TIRSDAG 10.10.17

Q AND A SVAR, DEL 1 – VAGN OSKAR

Godmorgen, kære læsere!

Så har jeg fået samlet alle jeres spørgsmål og besvaret dem, så godt som muligt.
Tusinde tak for alle input! Det var slet ikke så akavet, som jeg havde forestillet mig ; )

Jeg har åbenbart svært ved at fatte mig i korthed, så jeg har valgt, at dele spørgsmål og dertilhørende svar op i tre separate indlæg. På denne måde undgår vi lige, at de bliver alt, alt for lange. Og sikkert også kedelige for jer.

a6ed136f-4b08-45f7-910a-16609a9c64d7

Jeg har delt dem op i kategorierne:

1. Vagn Oskar
2. Personligt – Mads og mig
3. Holdninger, opdragelse og vuggedød

Det første indlæg skal selvfølgelig handle om Vagn Oskar.
God fornøjelse.

1.
Har du nogle gode råd i forhold til at rejse med en baby? (Lufthavn, flytur, varme, sol)

Vi havde vores barnevogn med på Mallorca i sommer og jeg aner ikke, hvad vi havde gjort uden den! Vi lejede en AirShell og det fungerede upåklageligt. Desuden var bæreselen praktisk i lufthavnen, så vi havde hænderne frie. For at undgå tryk i ørerne ammede jeg ham under start og landing. Man kan også benytte en sut eller saltvandråber. Vi havde begge dele med.

Og et godt råd. Slap af i forhold til solen. Et barn dør ikke af, at blive ramt af et par solstråler. Jeg bliver aldrig typen, der pakker mine børn ind i UV- dragt, telt og solskærm. Vagn Oskar nød sommeren med os på Mallorca i bar numse og en ganske almindelig lille, nuttet solhat.

Når det blev for varmt for ham, tog vi ham bare med i havet, så han kunne blive kølet lidt ned. Han elskede det!

872575da-269e-4849-bbd1-66da463c5936
2.
Hvordan var Vagn Oskars søvnmønster, da han var 3-4 måneder gammel?

Fra Vagn Oskar var 0-3 måneder sov han sådan set OK. Han har aldrig været god til, at sove lure kontinuerligt i dagtimerne. Den ene dag kunne han tage en lur på halvanden time og den næste dag 20 minutter. Han har til gengæld haft en nogenlunde god rutine med at sove om natten, dog afbrudt af amning hver 2.-3.time.

Da han blev 3,5-4 måneder (i takt med 4. Tigerspring) vendte det. Til det værre. Jeg har skrevet et indlæg om det her. Vagn Oskar begyndte på dette tidspunkt, at vågne med gråd og pyller alt imellem 1-3 gange i timen natten igennem. Det virker som om, at han drømmer. Har mareridt. Sådan er det stadig (vi har faktisk oplevet en klar bedring de seneste 3 døgn, så vi HÅBER lige, at jeg ikke jinxer noget nu, ikke). Vi er ved at have en rutine, hvor han ammes i søvn til natten omkring kl.20 og vågner igen om morgenen ved 8 tiden. Hvor mange gange jeg så er vågen til henholdsvis gråd/pyller (i søvne) og amning indimellem, varierer. Han tager som regel en formiddagslur fra kl.10-11. Resten af dagen varierer alt efter, hvad vi laver.

3.
Kan du fortælle mere om Vagn Oskars søvn generelt? Er det normalt, at børn vågner så ofte om natten?

Min sundhedsplejerske siger, at det er normalt. Nogle børn har et bedre sovehjerte end andre. Nogle børn er mere sensitive og reagerer kraftigere på stimuli og udvikling. Jeg er overbevist om, at det er sådan en dreng vi har fået. En tryghedssøgende lille fis, der hurtigt bliver overstimuleret. Der sker så meget i deres små hjerner. De udvikler sig så hurtigt. Jeg kan godt forstå, at de behøver ro til at bearbejde det hele.

4.
Hvad er tigerspring?

Et tigerspring er et udviklingsspring i barnets mentale udvikling, hvor barnet gennemgår store forandringer, som i en bestemt periode, gør det forvirret og ekstra omsorgskrævende. Nogle mærker overhovedet ikke noget til tigerspringene, mens andre børn reagerer kraftigt. Hos os har det stemt overens, nærmest på dato, hver gang. Skræmmende og fascinerende.

5.
Hvordan filmer I Vagn Oskar? Og hvordan gemmer I videoerne udover på telefonen?

Vi filmer ham alt for sjældent, faktisk. Når jeg filmer ham, gemmes videoen på min telefon og min computer. Vi har en ekstern harddisk, hvor alt materiale bliver overført trådløst hver gang vi tager et billede eller lignende. På den måde, har vi altid backup på telefon, computer og på harddisken.

