• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
OMSORGSSVIGT

FREDAGS FACTS #29 PÅ EN SØNDAG

Kære læsere,

Glædelig søndag. Har I en dejlig weekend? Har I fået nydt det fine forårsvejr? Nyder I det stadig?

Vores weekend har været en blandet fornøjelse. Halv bachelor for mit vedkommende, halv tresomhed med de to, der udgør min lille familie. Sådan er det for en periode, og det er jeg lige så stille ved at affinde mig med. Jeg burde bruge mere tid på at læse, studere og skrive, og det havde jeg gjort, hvis ikke jeg havde fået min søn.

Gennem studiet har jeg været perfektionist til fingerspidserne. Kun den højeste karakter var god nok, men sådan er det ikke længere, for mig. Min søn er første prioritet og dette gør, at barren er sænket. Og det er okay. Jeg vil gerne skrive en god opgave, komme ud på den anden side med et projekt og et forsvar jeg er stolt af, men det betyder ikke det samme for mig, som det gjorde for bare et år siden. Det føles sundt.

Det var lige et sidespring.


Weekenden har stået på venindesludder, kaffedrik, fine solstråler, indelukkethed med sundhedsfaglig litteratur mens mine drenge var en tur i Tivoli med farmor, Vagn Oskars første Tivolitur. Hjemmelavet falafel, seriekig, slentreture i Københavns gader, gennem Assistens med en sprød croissant fra Andersen & Maillard.

I skrivende stund er vi på vej til konfirmation på Lolland hos min kusines datter. Mads som fører, min lillebror på passagersædet og mig selv siddende på bagsædet med min søn.

Dette indlæg burde føljetonen tro være udgivet i fredags, men jeg havde vitterligt glemt alt om, at det var fredag, så jeg havde ikke fået forberedt det, og disse tanker, fyldte også mere på daværende tidspunkt. Dagene går stærkt og jeg føler mig konsekvent et skridt, mange, bagud. Ikke just behageligt. Tværtimod.

8de0bd2a-aaf1-46f5-b87d-423dcb33742b

8490f8a6-ef83-4d48-a08f-dd92989ba0d6

Så venner, here we go.

//

FREDAGS FACTS #29

… 1

Vidste I, at jeg er halvt fra Lolland? Min far er opvokset og født i Skovshoved, min mor på Lolland. Min mor flyttede til København som 22 årig, hvor hun mødte min far.

… 2

Jeg kan slet ikke snuppe den skildring medierne har vidt af Lolland. På røven i Nakskov. Det er den mest usande og skrækkelige portrættering til dato. Jeg er kommet på Lolland, forskellige steder dernede, gennem hele mit liv, og jeg har altid fundet det dejligt, rigtig dejligt, fredeligt, imødekommende mennesker og med flot natur. Selvfølgelig findes der såkaldte “sociale udskud”, men det gør der sateme også i København.

… 3

Jeg hader at bruge penge på refills. Hvad enten det så er parfume, ansigtscreme, ansigtsscrub eller mineralfoundation. Ovennævnte udløb selvfølgelig på samme tid i løbet af ugen. Næsten totusind på noget, jeg “allerede har” er bare antiklimaks og ærgerligt ;)

… 4

Jeg havde en smule frygtet, at vores tandbørstnings sessioner med Vagn Oskar ville blive med modstrid og tårer, da jeg ofte har hørt, at de kære små ikke bryder sig om tandbørstning. Denne frygt blev gjort til skamme. Hver aften når Vagnus ser sin tandbørste, åbner han prompte sin lille mund og lader mig børste i ro og mag. Dygtige, lille.

… 5

Jævnfør punkt fire. Han har altid set mig børste tænder, gerne hængende på min arm, og fået lov til, at lege med min tandbørste. Måske, det hænger sammen. Tip givere videre, i hvertfald.

