• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
ROOMTOUR: DININGROOM

FREDAGS FACTS #27 OG HELLO

Hello, venner.

Fra London, glædelig fredag.


Vækkeuret ringede klokken 04 i går morges, hvor babyen vågnede af sin mors hastige, og usædvanlige, opfaren. Faderen ditto. Vi skulle være i lufthavnen klokken halv seks, og jeg vidste, at der var mindst hundrede ting og sager, jeg havde glemt at pakke i den kuffert, der endnu ikke var lukket. Sådan er jeg. Worse case? Vi mangler noget, og så må vi enten købe det på vejen, når vi er fremme eller undvære. Pyt, I ved. Undtagen en planlagt flyafgang, lige netop den kategori vil jeg gerne bestræbe at nå i god tid.

Og det gjorde vi. Endda med en baby, der accepterede sin autostol og en kæreste, der sikkert og ansvarsfuldt kørte os tværs gennem København i mørke, snevejr og glatte, sjaskede veje.

Hele turen gik godt. Langt bedre og mere smooth end forventet.

Vagn Oskar har været et sandt pragteksemplar at have med, både med bilen, flyet, klapvognen, toget og tuben. Temmelig usædvanligt og overraskende, positivt, når man er vant til, at være forælder til en temperamentsfuld hidsigprop. Det har ændret sig. Temperamentet oplever vi stadig i ny og næ, det er lige som det skal være, men han er generelt blevet meget mere rolig og tilregnelig.

652cb547-05d7-4fc8-b0a4-62352e8bb809

37eb9f11-1bd0-4fae-a13c-6a4b2e2e8134

Vi spenderede den første dag af vores femdages ferie med indtjekning på det fineste hotel, ikke noget prangende eller moderne, men i den ægte engelske stil, der hører oplevelsen med, ifølge os. Tunge gardiner af velour fra loft til gulv, fine paneler, lysekroner, vintageskabe- og senge med bølgede kanter og snedkererede finesser. Og de klassiske, sprøde og hvide hotellagener, der fuldender feriefølelsen. Rart.

Vi bor i øvrigt på samme værelse, alle fire. Min mor, min far, min søn og mig. Vores senge står  klods op ad hinanden, og det er hyggeligt. Jeg foreslog som udgangspunkt mine forældre, at booke hver vores værelse, da jeg tænkte, at det var synd at vække dem så tidligt når Vagn Oskar vågner om morgenen, men de syntes, at det var hyggeligst at vi boede sammen. Og det er det også. Så må vi tage en eftermiddagslur i plenum efter behov.

Resten af dagen, torsdagen, brugte vi i Covent Garden, på engelske pubs og til aftensmad på en international restaurant tæt på vores hotel, hvor jeg bestilte hjemmelavet tortellini med ricotta, svampe og flødespinat, vildt godt. Min søn, der kæmpede en brav kamp med at holde øjnene åbne under restaurantbesøget, fik serveret fish and chips, som han nærmest ikke rørte. Til gengæld slugte han lynhurtigt de 180 ml mælk, han kort efter faldt omkuld på. Træt, udkørt, men noget så stolt over hvordan min søn klarede dagens uvante program, faldt jeg selv i søvn med hjertebarnet i armhulen klokken otte.


Blot en forholdsvis kort opdatering herfra, kort og kort, sådan ender det aldrig når jeg sætter mig til tasterne.

Jeg håber I har haft den fineste uge, hver og én. Føljetonen tro, ti fredags facts.

FREDAGS FACTS #27

… 1

Lige så meget jeg holder af at rejse, lige så meget hader jeg at flyve. Jeg har ikke altid haft det sådan, men de seneste fem års tid, har jeg opbygget en mindre flyskræk. Det værste er når flyet letter. Jeg holder vejret, knuger den nærmeste hånd og lukker øjnene indtil dén fase er overstået. Det er dog nemmere med en baby, som snupper opmærksomheden, så det hele er hurtigere overstået.

… 2

Jeg spiser altid fuldkornspasta- og ris. Det har overhovedet ikke noget med sundhedsværdien at gøre som sådan, men jeg kan ikke lide almindelig pasta eller hvide ris. I hvertfald ikke lige så godt. Der er bare mere bid og smag i de grove varianter. Når vi taler pasta, er penne desuden mine yndlings. Udover ravioli og tortellini, som gerne må være hvide. Sikke en videnskab.

… 3

Jeg kan ikke sove om natten, hvis ikke jeg har fjernet makeup, det vil sige, mascara. Noglegange mineralpudder, men sjældent. Der er nogle typer, der på mystisk vis kan have de samme streger i ansigtet i dagevis og se toptunede ud, men jeg bliver indehaver af både et sæt burgerøjne, et ophævet ansigt og en altovervældende tømmermændsfølelse.

… 4

Jævnfør punkt tre. Det samme gælder i øvrigt at børste tænder. Noget af det aller vigtigste hos et menneske udadtil er pæne, soignerede tænder, synes jeg. Det er selvfølgelig en smagssag, men noget der vægter tungt hos mig.

… 5

I relation til tandsnakken. På top tre over de bedste ting jeg nogensinde har gjort for mig selv er den ene, at have haft bøjle på mine tænder. I folkeskolen. Ganebøjle, togskinner, nakketræk om natten, you name it. Jeg er født med et tandsæt, der var som kastet ind i mundhulen, men er i dag indehaver af den fineste perlerække. Ikke fordi jeg havde lyst til at have bøjle på mine tænder dengang, men fordi mine forældre ikke gav mig noget valg. De vidste, at jeg ville blive glad for det. De fik ret.

