• Caroline Jacobsen
 • Triplets of Copenhagen *
 • Fit Mom
 • Østfronten
 • ···
I SKRIVENDE STUND #4

FREDAGS FACTS #33 SIDEN SIDST…

Glædelig fredag, kære læsere

Har I haft en rar uge? Fået nydt det fine, varme sommervejr? Et par dyp i havet? Aftenspisning med sand mellem tæerne? Eller læser I også til eksaminer, ligesom mig?


Vores uge har været en blandet landhandel. Mit overskud [.. og humør] har varieret fra den ene ende af skalaen til den anden. Fordybelse i litteratur, skriblen i Word og overblik over alverdens teorier til parkbesøg, picnic og kvalitetstid med min søn. Barselsdage og bachelor, nogenlunde lige fordelt over ugen.

783cd354-1d7d-4abf-b1b6-d53306f23ee1


I skrivende stund sover min søn sin formiddagslur i vores dobbeltseng, efter rare morgentimer med puttetid, længe, havregrød og fangeleg. Det hitter i øjeblikket. Det lille fine menneske, drønende rundt på gulvet, på alle fire, med sin mor i hælene. Han griner, kniber øjnene sammen og lader de små fortænder i undermunden syne frit. Det er det sødeste.


Om nogle timer, når Mads hjemvender fra banken, holder vi weekend. Ikke i klassisk, spontane, idyl og nærvær- forstand. Det skal der nok blive plads til, indimellem, men weekenden kommer til at være struktureret. Planlagt i etaper. Mads tager Vagn Oskar med på tur fem timers tid lørdag og søndag, så jeg kan komme videre med mit projekt, i ro og mag. Så godt som muligt.

Vi har ingen planer. Ikke andre planer, end at jeg, hver gang det er muligt, skal forsøge at fremfinde koncentration og tid til, at færdiggøre min opgave mod den vejledning, den sidste af slagsen, jeg har på tirsdag. Og som jeg frygter mere end selve eksamen.

Jeg er efterhånden blevet bedt om at starte forfra med min analyse et par gange, og taget det faktum i betragtning, at analysen fylder ti sider, er det en omfattende redigering.

Min vejleder er dygtig, hammerdygtig, og med følgende sætning fra sidst “jeg presser dig kun så meget, fordi jeg ved du kan”, fra hendes side, burde jeg være ved godt mod. Sagen er dog bare, at hun med ovenstående udtalelse ved mere end jeg.

48b6ef8e-0186-4845-9732-bc8b8b8919f6 Aftenspisning på stranden i går

04541048-ded9-48dc-9f97-5f2127f9c6e3


Fredags facts, føljetonen tro, men som i dag er dedikeret til en opsummering af, hvad der er sket siden sidst…
FREDAGS FACTS #33

… 1

Siden sidst; Har vi spist forfærdeligt meget takeaway. Vores hverdag er så fyldt med frustration og stressende tankefyld, fra min side, så det har været de nemme løsninger. Pizzaer, thairetter, sushi, falafel fra hjørnet og durum til den helt store guldmedalje, på repeat.

… 2

Siden sidst; Har mine forældre gentagende gange spurgt, hvordan jeg ønsker at blive fejret efter mit mundtlige forsvar. Reception? En fest? En god middag for familie og venner? Og jeg har ikke kunne svare. Helt bundærligt tør jeg nok ikke tro på, eller måske jeg bare ikke kan forstå, at jeg rent faktisk bliver færdig med min uddannelse lige om hjørnet. Men det gør jeg jo. Jeg vil gerne holde det så lowkey som muligt, så vi spiser brunch efter min eksamen. Mine forældre, bedsteforældre og os tre.

… 3

Siden sidst; Er vi gået fra at give Vagn Oskar en sutteflaske til for- og eftermiddagslur, til kun én enkelt flaske i døgnet ved puttetid om aftenen. Og så sover han igennem til følgende morgen. Et par piv til sutten, men det er vitterligt det aller mindste.

