VAGN OSKAR 6 MÅNEDER

02.10.17 HALV FØDSELSDAG

Godmorgen, venner.

Tak fordi I læser med. Det har jeg slet ikke fået nævnt herinde, men den start bloggen har fået, har oversteget alle mine forventninger. Jeg kan se, at I er rigtig mange der læser med, og det gør mig glad og stolt. Jeg håber, I vil blive hængende. Hvis I har spørgsmål, feedback, ideer til skriblerier eller blot et par ord I vil tilføje, så hold jer endelig ikke tilbage i kommentarfeltet. Det varmer meget og opretholder motivationen hos mig.

Nok om det. Imellem de lidt tungere emner, skal der også være plads til hverdagsindlæg, hvor intentionen er, at give jer et indblik i vores helt basale liv og hverdag som familie.

5df2581b-08fd-43ab-9564-d3930dae3a4d
5fe668c7-9144-40c4-85b8-f7bbcc4543c5

Som de fleste af jer nok ved, blev Vagn Oskar et halvt år igår (læs her). Jeg havde planer om, at vi skulle ud og gå en lang tur med barnevognen på Frederiksberg, købe lidt nye uldsager til vintergarderoben, en frisk buket til spisestuen og nyde de fine efterårsfarver i gaderne. Desværre, var vejret som bekendt absolut ikke tiltrækkende, regn og voldsom blæst, så vi sadlede om og det var egentlig OK. Natten havde været decideret hæslig, ligesom de forestående tre nætter, hvor Vagn Oskar havde været vågen 2-3 gange i timen natten igennem. Så er man altså halvkvæstet som mor. Ifølge min app, er vi i en såkaldt stormfuld periode i forhold til femte tigerspring, så det giver gudskelov mening.

Vagn Oskar vågnede med smil og pludren kl.07.30 og så var dagen skudt igang. Som altid blev vi liggende, puttende i sengen 1 times tid imens jeg fik dagens første og meget tiltrængte kop kaffe. Efterfølgende, imens Vagn Oskar lå og legede med Kaninus (seriøst, hvilken Jellycat kanin hedder IKKE Kaninus?) lavede jeg hans morgengrød klar. Nu er han 6 måneder, så vi skal så småt begynde at implementere grød og mos kontinuerligt, som supplement til amningen. Varm hirsegrød med modermælk og økologisk kokosolie. Hjemmelavet frugtmos af æbler og blommer på toppen. Han spiste flittigt, spjættede med arme og ben, og fik til sidst en lille tår vand af kop. Resten af dagen gik med, at lege på hans (meget anbefalelsesværdige) skumgulv, fjolle rundt og lege flyver i dobbeltsengen, der ikke blev redt dén dag, og da han sov sin anden lille lur i slyngevuggen, fik jeg vasket tøj. Produktivt, men langsomt. Det beskriver i virkeligheden meget nøjagtigt sådan en barsel, synes jeg. Man når en masse ting, men hold kæft, hvor går det langsomt. Noget så simpelt som at vaske tøj, tager mig én hel dag, fordi man bliver afbrudt 100 gange undervejs.

737e7d9c-527f-4640-9477-c2c9a7d9d7b3

Kl.14 spiste jeg selv morgenmad. Vegansk sojayoghurt med bananskiver og mandler. Hurtigt, nemt, nærende og velsmagende. Det er selvfølgelig ikke optimalt at spise morgenmad kl.14, men sådan er det sgu bare at være mor. Barnet først. Praktiske opgaver bagefter. Moderens behov sidst. Faderen og forholdet, et eller andet sted midtimellem.

Da Mads kom hjem kl.15, kunne jeg få et bad. Se, selvom man går hjemme en hel dag, er noget så totalt simpelt som et brusebad, afhængigt af logistik. Og nej, barnet kan ikke bare ligge alene og chille imens. Pludselig bliver barnet doven, sur og hysterisk over, at være trillet om på maven, og så er man på igen. #momlife

Kl.18 pakkede vi bilen med alt det, man nu skal huske, når man har en baby, og kørte mod Skovshoved. Min far og farbror havde inviteret hele min fars side af familien på middag i Skovshoved Sejlklub for at fejre salget af deres virksomhed og min (desværre afdøde) farfars fødselsdag. Det er så hyggeligt, at min søn, der er opkaldt efter min farfar, Vagn Jacobsen, har halvårs fødselsdag på netop hans oprindelige fødselsdag den 2.oktober. Sådan noget bekræfter min tiltro til, at der er mere mellem himmel og jord.

Vi havde den sjoveste aften sammen med min familie. Det er uden tvivl de mennesker, jeg har det aller sjovest med. Der er altid garanteret dybe grin helt nede fra bunden af maven. Desværre, måtte vi kapitulere efter et par timer, da Vagn Oskar var overtræt og længe skreg helt utrøsteligt.

Da vi kom hjem, faldt han i søvn på mit bryst med sin sut i munden og sin lillebitte, buttede babyhånd i min.

e4ddf38a-fb88-4a1c-835c-cd680a35bcc5

f2081d31-94f7-4ef4-ba42-72f553fe809d

1c5737c5-929f-48e8-9e67-d7171445dcad

89064575-d146-47f9-a861-5d96d2ab666e

4dbead6a-21e9-48b1-9300-5b67393a4c00

2 kommentarer

 • Caroline

  Jeg er så fan af både dig, din blog og Vagnus, Caro! Din blog er velskrevet og så nem at læse – du sætter bare ikke et komma forkert ❤ Den inderholder både humor, alvorligheder, kærlghedserklæringer, hverdagssnak – som vi alle sikkert kan nikke genkendelse til, men som mange af os bare ikke formår at kunne sætte disse ord på, som du kan. Du er uden tvilv verdens bedste kæreste for Mads, verdens bedste datter for dine søde forældre – og ikke mindst verdens bedste og mest omsorgsfulde mor for dejlige smukke Vagnus ❤❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Tak Caro <3
   Din kommentar og ros rørte mig rigtig meget, det ved du. Tusinde, tusinde tak venne!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VAGN OSKAR 6 MÅNEDER