• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
BOLIGDRØMME, INSPIRATION OG EN SNAK

FREDAGS FACTS #26 OG UGENTLIGT TILBAGEBLIK

Godmorgen, venner og glædelig fredag

Har I haft en rar uge derude?

Vores har være så fin, så fin. Med plads til rolige morgener, et par hele dage uden aftaler, todos eller forventninger fra andre. Et par venindeaftaler, god cafékaffe og croissantspisning på Hotel Sanders, som i øvrigt er den aller bedste croissant jeg til dato har smagt, også bedre end min hidtil favorit fra Juno. Desuden har ugen budt på frisk barnevognstrilleri i gaderne, vasketøj med min egen babyledsager, familiebesøg af min svigermor og vaskeægte barselstrummerum, hvor dagene hastigt har snuppet hinanden uden alt for særpræget afveksling. Dagene ligner hinanden, tempoet ligeså, og jeg nyder det.
Sådan, virkelig.

9bf7c456-784c-451c-b3d0-1ba02763944f

d39601a7-d872-4f87-91ce-7eca5adaae43

Vi er inde i en periode [igen], hvor vores søn er ekstra tryghedssøgende. Han er lige nøjagtig hvor vi er, allerhelst på vores arm, og der er ikke mange sekunder mellem den dybe babylatter til de salte tårer. Der skal godt nok ikke meget til. Bleskift når det ikke umiddelbart passer herren, at blive placeret på gulvet når undertegnedes ryg siger fra eller, aller værst, at skulle klædes på, er blot enkelte daglige scenarier, hvor den dybe indånding indimellem praktiseres i takt med barnets temperament og ditto skingre stemmebånd. Det er en fase, ligesom med alt andet. Det ved jeg.


I eftermiddag pakker vi bilen sammen og sætter kursen halvanden times tid mod Sjællands Odde, hvor vi skal i sommerhus med nogle af vores bedste venner. Det fineste, mest idylliske lille træhus med tilhørende anneks, hvor vores trekløver skal huses. Rolige gåture langs grusstierne, videre ned til vandet, røde kinder, frisk havluft og leg med ungerne, og et godt glas rødvin, røverhistorier og brændeovnsputteri når selvsamme unger er kapituleret.

Sommerhusstemning og overnatning med gode venner er noget af det aller hyggeligste. Særligt med børn.

d5dca05e-eab9-4b50-a7de-73c93e79e55d

df36360e-0e6b-4ffb-aae9-9024b38ba5bc

Lørdag og søndag er uden planer, som vi nu engang allerbedst kan lide det herhjemme. I hvertfald uden planer, der involverer andre end os selv.

Vi har et par punkter, der skal sættes flueben ved, eksempelvis legekøkkenet, vores søn får i fødselsdagsgave af mine forældre. Det skal hackes og det skal vi færdiggøre weekenden over. På et eller andet tidspunkt. Intet hastværk.

Og så har vi aftalt, Mads og jeg, at vi sammen skal lave hjemmelavet ravioli på søndag. Pastamaskinen skal fremfindes fra køkkenets bagerste gemmer, og der skal forberedes, øves, hakkes og foldes allerede fra eftermiddagen af. Fællesprojekter i køkkenet er noget vi værdsætter og prioriterer. Sådan kvalitetstid, hvor man samtidig får et dekadent måltid som præmie i sidste ende, kan anbefales.

Nu må jeg vist hellere komme videre. Det har aldrig været min ekspertise at fatte mig i korthed herinde, men jeg får en kær veninde til morgenmad om en times tid og taget min søns uduelige powernaps den seneste uges tid i betragtning, skal jeg så småt i sving. Heldigvis er det den slags veninde, hvor en nulret pyjamas, lunken kaffekop og barselsknold fra dagen i forvejen er mindst lige så tilforladeligt som det modsatte. De er vigtige, disse veninder.

