• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
EN OPDATERET NAVNELISTE

FREDAGS FACTS #31 TIDLIG WEEKEND

Glædelig fredag, kære jer

Sikke et herligt forårsvejr at vågne op til, hva? Fine solstråler og let kølig morgentemperatur. Kærkomment i særdeleshed.

Vi har tilbragt de første spæde morgentimer, min søn og jeg, i haven med sandkasseleg, solkys på næsen og fuglekvidder fra trætoppene. Forårsstemning og kvalitetstid.

En fin start på en ny sæson.

3cd3e611-028a-48ee-9779-38e179f4fa10


Igår eftermiddags daffede vi temmelig spontant på landet. Udsigten til begyndende sommervejr, frisk luft i kinderne og bar babynumse i græsset, lokkede os. Mads havde handlet ind til caprese, veganske steaks og friske asparges. En kold flaske hvidvin på køl og et sommermåltid indtaget på terrassen, en god beslutning. Vagn Oskar blev puttet klokken halv otte, og så sad vi ellers udendørs og snakkede, uden iPhones, uden Netflix, pakket ind i tæpper, til ved titiden. En tidlig og ret formidabel start på weekenden.

34182864-7c05-4974-9d09-82b9f93e9ec6

9c789458-302a-4ce9-86cf-d47392c0e96c

f40cb7d6-6476-40f4-aa91-cbf7977d81b5


Føljetonen tro, venner. Fredags facts! Sig endelig til, hvis traditionen er ved at blive for triviel. Vi har trods alt haft over tredive omgange. Når dette er sagt, nyder jeg at forfatte disse faste fredagsindlæg, der får mig til at reflektere bredt, i øst og vest.

//

FREDAGS FACTS #31

… 1

Jeg er opdraget meget ydmygt. I min familie, og omgangskreds, har penge aldrig haft værdi i sig selv. Det ultimativt mest uflatterende og smagsløse jeg ved er, mennesker der blærer sig. Flasher. Det er det pinligste og det giver mig kvalme.

… 2

Jeg forstår ikke ét ord af hverken svensk eller norsk. Det er det rene volapyk. Til gengæld er jeg flydende i engelsk og forstår størstedelen i spanske tekster.

… 3

Noget af det bedste jeg ved er, når vi kører mod sommerhuset. Vores søn, der er gået omkuld i autostolen, Mads ved førersædet, god lyd i radioen og det at fornemme, se og mærke omgivelserne skifte fra støj, lyskryds og hundredvis af mennesker til marker, ro og landidyl. Særligt når vi giver os tid til at sløjfe motorvejen og tage Strandvejen i stedet. Rart.

… 4

Jeg leger med tanken om, at udfordre mig selv og leve som veganer i en måned. Jeg aner ikke, hvorvidt jeg kan, men jeg kunne godt tænke mig at give det et forsøg. Nogle, der vil være med på sådan en challenge? Er der stemning? Jeg forestiller mig en ugentlig update herinde og daglige stories på Instagram, som inspiration og motivation.

… 5

Jeg har for så vidt altid haft en forestilling om, at min livspartner ville blive en […reservat]mand i jakkesæt. Min horisont har ligesom ikke været åben over for andet.

Indtil jeg mødte Mads.

En københavnerdreng med tatoveringer, kasket og en politisk orientering, der har gjort mig til et langt finere, mere rummeligt menneske. Den dag i dag ville jeg ikke kunne komme på noget mindre attraktivt end de florerende, og polerede, jakkesættyper. Skægt, som man modnes. Ændres. Andre, der har oplevet noget lignende? Et typeskift?

… 6

I tråd med ovenstående havde jeg dybt alvorligt aldrig smagt en shawarma før jeg flyttede sammen med Mads. Til gengæld havde jeg nærmest heller aldrig fået serveret andet takeout end Costa Smeralda. Tragikomisk.

… 7

Jævnfør punkt fem. Mads skulle i hvertfald heller aldrig date en pige fra den del af Nordsjælland. Indtil han mødte mig. Fordommene går tilsyneladende begge veje ;) Det på trods, passer vi usandsynligt godt sammen. Heldigvis. Måske fordi, ingen af os lever op til fordommene. Heldigvis.

