• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
ET STORT SKRIDT

FREDAGS FACTS #25 OG WEEKENDPLANER

Glædelig fredag, venner

Har det været en god uge hos dig? Har du nået et par deadlines på jobbet? Bygget en smilende snemand med dit begejstrede hjertebarn? Sendt et kærkomment kompliment afsted til en trængende modtager? Eller måske endelig fået pudset badeværelsesspejlet, der længe har trængt?

Vi har haft den mest rolige uge jeg kan huske. Taget i betragtning, at jeg generelt i barslen har bestræbt et langsomt, lystbaseret tempo uden en alt for tætpakket kalender, men med plads til daglig spontanitet, triumfer den forgangne uge samtlige af vores forrige barselsuger i forhold til ro. Langsomhed. Og lange dynemorgener i natbukser. God, stærk kaffe, tegnefilm og sne, fine snefnug dalende i massevis på den anden side af ruden. Og en søn, min lille søn, i hopla. Højt humør, snakken og dybe babygrin. Det har været så tiltrængt efter sidste uge, der både bød på ambulancekørsel, slattenhed, mislykket maskeforsøg af undertegnede og en indlæggelse. En kort én, heldigvis.

2aae14c7-b27b-40a4-9b82-859b7d7e9c65

Og nu er det så fredag, igen. Den fineste dag på ugen. Torsdage kan unægteligt være lige så rare når man er på barsel, men frihedsfølelsen, den hører fredagen til. Og mandagen. Når en ny, frisk uge begynder. Dem, mandagene, elsker jeg også efter at være blevet nogens mor.

Inden længe kommer tre af mine nære veninder herhjem til kaffe og morgenmad. Jeg har koldhævet bagværk i ovnen og duften begynder lige så stille at sprede sig ind til stuen, hvor jeg i skrivende stund ligger krøllet sammen i sofaen med en kaffekop. Morgenens anden, selvfølgelig.


W E E K E N D E N

Når klokken slår halv tre i eftermiddag og Mads atter returnerer fra sit arbejde, pakker vi bilen sammen og drøner afsted nordpå. Til sommerhuset. Weekenden skal endnu engang spenderes under træbjælkerne, i frisk luft, havduft og med tid til hinanden. Jeg værdsætter, at vi bruger sommerhuset så meget som vi gør. Det simple liv, for en stund, giver os meget. Fysisk, som mentalt.

Nå, jeg må vist hellere få smidt natbukserne, fyldt kaffekoppen og anrettet morgenbordet. Jeg kan høre min søns snorken fra soveværelset. Så sødt. Lige en sidenote. Han er her altså, selvfølgelig. Han sover bare sin formiddagslur, den lille krudtugle.

b8cf855b-e859-49e5-9731-e5cab974a757

Føljetonen tro, skal I dog først serveres ti dugfriske fredags facts!

God læselyst

FREDAGS FACTS #25

… 1

Jeg har spillet håndbold i små ti år. Jeg savner det indimellem og er sikker på, jeg begynder igen en dag. Holdsport er generelt en fantastisk måde, at få motion på. Der er flid, fællesskab og fighterånd.

… 2

Vi er begyndt at se Netflixserien Outlander. Ud fra jeres anbefalinger herinde. Den er simpelthen så fin. Vi har hidtil kun set tre afsnit, men er begge to helt opslugte og betagede af universet. Fortællingen.

… 3

Jeg forstår simpelthen ikke hypen omkring stenbiderrogn. Eller hummer. Eller østers. Eller kaviar. Nogle af de mest fancy og populære spise, som jeg mest af alt synes, smager af havvand. Måske ikke hummer, men hummernes smag imponerer mig heller ikke. Hummerbisque er en anden snak, men der er smagen også kraftigt kamufleret af cognac og fløde.

Jovist, jeg kan sagtens spise en lun blinis med de små ekstravagante rogn, creme fraiche og rødløg på toppen, men jeg sætter ikke pris på det. Jeg vil hellere have en laksemad, smagsmæssigt. Jeg kan ikke være den eneste?