Føljetonen tro, først ti af de velkendte fredags facts;

God fornøjelse

FREDAGS FACTS #26

… 1

Jeg tænker af og til på, at jeg ville ønske, at vi havde haft fået optaget fødslen af vores søn på video. Jeg mindes ofte fødslen, som den fineste, hårdeste og aller største oplevelse nogensinde i mit liv, og jeg frygter en smule at dette minde, der endnu står så skarpt i min hukommelse, med tiden vil udviskes mere og mere. Der er noget fint ved, at man kun har mindet og oplevelsen tilbage i sit inderste, men alligevel kunne jeg godt tænke mig et eksemplar i hånden.

… 2

Vi har indtil videre besluttet, at vores første længere ferie sammen som familie, bare os tre, skal være en tougers køreferie gennem Sydengland og Skotland. Små, hyggelige bed and breakfast-steder undervejs, landidyl, smukke naturoplevelser og historie. Noget, jeg aldrig havde forestillet mig skulle vække min interesse bare et år tilbage. Men det gør det. Vi ved ikke om det er realistisk med en knap toårig som passager, men vi kunne godt tænke os tage afsted til foråret næste år. Hvis ikke det ender med Sydeuropa, all-inclusive armbånd og vandland.

… 3

Udtrykket “.. at spise børnene af..” Alt indeni mig vender sig når jeg hører udtalelsen. Det lyder som om, at børnene lige skal overstås, så de voksne kan hygge sig, hvis I forstår hvad jeg mener. Andre, der har det på samme vis?

… 4

Engang skrev jeg, at det ikke behøvede at være en ekstra udgift at blive forældre. Det var inden mit barn begyndte at drikke modermælkserstatning. 1000,-/mdr. inkl. bleer.

… 5

Jeg hader at tale i telefon. Jeg taler faktisk uhyrligt sjældent i telefon. Jeg tager den sjældnet når nogle ringer til mig og ringer endnu mere sjældent til andre. Enten sender jeg en SMS besked, ellers mødes jeg med mine veninder, eller andre, og taler med dem ansigt til ansigt. Jeg har aldrig været typen, der taler i telefon.

… 6

Jævnfør punkt fem. Der er lige én undtagelse. Jeg ringer til min mor, eller besvarer et opkald fra selvsamme, hver formiddag. Samtalen lyder konsekvent noglelunde sådan her;

“Godmorgen mor, det er Caro”
“Godmorgen Caro, har Vagnus sovet godt?”
”Ja, han har sovet fint i nat. Hvad laver du?”
”Jeg er på arbejde. Hvordan har han det? Har han fået nok at spise? Hvad har I af planer i dag”
“Han har det dejligt, han har fået god morgenmad og vi skal.. ”.
“Det var godt, men vi kan lige tales ved, kys ham fra mig”.
“Det gør jeg, der var heller ikke noget, hejhej mor”.

Ovenstående samtaler tager cirka femogtyve sekunder. En hurtig statusindtjekning, og så videre.

… 7

Fem klassikere, vi altid har på lager i vores køleskab;

Gulerødder, usaltet smør, økologiske æg, god chokolade og opblandet hyldeblomstsaft.

Ikke mælk. Hverken Mads eller jeg drikker komælk. Mads drikker indimellem en cafe latte, men ikke ofte nok til, at man finder mælk på vores køleskabshylde. Et stort problem når vi har kaffedrikkende gæster, hvor koffein og mælkedråber som oftest går hånd i hånd. Vi glemmer simpelthen at købe det, mælken.

… 8

Som nævnt herinde, rejser jeg til London i næste uge og i den forbindelse har vi bestilt denne paraplyklapvogn, så vi slipper for oddsize indtjekning i lufthavnen. Denne skulle eftersigende være den bedste på markedet ud fra hvilke erfaringer jeg hørt i både min egen omgangskreds og gennem diverse terminsgrupper. Den er klikket hjem og den lander herhjemme på adressen i eftermiddag. Jeg er spændt på at se, hvordan min søn reagerer på pludselig at vende med front ud mod verden. Jeg tror, og krydser fingre for, at han synes det er det fedeste i verden. Please. Han er trods alt ét år lige om lidt.