… 6

I torsdags var vi på legepladsen for første gang. Legepladsen i vores gård, der i øvrigt er ret fantastisk for både små og store. Det sødeste var at opleve, hvordan Vagn Oskar virkelig opsøger andre børn. Han er ikke længere en betuttet, observerende lille baby, men en nysgerrig dreng, der finder interesse i andre børn.

På baggrund af dette, vil jeg fremover prioritere at planlægge playdates på ugentlig basis.

… 7

Selvom det er et vanvittigt scenarie, selvom det kræver struktur, planlægning, samarbejde og effektivitet, og til tider en smule stressede, pressede og udfordrede hjerneceller hos undertegnede, er jeg glad for, at vi har valgt at holde Vagn Oskar hjemme. Jeg kunne slet ikke forestille mig at aflevere ham i institution endnu, og jeg synes det er dybt forfærdeligt at så få rent faktisk har valget med vores samfundsstruktur i dag. Med nummer to er det absolut ikke sikkert, at vi har samme mulighed, og det skræmmer mig.

… 8

I forhold det den med nummer to. En lillebror eller søster. Jeg er begyndt at få lysten og jeg glæder mig endelig til endnu en lille baby. Rigtig, rigtig meget, faktisk. Scenariet forekommer ikke længere så fjernt. Ikke endnu, men heller ikke om fire år.

… 9

En måneds tid tilbage købte jeg bogen “Der bor Hollywoodstjerner på vejen”, som jeg længe gerne har villet læse. Jeg har læst lige nøjagtig tre sider. Ikke fordi, den ikke fanger, men fordi, jeg simpelthen ikke kan prioritere det i øjeblikket, hvor det hele går så ubehageligt stærkt med alverdens gøremål, projekter og selvfølgelig nærvær med min søn. Hverdagen.

… 10

Jeg har til vane, at påtale mine veninder skat, min skat, venne og så videre. En ungdomsvane, der tilsyneladende ikke er til at slippe af med. Mads synes, det er helt skrækkeligt. Er jeg den eneste med denne tendens? // udover mine veninder, selvfølgelig ;)

 b8296741-58a8-48c9-a3f1-02f7fa349722

0bd3d290-188f-4c00-8dba-4a20599b48a5

e2a57d40-e36b-4e32-8205-f4711548a7d1


Rigtig god søndag

Det otteogtyve første dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20del 21del 22del 23,  del 24,  del 25del 26del 27 og del 28.

Og så vil jeg i øvrigt gerne beklage svartiden på kommentarer herinde. Jeg bliver så glad, ydmyg og taknemmelig hver eneste gang i bruger tid på at skrive en kommentar herinde, og jeg vil fremover gøre en større indsats for, at svare hurtigere tilbage end jeg hidtil har praktiseret. Det der med tiden, I ved. Tak, for jer.

3 kommentarer

 • Anne

  Hej Caroline :)
  Du har ofte taget så flotte billeder af jeres stel derhjemme – er det det fra Broste? :)
  I så fald, hvad kan du anbefale derfra? Skåle, fade, tallerkner? ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Hej Anne,
   Tusinde tak for din kommentar og ros til billederne :)

   Ja! Som regel blander vi Brostes stel med Royal Copenhagens, så det er garanteret det du tænker på. Vi har middagstallerkerner og skåle derfra. Skålene har vi i samtlige størrelser, fra helt lillebitte til de store, dybe af slagsen, og de er fantastiske! Pæne og god kvalitet, der ikke går i stykker af at hamre sammen med noget andet ;)

   Rigtig god aften,

   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Til den med Lolland – så tror jeg bare det er faktum, at det er enormt meget “social udsathed” i kommunen. Hvert femte(!!!) barn har en social sag i Lolland/Falster kommune og der er andre kommuner på Sjælland der decideret sender borgere til Lolland. Det synes jeg er skrækkeligt, for så bliver den sociale arv sgu da aldrig brudt.

  Jeg vil så gerne have playdate med jer en gang i mellem – trods ungernes aldersforskel 😍

  Og til sidst – lad os PLEASE time næste baby!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OMSORGSSVIGT