VEGETAR FOR EN MÅNED, EN BEGRUNDELSE OG EN MADPLAN

Godmorgen, kære læsere.
Efter at have set den både tankevækkende, fascinerende og skræmmende Netflix dokumentar “Forks over knives”, som Christina anbefalede på sin fine blog, har Mads og jeg besluttet os for, at leve vegetarisk én måned frem. Vi vil fortsat spise fisk i ny og næ, så det hedder vel i virkeligheden pescetarisk. I indlægget vil jeg dog fortsat bruge ordet vegetarisk, underforstået at vi spiser fisk. Så er alle med.
Generelt spiser vi stort set vegetarisk i forvejen, så jeg regner ikke med, at det bliver en svær livsstil for os at praktisere målrettet én måned frem. Minimum én måned. Der er ingen tvivl om, at vi engang imellem nyder at spise en veltilberedt tournedos rossini, rødvinsbaseret pasta bolognese med stegt chorizo eller en traditionel tartar, men det er yderst sjældent. Indrømmet, ikke bolo’en, den får vi ærligt talt på ugebasis og den kommer jeg utvivlsomt til at savne i dette vegetareksperiment. Mads, not so much. Han synes i forvejen, at min bolo-fetich har taget svært overhånd.
Det bliver interessant, at finde ud af, om vi kan mærke ændringer på vores kroppe, vores velvære, sundhed, mindset og ikke mindst vores energiniveau (læs; vi har en baby).
Som et led i vores vegetarshow har vi aftalt, at lave ugentlige madplaner. Vi har aldrig praktiseret madplaner før. Vi lever generelt meget lystbaseret begge to og har, ærligt talt, fundet det både kedeligt, alt for forudsigeligt og decideret uinspirerende at have forudbestemte måltider, som en madplan slavisk dikterer. Nu har vi har dog valgt, at give madplanerne et forsøg for at gøre det hele en smule nemmere og mere overskueligt i forhold til at leve 100 procent vegetarisk. Eller, så mange procent som muligt, i hvertfald. Madplanerne vil selvfølgelig bære præg af, at min kæreste er en meget dygtig kok. Jeg håber, I vil finde det inspirerende.
…
MADPLAN UGE 43
Mandag
Couscous frikadeller med mild tzatziki, hjemmelavet humus og blomkålssalat med avokado
Tirsdag
Vegetar curry med glaskål og brune ris
Onsdag
Fiskefrikadeller med bagte rodfrugter, dildsauce og frisk persille
Torsdag
Chili sin carne med grønkålsalat og hjemmelavet pesto
Fredag
Græskarsuppe med kikærter, frisk ingefær og spinatsalat
Lørdag
Ratatouille med fuldkornspasta, quinoasalat og ristede kerner
Søndag
Hjemmebagte pitabrød med falafel, frisk blandet salat og chilihumus
…
Vil I gerne se mere mad, livsstil og opskrifter på bloggen? Eller er det et uinteressant emne? Feedback i kommentarfeltet modtages med kyshånd.
Jeg ønsker dig den aller dejligste onsdag.
Stemmer for opskrifter 👍🏻
Her stod den til aften på linse-bolo.. det kan anbefales 👍🏻