… 9

I ugens løb har vi eksperimenteret med at ligge Vagn Oskar i sin egen seng om natten. Og det er gået langt, langt bedre end forventet. Vi havde aftalt, at lade ham sove i vores seng så længe han udviste behov for trygheden, men i søndags da vi lagde ham i sin egen seng, som i øvrigt står helt tæt op ad min side af dobbeltsengen, sov han fem timer i træk. Uden at sige en eneste lyd. I praksis fungerer det sådan, at vi putter ham i vores seng klokken syv, og når vi så selv går i seng ved ellevetiden løfter vi ham over i sin egen. Han får en sutteflaske ved midnatstid og ved femtiden om morgenen, og ved den sidste, kommer han tilbage i min armhule og sover videre.

… 10

… Til gengæld er han begyndt at vågne ved sekstiden, frisk, veludhvilet og storsmilende. Klokken seks. Som I ved, har vi været vant til et søvnmareridt af dimensioner, men vores søn har altid sovet til et sted mellem klokken syv og ni om morgenen. De sammenhængende morgentimer er vigtige for mig, da vi stadig har en del opvågninger natten igennem, så jeg krydser fingre for, at det vender igen. Andre, hvis barn pludselig vågner tidligere?


3c3d7b27-4f18-4f4d-b5f4-9525ce48c858

Hvad skal du mon foretage dig i weekenden? Et særligt bageribesøg, sociale sammenkomster eller serieslapperi på sofaen? Måske alle tre?

Del meget gerne dine planer og ønsker til weekenden i kommentarfeltet, det er så hyggeligt at læse.

Må du have den aller fineste af slagsen.


De femogtyve første dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20del 21del 22del 23,  del 24 og del 25.

4 kommentarer

 • Hej Caro.
  Jeg er præcis ligesom dig mht at snakke i telefon.. Jeg tager stort set aldrig telefonen og da slet ikke hvis én jeg ved hvem er, men ikke rigtig kender, ringer til mig. Jeg synes hurtigt, at det bliver akavet og kejtet at snakke i telefon🙈

  – God weekend.
  Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Katrine
   Haha, jeg er glad for at høre, vi er flere der har det sådan ;) Jeg tager heller aldrig telefonen hvis det er en jeg ikke rigtig kender, og endda virkelig sjældent hvis det er nogle jeg kender der ringer. Det er bare nemmere, hurtigere og mindre “jeg skal tænke” at sende en SMS..

   Jeg håber du har haft en dejlig, dejlig weekend <3

   Kh. Caro

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Det lyder som nogle dejlige planer I har foran jer. Jeg kender så godt det der med ikke at være typen der taler i telefon. Jeg vejer ofte mine ord nøje inden jeg får dem sagt, så jeg bliver lidt stresset af telefontaleri. 🙈 Her på Islands Brygge står weekenden på croissant spisning på Il Buco – har du prøvet deres!? NAM! Gåture på Amager Fælled med hund, mand og baby og måske vi også skal have set lidt på vasketøj og andre praktiske ting. Det bedste er dog fredag aften hvor weekenden skydes igang med en frisk rødbedesalat, grillet kylling og selvfølgelig sofaslængeri og bland selv slik. 🙈
  God weekend til jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Helene
   Tak for din kommentar <3
   Sådan har jeg det også. Jeg skal koncentrere mig når jeg taler i telefonen og det magter jeg sjældent, da jeg ikke er særlig god til at multitaske. Så hellere mødes og snakke! :)

   Det lyder som en helt vidunderlig weekend! Det hele <3 . Lige en weekend i min lille families ånd også.
   Jeg håber den har været lige så god som den lyder? Og JA! Il Bucos croissanter fik jeg fornøjelsen af i onsdags, hvor jeg smagte dem hos Sanders og det er den bedste croissant jeg nogensinde har smagt. Er Il Buco en cafe på Islands Brygge? Jeg hørte nemlig bare, at Sanders’ croissanter leveres af Il Buco :)

   Ha’ den dejligste aften,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BOLIGDRØMME, INSPIRATION OG EN SNAK