6.
Hvor køber I Vagn Oskars tøj? Og hvor mange penge bruger I ca. om måneden på hans garderobe?

Lige siden fødslen, har det været de samme mærker, der går igen i Vagn Oskars garderobe (læs her). Vi køber hans tøj i PureBaby på Falkonér Alle, i Bonpoint i Vognmagergade, i Magasin eller på webshops (naturbarn.dk, poppyrose.dk, parcellet.dk, luksusbaby.dk m.m.)

Jeg aner simpelthen ikke, hvor mange penge vi bruger på babytøj, da vi ikke har lavet et konkret budget (læs her). Et skud fra hoften, vil ligge på omkring 1500 kr. om måneden.

74c846f0-67a9-40ab-940c-bfec7d4288d7
 7.
Hvordan er Vagn Oskar motorisk? Er han begyndt at krybe, sidde osv.?

Vagn Oskar kan ikke sidde selvstændigt uden støtte endnu. Han ligger meget på maven, strækker armene og trækker benene op under sig, men han kommer hverken frem eller tilbage endnu. Til gengæld triller han løs og flytter sig fra sted til sted.

8.
Var det nemt for dig, at få amningen til at lykkedes? Gjorde det ondt i starten/gør det stadig ondt?

Ja, det var det. Han blev lagt til brystet umiddelbart efter fødslen og der har aldrig været problemer med amningen. Det gjorde sindssygt ondt den første uge, da brystvorterne skal vænne sig til sådan en lille sugekop. Nogle nætter måtte jeg sidde og knuge mine knytnæver sammen af smerte imens jeg ammede, men efter en uges tid, mærkede jeg det slet ikke. Det har jeg ikke gjort siden. Jeg brugte en mild, lindrende salve mellem amningerne den første uge og den var fantastisk! (Jeg brugte denne).

9.
Har bedsteforældre/andre passet Vagn Oskar endnu?

Nej. Jeg har været sammen med Vagn Oskar 24 timer i døgnet siden han blev født for lidt over 6 måneder siden. Ingen af os er klar til, at lade ham passe af andre. Bare tanken giver mig ondt i maven. Han skal passes af mine forældre den 12. maj 2018 når vi skal til bryllup. Det er jeg ret sikker på, bliver første gang.

10.
Får din søn et måltid om dagen på nuværende tidspunkt? Hvordan har I grebet det an i forhold til mad generelt?

Ja, vi er startet med at give ham ét måltid om dagen, som består i en morgengrød. Enten ris- eller hirsegrød. Jeg tilsætter modermælk og økologisk kokosolie. Han elsker det. Han spiser, til han selv siger stop. Flytter hovedet væk og skærer misfornøjede grimasser. Han fik hård mave i starten, så jeg lavede grødens konsistens tyndere. Engang imellem får han et måltid om eftermiddagen/aftenen også. Grød eller hjemmelavet grøntsagsmos af gulerødder, kartofler og søde kartofler. Det varierer. Den eneste kontinuerlige rutine, er morgengrøden.

11.
Hvad gør I når I er ude at spise aftensmad og jeres søn skal puttes? I forhold til, at de bliver vækket når de skal fra autostol, ud igen og puttes på ny derhjemme?

Heldigvis vågner Vagn Oskar sjældent når han først er faldet i søvn til natten i sin autostol. Hvis han gør, er det som regel nok at amme ham videre i søvn i vores dobbeltseng. Han falder sjældent i søvn ude hos andre om aftenen, så vi trækker stikket et sted mellem klokken 20-21. Oftere 21.

12.
Hvordan forløber en almindelig dag hos jer? Går i til babysvømning, babyrytmik, andet? Eller foretrækker i at være hjemme i rolige rammer?

Jeg synes dagene går så stærkt. Alt for stærkt! Jeg prioriterer generelt at have et par dage om ugen, hvor vi ingenting skal. Jeg får hurtigt dårlig samvittighed og bliver ked af det, hvis der foregår for meget. Så føler jeg ikke, at jeg er nærværende nok overfor min søn, selvom jeg inderst inde godt ved, jeg er det. Andre dage går vi lange ture med barnevognen, løber ærinder i København, mødes med mine veninder og sådan. De bedste dage, er faktisk de dage uden planer. Jeg knuselsker dem. På trods af, at jeg er det mest sociale menneske, så har jeg (langt de fleste dage) faktisk nok i min baby. Og min mand, selvfølgelig ; )

Vi skal begynde til babysvømning, alle tre, men på nuværende tidspunkt går vi ikke til noget. Jeg bryder mig ikke om, at have faste aftaler her i barslen. Jeg vil gerne kunne mærke efter på både Vagn Oskar og mig selv, hvad vi har lyst til og brug for. Jeg har endda sløjfet min mødregruppe, fordi jeg hellere vil bruge tiden med mine egne veninder. Tid er simpelthen så kostbart som mor.

9ba0acba-0fd7-495b-9eaa-53105e21b925

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIRSDAG 10.10.17