… 4

Jeg fik svar på min post-graviditet celleprøve i onsdags. Min mormor døde af livmoderhalskræft, og selvom sygdommen ikke er arvelig, føles det hver eneste gang som en lettelse når sekretærens svar lyder normalt i røret. Jeg er dødsens angst for den sygdom. Kræft generelt, faktisk. Husker I at få foretaget celleprøver jævnligt? Det er vigtigt. Og det er gratis. Og det tager fem sekunder. Ingen dårlige undskyldninger, kære kvinder.

… 5

Vi fik en dagligvarebestilling leveret fra Nemlig.com i tirsdags. De havde forbyttet vores toiletpapir og i stedet givet os to mangoer. Hvis vi havde manglet toiletpapir havde det været virkelig ærgerligt, men dette gjorde vi heldigvis ikke, til gengæld mindede de mig om, hvor godt modne mangoer smager. Supergodt salgstrick i øvrigt. Næste gang bestiller jeg mangoer frivilligt.

… 6

Selvom jeg er et efterårs- og vintermenneske, glæder jeg mig sådan til at se min søn løbe rundt i sandet på Mallorca til sommer. Til at bygge sandslotte, lege i vandkanten og spise store vaffelis. Gerne i denne skjorte og disse bloomers. Vi flyver den 5. Juli og skal være afsted i små to uger. I yndlingsbyen Port de Sòller, som jeg har nævnt herinde før. En lille kystperle.

… 7

Vi har fundet ud af, hvor vi gerne vil holde vores bryllup. Når vi en dag skal giftes. Festen skal afholdes i en stor lade med betongulv, med tyve meter til loftet og plads til alle vores kære, en DJ-pult og lyskæder, pendels og stearinlys. Lige i vores ånd.

Laden hører til min families gård, så vi slipper for omkostninger i forhold til leje af sted. Win win. Det eneste problem er, at Mads vil vies i landsbykirken et par hundrede meter derfra. Jeg vil spankulere op ad gulvet i Skovshoved kikke.

Heldigvis er vi ikke forlovede endnu. Plenty of time. And discussions ;)

… 8

Hvis jeg sætter Vagn Oskar i den ene ende af sofaen og mig selv i den anden, er han begyndt selv at kravle hen og ligge sig til rette på mit bryst. Jeg kneb en lille tåre første gang. Det er det mest nuttede i min verden.

… 9

Jeg har, som et led i sygeplejerskeuddannelsen, været i praktik i psykiatrien i små tre måneder. På en lukket afdeling i Region Hovedstaden. Selve afdelingen fungerede godt, personalet var imødekommende og patienterne var spændende, men jeg brænder for somatikken. De fysiologiske sygdomme og den medicinske behandling. Ikke blot symptombehandling. Jeg skal aldrig arbejde i psykiatrien. Det skal jeg virkelig ikke.

… 10

Jævnfør punkt ni. Jeg er meget i tvivl om, hvornår det giver mening, at søge et job. Jeg søger som udgangspunkt et fuldtidsjob som sygeplejerske med tiltrædelse 1. september, men hvornår er det fornuftigt at sende sin ansøgning? To måneder før? Tre måneder? Jeg har selvsagt aldrig søgt et voksenjob, så del meget gerne jeres erfaringer.

e4e1d99a-50f7-47c1-ae48-ae5c2f0929f0

Ha’ en forrygende weekend,

Hvad mon den står på derude hos jer?


De fireogtyve første dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20del 21del 22del 23 og del 24.

2 kommentarer

 • X

  Åh, jeg skal have foretaget mit første celleskrab i morgen. Det en samtidig også min første gynækologiske undersøgelse… Jeg er så nervøs. Ikke pga. angst for smerte, sygdom, ubehag etc., men fordi jeg er mega blufærdig og forestiller mig det som meget grænseoverskridende. Håber virkelig, at det, som du skriver, kun tager fem sekunder haha!
  God søndag <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg søgte job mens jeg skrev min BA. Var til samtale i marts og skulle først starte 1/6 :) Så tror bare man skal søge hvis der er en stilling man ønsker. Den stilling jeg søgte var med start 1/4, hvilket jeg af gode grunde ikke kunne, da jeg skulle aflevere min BA den 16/5. Regnede derfor ikke med at få stillingen, men det gjorde jeg og vi fandt sammen frem til hvornår jeg skulle starte :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ET STORT SKRIDT