… 6

Vi er hoppet med på BIBS bølgen herhjemme. Sutterne, I ved. De er så fine, pæne og afdæmpede i farverne, og Vagn Oskar tog gladeligt imod den runde sut på trods af, at han i næsten et år udelukkende har brugt anatomiske sutter. Lige et tip. BIBS sutterne sælges på alverdens smarte webshops, men på denne side kan de købes til en brøkdel af prisen. Jeg har købt farverne simple og light grey til Vagn Oskar.

… 7

Jeg er ikke et dyremenneske. Jeg har aldrig været glad for dyr. Det er ikke fordi, jeg ikke kan lide dyr, men jeg har aldrig haft det dér bankende dyrehjerte, som mange har. Flere af mine veninder gik helt i spåner da vi var yngre og måtte over på den modsatte side af gaden og ae’, hvis de eksempelvis så en nuttet hund. Sådan havde jeg det med barnevogne og babyer.

… 8

Mads vil gerne have en hund. Jeg har sagt til ham, at jeg selvfølgelig ikke vil nægte ham en hund, hvis han inderligt ønsker sig én, men samtidig sagt, at han kommer til at være hundrede enevældig i forhold til den. Vi må ikke have hunde i vores ejendom, så den tid, den sorg ;)

… 9

Hvis jeg måtte erhverve mig én enkelt superkræft, skulle det være, at kunne udslette alle sygdomme i verden. Alle mennesker skulle dø af alderdom eller traumer, men ikke somatiske sygdomme. Man er vel sygeplejerske, snarligt ;)

… 10

En føler ud til jer. Det er efterhånden længe siden sidst. Hvilket indhold herinde holder I mest af at læse? Særlige ønsker til indlæg? Mere af noget, mindre af noget andet? Eller er variationen herinde værdsat? Lad mig endelig høre fra jer.

b432967e-b692-449c-9ac5-adf440eec58b


Rigtig god weekend

De seksogtyve første dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20del 21del 22del 23,  del 24,  del 25 og del 26.

8 kommentarer

 • E

  Hej Caroline
  Skrev på et tidspunkt en kommentar til dette indlæg http://carolineejacobsen.dk/2018/02/25/parforhold-med-baby-status/ som jeg dog aldrig fik svar på. Det ville være mega fedt med uddybende indlæg om netop dette :-) Desuden elsker jeg dine personlige, lange og reflekterende indlæg om mere private emner og tanker.
  Jeg selv er gået fra at være medicinstuderende med ideen om karriere og fuldtidsarbejde til at være droppet ud af studiet og fundet ud af, at jeg virkelig ikke kan forestille mig at abejde mere end deltid og allerhelst mindre (og hjemme), ligesom jeg drømmer om at flytte i et flergenerationers hus på landet med mine forældre og min søster…. altså helt anderledes – både ifht tidligere ideer, men også ifht hvad jeg forestiller mig er normalt for unge…. føler jeg stikker lidt ud og kæmper meget med at hvile i at have den slags drømme fremfor drømme om storby og karriere (og væk fra mine elskede forældre og søster)….. altså kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om den slags – fuldtid/deltid, familietid (og svigerfamilietid), at rumme forskelligheder etc. Fortsat god ferie i London og tak for en skøn blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære E,
   Tusinde tak for din kommentar <3

   Det lyder så fantastisk med et flergenerationshus med forældre og søster på landet. Helt ærligt, jeg har luftet ideen for Mads flere gange (med mine forældre), men desværre er han ikke lige til at overtale.
   Jeg skriver indlægsideen bag øret. Virkelig god ide! Det afviger netop enormt meget fra "normen" blandt mange unge i vores samfund, hvor karriere, uddannelse og prestige fylder rigtig meget. Ikke hos mig – og ikke hos dig. Og hvor er det SEJT at du har mærket efter og fulgt dit hjerte. Jeg håber også, at jeg med tiden kan få en deltidsstilling. Helst mindre ;)

   Jeg har sendt dig en mail privat <3

   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Flere indlæg om dig som person, din stil Outfitmæssigt og flere beskrivelser af jeres sommerhusture. Tips til en god garderobe, hvad man ikke kan undvære, i indlæg om betydningen af dine smykker. Ala det :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Sarah
   Tak for din kommentar <3
   Vildt gode ideer! De er skrevet bag i øret ;)
   Ha' en dejlig aften,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Haha, åh endelig en der er på min vogn. Er bare ikké kæledyrs typen. Elsker og sympatisere med dyr i naturen og synes de skal behandles pænt, men jeg vil hverken eje eller have dem. Eller klappe andres :p

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Haha, jeg er så enig! De skal behandles pænt, men hverken eje, røre eller have dem. Fedt, jeg ikke er alene om den! Synes alle knuselsker dyr ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Tak for en dejlig blog.
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre lidt mere om hvordan I har håndteret når jeres søn bliver gal i barnevogn, autostol osv. Vi har selv en hidsigprop herhjemme fuld af krudt og temperament – det har gjort at jeg til tider, især til at starte med, måtte blive hjemme med ham fordi jeg ikke ville udsætte ham eller mig for hans utrøstelige gråd når vi kørte bil eller barnevogn. Det er ikke meget man kan finde på nettet om det, så jeg ville elske er indlæg om det. :) jegchar i hvert fald følt mig alene med issuet – hvor det virker til folk med rolige babyer ikke helt forstår.
  Ps. Nyd London – min absolut favoritby

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Ditte
   Tak for din kommentar <3

   Rigtig god ide med et indlæg omkring den lille hidsigprop, håndteringen deraf og de av-i-maven følelser, der hører med.
   Jeg har også rigtig ofte følt mig alene med "problemet", da der tilsyneladende er meget, meget få hidsigprop-babyer på de sociale medier ;) Tak for inspirationen – et indlæg er allerede under produktion ;)

   Ha' en rigtig dejlig aften,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ROOMTOUR: DININGROOM