… 4

Siden sidst; Har jeg fået mit aller første job. Voksenjob. Som børnesygeplejerske på Rigshospitalet. Mit absolutte drømmejob. Jeg starter den 15. august, hvilket kun giver os to uger til indkøring i vuggestue [… såfremt vi overhovedet får plads] og det frygter jeg en smule. To uger. 10 dage, wweekenden tæller ikke med, er ikke ret længe.

… 5

Siden sidst; Har vi gjort os endnu flere overvejelser omkring vores boligsituation. En situation, vi er så glade for, at vi efterhånden er nået til den konklusion, at vi bliver i byen. I vores lejlighed. Af samme årsag er vi ved at få overblik over, hvad vi ønsker at renovere til det bedre. Først, badeværelset.

… 6

Siden sidst; Har jeg besluttet mig for, at skrive Vagn Oskar op til en privatskole. Mads er tilhænger af folkeskolen, og det er jeg på sin vis også, men taget folkeskolerne i vores nærområde i betragtning, bliver det højst sandsynligt en privatskole [… Hvis vi jf. punkt fem bliver i byen til den tid].

Alle erfaringer med folke- og privatskoler i henholdsvis Københavns- og Frederiksberg kommune modtages med kyshånd i kommentarfeltet.

… 7

Siden sidst; Har min far haft proklameret “Vi har bare sådan et dejligt ægteskab”, til mig om hans og min mors. På 26. år. Det er lifegoals. Jeg har boet under samme tag med mine forældre i tyve år, og har aldrig, aldrig nogensinde hørt dem skændes. Den har vi vist allerede overskredet herhjemme.

Note to self.

… 8

Siden sidst; Har jeg været i tvivl om, hvilket badetøj Vagn Oskar skulle have i år. Skulle han overhovedet have badetøj? Bar numse og solhat må da være rarest. Vi er ikke spor solforskrækkede herhjemme, men min samvittighed duede alligevel ikke til at blackliste de populære UV-dragter, så selvom jeg førhen lovede mig selv, at mit barn aldrig skulle være sådan ét med UV-filter fra yderste tåspids til øverste krøltop, har jeg alligevel bestilt denne. Og de her. Så må vi se, hvad der er bedst.

… 9

Siden sidst; Er vi blevet enige om, at vente tre år med nummer to. Næsten. 3,5 års aldersforskel synes optimalt for os. Jeg er desuden mindre skruk end nogensinde og glæder mig til at dygtiggøre mig på arbejdsmarkedet. Som sygeplejerske.

… 10

Siden sidst; Har jeg aldrig i mit liv været så asocial. Min livsvigtige og savnede venindeflok er sat fuldkommen på standby, og jeg hader det. Jeg ved, det er en nødvendig betingelse i øjeblikket, men jeg glæder mig til at kunne være noget for dem, der betyder så meget for mig, igen.


Må I have den aller fineste solskinsweekend

De første toogtredive dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20del 21del 22del 23,  del 24,  del 25del 26del 27,  del 28del 29del 30del 31 og del 32.

5 kommentarer

 • Ida

  Af ren nysgerrighed er jeg nødt til at spørge: Hvad er der galt med UV-dragter? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Ida
   Der er absolut ikke noget galt med UV-dragter, men jeg tænker bare, at det må være ubehageligt for barnet at have på fremfor ingenting. Jeg har altid syntes, at det var en anelse hysterisk at pakke børn ind fra top til tå, men nu har jeg pludselig selv købt en UV-dragt, såå. Det er nok alligevel ikke så hysterisk, mere fornuftigt ;)
   God weekend,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Aaah, jeg forstår. Og jeg er helt enig ☀️
   Hav en dejlig weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Bare lige til info kan du ændre behovsdato til tidligere, uden det skulle have indflydelse på nr på ventelisten :-) Så I har længere tid til indkøring, hvis det er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Line
   Tak, det vidste jeg faktisk slet ikke. Dog er vi på ferie hele juli, så han kan alligevel ikke starte før. Vi må krydse fingre for, at indkøringen går godt :)
   God weekend,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I SKRIVENDE STUND #4