… 8

Som I måske har bemærket på Instagram, praktiserer vi i ny og næ en lille man bun på Vagn Oskars hoved. Hans brune pandelokker er efterhånden blevet så lange, at de generer øjnene, medmindre vi friserer ham en sideskildning. Vi har aftalt, at vi først klipper hans hår, den dag han selv efterspørger det. Vi knuselsker lange lokker til både små piger og drenge. Så nuttet.

… 9

Vagnus. Nu er vores søn over et år gammel og navnet hænger ved. Alle vi kender, kalder ham Vagnus. Inklusiv os selv. Sågar mennesker, vi ikke kender. Det er simpelthen så hyggeligt. Har jeres børn kælenavne? Hvis ja, hvilke?

… 10

Vi mangler en serie! Kære, gode læsere. I har førhen været uundværlige i vores seriejagt. Vi har netop afsluttet jeres fantastiske anbefaling Outlander, som jeg hurtigt genfandt kærligheden til, og jeg er oprigtigt ærgerligt over, at den [for nu] er et overstået kapitel. Sæson fire, skynd jer. Så, hvad skal vi se? Hvilke hitter i øjeblikket? Netflix, HBO eller Viaplay.


//

Hvad har I af planer for weekenden? Særlige begivenheder på programmet? Blot at nyde forårsluften, et par rare fridage og gode familiestunder? En venindeaftale? En tur i havet? Sidstnævnte venter jeg lige en måneds tid med, tror jeg.

Rigtig god weekend til jer


De første tredive dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20del 21del 22del 23,  del 24,  del 25del 26del 27,  del 28del 29 og del 30.

10 kommentarer

 • Nanna-Rozalina Aaquist

  Nej du må endelig ikke stoppe dem.. Det sætter altid tanker igang ved mig.
  Ang. typer, så var jeg sikker på at jeg skulle have en “smart type” med tatoveringer, akedemisk uddannelse og være fra byen.
  Jeg er nu gift med en “bonderøv” der som 19 årig købte et hus, for at rive det ned og bygge det op igen. Han er udd. håndværker og har aldrig boet i lejlighed.
  Så ja, man modnes eller ændres.
  Kunne ikke ønske mig andre som far til vores datter Le, eller ægtemand.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Nanna-Rozalina
   Tusinde tak for din kommentar <3

   Fredags facts fortsætter. Jeg er glad for at høre, du nyder at læse dem!
   Haha, det er skægt hvordan man kan modnes, ændres og foretrække anderledes.
   Han lyder som en fantastisk ægtemand og far, din kære mand <3

   Ha' den aller dejligste søndag med dine to,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SK

  Stop endelig ikke – er vild med fredags facts 👏🏻 Et nysgerrigt ønske til et indlæg kunne være en lille status på Vagn Oskars søvn nu. Det fyldte så meget i starten på din blog, så er nysgerrig på hvordan han sover nu – får han stadig flaske? Egen seng? Hvad med lure i løbet af dagen? ☺️ God weekend ☀️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære SK
   Tak for din kommentar <3
   Jeg har netop udgivet et indlæg om søvnstatus herhjemme på baggrund af din anbefaling, tak for det! :)
   Rigtig god søndag,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Stop ikke – på den måde er vi opdateret på stort og småt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Miji jeg har læst ALLE dine fredags-facts (minus én den ene gang ;-)) og jeg elsker dem! Og dig! Du er så sej. Bliv endelig ved. Kys fra Fus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Bliv endelig ved med fredagsfacts. Det er det hyggeligste, og personligt glæder jeg mig altid lidt ekstra til fredag formiddag, netop pga. din hyggelige føljeton ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Emilie
   Tak for din kommentar <3
   Den varmede rigtig meget! Fredags facts fortsætter. Jeg er rigtig glad for, at du nyder at læse dem!
   Rigtig god søndag til dig og dine,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN OPDATERET NAVNELISTE