I til podcasts? Hvad er det de kan?

… 2

Da vi var forbi Rigshospitalets børnemodtagelse i onsdags, mærkede jeg noget, jeg ikke har mærket meget, meget længe. I over et år. Lysten til at arbejde, lysten til at trække i kitlen, lysten til at udrette noget andet end at være nogens mor på hjemmefronten. Ikke endnu, slet ikke endnu. Men følelsen af, at jeg rent faktisk glæder mig til på et tidspunkt at komme tilbage til Rigshospitalet i professionelt øjemed, at jeg glæder mig til at arbejde som sygeplejerske, var bekræftende af mærke. Omend uventet.

… 3

Jeg skal skrive bachelor inden for pædiatrisk onkologi [børnekræft, på almen sprog]. Min problemstilling har jeg valgt skal omhandle, hvordan sygeplejersken mest hensigtsmæssigt håndterer kriseramte forældre til børn med cancer.

… 4

Jeg er vokset op med brugen af skyllemiddel i vasketøj. Dette vil sige, at rent og friskt sengetøj for mig dufter rent. Af skyllemiddel. Mads var allergikerbarn som lille og kan stadig ikke tåle duften af skyllemiddel, så i knap to år har vores rene, nyvaskede sengesæt duftet af i.n.g.e.n.t.i.n.g. Og, det er ikke det samme. Glæden ved nyvasket og knasende sengetøj er simpelthen bare ikke den samme oplevelse uden duften.

… 5

Jeg er stoppet med at amme. For good. Ammestoppet har været en måneds tid undervejs, helt naturligt og udelukkende på min søns præmisser. Han stoppede med at efterspørge og søge brystet om dagen, fuldstændig. De sidste par uger ammede jeg ham udelukkende om natten, men nu er det efterhånden et par dage siden sidst.

Det er hverken sørgeligt, vemodigt eller ambivalent, det er faktisk rigtig fint.

Elleve fulde måneder blev det til.

… 6

I går, da min far kom forbi for at passe Vagnus imens jeg handlede ind og vaskede tøj, var jeg et hurtigt smut forbi butikken Limonade på H.C Ørstedsvej for at lure lidt på deres nye forårsvarer. Så mange fine sager, men særligt én, måtte jeg eje. Hvis jeg havde en datter. Denne hvide skjorte. Den fineste lille, bløde og underspillede babyskjorte med knappelukning og blondekant fra Caramel. Jeg overvejede et kort øjeblik om ikke den ville kunne accepteres til et drengebarn, men måtte desværre gå tomhændet derfra. Det går simpelthen ikke.

… 7

Jeg har været fuldstændig besat af sundhed, kost og træning. Engang for cirka 4-5 år siden trænede jeg hver eneste dag. Cardiotræning hver morgen i form af en løbetur eller et spinningshold i fitnesscentret, og styrketræning med en personlig træner om eftermiddagen. Hver eneste dag, venner. Jeg var endda meldt ind i både Welcome, Fitnessdk og Fitnessworld. På samme tid. Jeg spiste slavisk efter en kostplan, trackede kalorier i en app og førte et mentalt regnskab over den mindste lillebitte fucking ært i min køleskabskolde tupperwaresalat. Restriktioner, dårlig samvittighed og detaljerede regneark.

B U T  W H Y

Jeg er så lykkelig over, at være sluppet ud af det dødssyge helvede. Alt med måde. Livet er simpelthen for kort til at leve så asketisk. Medmindre man selvfølgelig trives sådan, det er klart. You do you.

… 8

Hvor ofte støvsuger I hjemme hos jer? Før vi blev forældre, støvsugede vi én gang om ugen. Det var hvad det trængte til. Nu skal vi helt alvorligt støvsuge hver eneste dag for at her er rent. Hvorfor i alverden støver det tusinde gange mere at have en baby i huset kontra ingen?

… 9

Vores søn er døbt “Vagn Oskar Tripsen-Jacobsen”. Ærligt talt, så synes jeg at det lyder en anelse fjollet med to sen-navne efter hinanden, men det var navnet, vi kunne blive enige om. Hvis vores søn ønsker at ændre sit efternavn når han bliver ældre, udskifte eller helt undlade et af navnene, så skal han være så velkommen.

Som jeg har nævnt herinde før, så forsøgte jeg ihærdigt at lave en byttehandel med Mads inden vores barnedåb. Hvis Vagn Oskar udelukkende fik Mads’ efternavn [Tripsen], så skulle vi holde juleaften den 24. december med min familie hvert år. Den gik han ikke med til, desværre.

