• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
INSPIRATION: SUMMER SLIPPERS

FREDAGS FACTS #32 // LØRDAG

Glædelig lørdag, kære jer

Nyder I bededagsferien derude? Hvad får I weekenden til at gå med? Rare planer? Ren afslapning?


Vi tog i sommerhus i torsdags og stornyder det simple liv heroppe nordpå. I morges åbnede vi øjnene til lyseblå himmel, fuglefløjt og solstråler, spiste nylagte gårdæg til morgenmad, gik en lang tur med barnevognen blandt øde marker og sivstrå, solkys på næsen, ro og rare samtaler, imens vores søn trygt sov en formiddagslur i barnevognen.

At selvsamme søn har været et sandt mareridt natten igennem bør også nævnes. Han har skreget, været urolig og grædt med jævne mellemrum i samtlige nattetimer. Mindst tyve skrækkelige opvågninger. Kalder man det overhovedet opvågninger, hvis man ikke har formået at sove i mellemtiden? Jeg er træt. Dødtræt.

e7763c36-a965-4c59-b839-3734aba4758e

9ffa0b35-955a-45ff-a105-f6ba88718584


Det fungerer sådan i praksis, at vi er sammen alle tre i morgentimerne og eftermiddags- og de tidlige aftentimer inden Vagn Oskar puttes til natten klokken syv. Derimellem studerer jeg, skriver på min bacheloropgave og begraver hovedet i faglig litteratur. Fra klokken otte sidder jeg igen ved skærmen og forsøger at fordybe mig. Gerne til ved midnatstid, hvor mine øjne og koncentration som regel giver op.

Jeg vil ikke give jer et indtryk af, at det er optimalt. Det er langt fra, langt fra, optimalt. Men, det er de forudsætninger vi har og det skal nok lykkes. Set i retrospekt ville jeg ikke have valgt anderledes anyway. Vores søn lider absolut ingen nød, da han er sammen med sine forældre i døgndrift, men min samvittighed og evne til at omstille mig fra den ene yderlighed til den anden, er udfordret. Sindssygt udfordret. Derfor lider universet herinde også i øjeblikket. Den tid jeg har skal udnyttes til fulde, hvilket indbefatter hardcore prioritering.

Det var lige en kort opdatering fra livet herhjemme.

//

FREDAGS FACTS #32

… 1

Jeg gør mig mange tanker omkring, at have en offentlig blog og samtidig arbejde som sygeplejerske i sundhedsvæsenet. I er efterhånden mange der læser med herinde, hvilket jeg er usandsynligt taknemmelig for, men hvordan ville I have det med, at et menneske, hvis person og privatliv I kender til virtuelt, skulle varetage sygeplejen af jer eller jeres kære? Jeg er splittet og jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvorvidt det er hensigtsmæssigt at være en “offentlig person” og samtidig virke som professionel sygeplejerske, hvilket jeg er lige om lidt..

… 2

Jeg forstår overhovedet ikke hypen omkring Bispebjerg Kirkegård. Hvorfor gider man stå blandt massive menneskemængder og anskue lyserøde træblomster? Generelt tiltrækkes jeg ikke af sådanne større menneskemængder, hvorfor jeg som regel også holder mig fra lagersalg og den slags. Jeg gad dog godt have været til Aiayus’ i sidste uge, men fravalgte af samme årsag. Jeg er bare ikke til crowds. Og jeg er slet ikke albuerne-frem-typen.

… 3

Jeg er begyndt at glæde mig til at blive færdiguddannet og få et ægte job som sygeplejerske. Sådan helt oprigtigt glæde mig. Tanken om at gå på arbejde, aflevere sønnike i vuggestue og afslutte min barsel virker ikke længere så fjern. Måske, fordi vi endnu har over tre måneder tilbage sammen herhjemme.

… 4

I sidste uge var jeg til en synsprøve hos Synoptik. Jeg får spændingshovedpine hver eneste dag i øjeblikket, og den eneste ændring i min hverdag har været, at jeg er begyndt at læse i timevis og sidde fokuseret til en computerskærm. Bachelorlife. Jeg har +1 på begge øjne og skal altså have et par læsebriller for at afslappe mit syn. Der er bare 14 dages ekspedition på sådan nogle. Lange 14 dage når man er nødt til at fortsætte bag skærmen.

… 5

Min søn. Han er et år gammel og kan ikke sige noget som helst forståeligt. Flere i min terminsgruppe beretter, at deres unger både kan udtale “mor”, “morgenmad” og sågar “blåbær”. What the fuck. Vagnus kan lige akkurat sige “Aaa det?” [“Hvad er det?”] imens han peger på et eller andet, men det er altså også det. Hvor gamle var jeres børn da de begyndte at udtale ord og “snakke rigtigt”?

… 6

Til gengæld er han jordens kærligste barn. Jeg er så stolt af, at være hans mor. Hver gang jeg siger “ae ae moar”, kommer han krybende og ligger sin kind helt tæt mod min imens hans lille hånd aer min anden kind. Det er det sødeste.

… 7

Han er dog også en vaskeægte hidsigprop i øjeblikket. Hans humør svinger som et passioneret pendul fra den ene ende til den anden på et splitsekund. Andre med étårige, der oplever et vanvittigt, svingende temperament og følelsesregister?

… 8

Jeg savner en lillebitte smule at nyde vores middage, at have tid til at smage og værdsætte. Vi spiser sædvanligvis godt, sundt og smagsfuldt, men måltiderne går mest op i at fylde næring i den yngste, sørge for at der ikke er mad alle vegne eller lige ryger en pestovendt pastaskrue tværs gennem spisestuen. Alt imens man selv forsøger at få noget indenbords. Stress.

… 9

Jeg skal igang med at løbe igen. Jeg savner at dyrke motion, der ikke indbefatter at styrte rundt med ni kilos krudtugle på armen. I den forbindelse har jeg takket ja til et samarbejde om at teste en løbevogn, så nu er der vitterligt ikke flere undskyldninger.

… 10

Jævnfør punkt ni, har jeg købt den fineste trekantsbikini til vores sommerferie på Mallorca [HER]. Kiloene er væk for længst, men en smule numsefyld ville ikke være uklædeligt. Motivation.


Ha’ den aller fineste weekend

De første enogtredive dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20del 21del 22del 23,  del 24,  del 25del 26del 27,  del 28del 29del 30 og del 31.

2 kommentarer

 • SK

  Hej Caroline,
  Er du helt stoppet med at blogge? Savner de daglige skriblerier :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej Caroline,

  Hvis det bare er læsebriller du skal have så bør du overveje at gå i Tiger, de har udmærkede læsebriller til ca 30 kr. Min kæreste bruger et par derfra (og de ser pæne ud) i fritiden som afveksling for kontaktlinser :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INSPIRATION: SUMMER SLIPPERS