ÉN MÅNEDS FØDSELSDAG

WEEKEND PÅ LANDET

God(mandag)morgen allesammen

Har I haft en god weekend? Vores har været så dejlig, afslappende og tiltrængt.

Vi kørte mod sommerhuset torsdag eftermiddag, da Mads havde fået fri fra arbejde. Vagn Oskar sov sødt det meste af køreturen i sin autostol. Det er rart når det sker, så Mads og jeg kan få vendt stort og småt. Vi har ofte så gode samtaler, når vi kører i bil. Kender I det? Man sidder ligesom bare og stener sammen, siger dét, der falder naturligt, og man bliver sjældent afbrudt. Der er bare et eller andet afslappende og umiddelbart ved det. Måske fordi man alligevel ikke kan slippe væk… ; )

6dbff428-6d54-4397-b3b2-3737e8402f88

Fredag morgen kørte Mads tidligt retur til København, da han skulle på arbejde. Jeg ænsede knapt at han tog afsted, da Vagn Oskar havde sovet værre end nogensinde om natten. 12-14 gange talte jeg, at jeg var vågen med ham, så jeg var helt absurd mast. Hvis det overhovedet kan gøre det.

Jesus Christ, hvor var jeg ør i hovedet, da vores lille, nuttede baryler i sin bløde sparkedragt, for alvor slog sine små mandelformede, brune øjne op klokken 7. Vi havde faktisk en ualmindelig nedtursfredag (formiddag). Vagn Oskar var meget pylret og græd helt utrøsteligt én times tid, inden han modvilligt overgav sig til drømmenland i mine arme. Han sov, hold nu fast, i 2 timer og 20 minutter! Det er næsten aldrig sket før. Til gengæld var det mildest talt forfærdeligt at opleve ham så ked af det. Heldigvis er det sjældent, men det er hardcore kost for et moderhjerte. Jeg gik rundt i cirkler med ham, skiftevis i barnevognen og på armen, hvor jeg selv måtte knibe en tåre. Eller to. Av, mit hjerte. Da han vågnede fra sin lur, var han heldigvis ét stort smil igen. Weird. Og da Mads så endelig returnerede henover eftermiddagen, havde han en buket smukke, hvide roser med til mig. Og en pakke af mine yndlings, Spangsberg flødeboller. Den klassiske med mørk chokolade, selvfølgelig. Det følte jeg faktisk oprigtigt, at jeg havde fortjent.

78837164-2504-4068-8be2-5c484d30b560

e492b66e-36d4-48f4-8bbb-0a5abeba9e45

Lørdag og søndag forløb til gengæld i det rareste, mest langsomme tempo med et stabilt, fornøjet humør og uanede mængder af nærvær og kvalitetstid.

Vi har gået lange ture i det fine, småkølige efterårsvejr, selvfølgelig iført vores blødeste nattøj, ikke mødt ét eneste menneske på vejene, nydt udsigten, sandet under fødderne og den friske havluft på stranden. Vi har spist friskbagt morgenbrød og sprøde croissanter fra bageriet i Hornbæk og nydt en lun rabarbercrumble med vanilje om eftermiddagen. Vi har holdt hinanden lidt ekstra i hånden, Mads og jeg, varmet os ved ilden i brændeovnen og drukket uendelige mængder varm, sort filterkaffe.

Filterkaffe er sådan noget, der kun smager godt når vi er i sommerhus. Hjemme i København ejer vi faktisk ikke engang en ægte kaffemaskine. Nespresso eller instant, altid.

84f0c125-40bb-46b8-8caf-7cf7e2ec2d14

22fc1016-8d48-4bb6-9d2e-300bead19a0b

Desværre, skulle Mads på arbejde i dag, mandag, ellers var vi blevet deroppe. Der er en helt særlig stemning, en ro, mellem os når vi er på landet. Vi leger tit med tanken om, at flytte fra byen. Permanent. Vi er bare ikke klar endnu, og hvem ved, måske bliver vi det heller aldrig. Måske det er lige præcis dét vores lille, unikke plet af et sommerhus kan. Give os luft, frihed og fuglekvidder når vi trænger til et friskt pust fra storbyen. Når vi trænger til at lade batterierne op, de mentale af slagsen, og trække os fra Københavns tempo, blot for en stund.

e474ed71-ca82-4003-827c-dded9cabd26f

Jeg ønsker jer den fineste mandag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ÉN MÅNEDS FØDSELSDAG