Derfor, Tripsen-Jacobsen ;)

… 10

Jeg er blevet spurgt flere gange, hvorvidt mine forældre ikke arbejder siden min far, som eksempelvis i går, havde mulighed for at tilbringe nogle gode dagtimer med os. Min mor arbejder som sekretær og har helt almindelige arbejdstider [kl.08-15]. Min far solgte sin virksomhed sidste år og har altså, på trods af sine 55 år, ikke et arbejde at skulle passe. Dette er en af årsagerne til, at jeg bestemt ikke er bekymret over, at holde vores søn hjemme i hele min bachelorperiode. Det er klart, at jeg ikke kan koncentrere mig om at skrive en opgave med en kravlende krudtugle omkring mig samtlige timer, så planen er, at jeg tager omkring to dage ugentligt i Skovshoved hos mine forældre, hvor min far passer Vagn Oskar. Jeg indlogerer mig på førstesalen med laptop, bøger og mapper, og dette bliver således mit bachelorkontor. De resterende ugedage holder jeg ubekymret barsel, ligesom jeg kender den. Rolig, lystbaseret og nærværende med min søn. Bottom line. Jeg skriver bachelor når jeg er i Skovshoved og holder barsel når jeg er herhjemme.

Det kan også sagtens være, at jeg vælger at “flytte” til Skovshoved en uge og får hele opgaven overstået i et hug. Nu må vi se, hvad der giver mening for mig når processen skydes igang til april.

Det helt essentielle er selvfølgelig, at jeg er tæt på min søn samtlige dage ligegyldigt hvordan jeg griber opgaven an.

cbcc912f-854a-471b-8e63-7f3d45b69117

Hvad har I af planer for weekenden? Særlige begivenheder eller en ryddet dagsorden med plads til spontanitet og mærken efter?

Ha’ den aller fineste af slagsen


De treogtyve første dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20del 21del 22 og del 23.

5 kommentarer

 • L

  Vil du ikke dele en opskrift på dine lækre boller? :-)
  – og tak for dine velskrevende indlæg – det er en fornøjelse at følge med, især når man har en størrelse på samme alder som din!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Vil du ikke dele en opskrift på dine lækre boller?
  – og endnu engang tak for dine fantastiske velskrevende indlæg – det er en fornøjelse at følge med, især når man har en størrelse på samme alder som din!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • E

  VIRKELIG gode fredags-facts denne gang, selvom jeg altid nyder dem. Denne gang var de bare ekstra gode, fordi de er så grundige og opfindsomme. Du skriver ikke bare “min søns efternavn er XXX”, “min far arbejder ikke, min mor gør”, som jeg (sorry to say) føler, at et par andre bloggere gør. Man kan virkelig mærke, at du har noget på hjerte, og oprigtigt gerne vil dele, og det er så inspirerende at læse. Glæder mig til hvert nye fredags-fact indlæg. Respekt for at du kan blive ved med at finde på noget interessant at dele og ikke bare gør det “for at gøre det” :-) Af blandt andet disse grunde ville jeg også elske hverdagsvlogs endnu mere…. hint hint haha :-)

  Som dig har podcasts heller ALDRIG sagt mig noget…… indtil jeg hørte “Hej mor”, som Cecilie bag tregodegrunde.dk (som jeg mindes, du kender) laver med sin mor. Den er SÅ hyggelig og nem at relatere til og hygge sig med, mens man går ture, tager bussen, støvsuger etc. Den kan jeg varmt anbefale :-)

  Hav en dejlig weekend og god bedring med jeres skønne søn!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære E
   Tusinde, tusinde tak for din fantastiske kommentar! Den varmede virkelig meget. Jeg blev simpelthen så glad af at læse den, så tak fordi du gav dig tid til at skrive til mig og sende de rosende ord min retning. De toppede lige min fredag gange titusinde!

   Haha, jeg elsker sætningen “respekt for at du kan finde på noget interessant at dele..”, og jeg har da ofte tænkt om fredags facts var ved at nå sin ende nu hvor vi alligevel kører på 24.runde, men af en eller anden årsag popper der noget nyt op hver fredag. Det hyggelige er, at det jo vitterligt spænder fra alt mellem himmel og jord ;)

   Jeg skriver vlogs bag øret :)

   Og tak for anbefaling af Cecilies podcast! Den vil jeg lytte til. Hun er så sød og rart et menneske.

   Igen, tak for din kommentar E <3

   Ha' en rigtig dejlig dag,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TORSDAG OG EN HJÆLPENDE HÅND