AT VÆLGE DEN LANGE BARSEL - HVORDAN? HVORFOR?

VEGETAR FOR EN MÅNED, EN BEGRUNDELSE OG EN MADPLAN

Godmorgen, kære læsere.

Efter at have set den både tankevækkende, fascinerende og skræmmende Netflix dokumentar “Forks over knives”, som Christina anbefalede på sin fine blog, har Mads og jeg besluttet os for, at leve vegetarisk én måned frem. Vi vil fortsat spise fisk i ny og næ, så det hedder vel i virkeligheden pescetarisk. I indlægget vil jeg dog fortsat bruge ordet vegetarisk, underforstået at vi spiser fisk. Så er alle med.

d1d6a1de-a4ff-4c7f-ab9e-d14a7c4268bb

Generelt spiser vi stort set vegetarisk i forvejen, så jeg regner ikke med, at det bliver en svær livsstil for os at praktisere målrettet én måned frem. Minimum én måned. Der er ingen tvivl om, at vi engang imellem nyder at spise en veltilberedt tournedos rossini, rødvinsbaseret pasta bolognese med stegt chorizo eller en traditionel tartar, men det er yderst sjældent. Indrømmet, ikke bolo’en, den får vi ærligt talt på ugebasis og den kommer jeg utvivlsomt til at savne i dette vegetareksperiment. Mads, not so much. Han synes i forvejen, at min bolo-fetich har taget svært overhånd.

Det bliver interessant, at finde ud af, om vi kan mærke ændringer på vores kroppe, vores velvære, sundhed, mindset og ikke mindst vores energiniveau (læs; vi har en baby).

bec03ebe-fa6a-4769-a389-6354adb90f2e

0b937741-ed86-4e48-b94b-8811479e5943

Som et led i vores vegetarshow har vi aftalt, at lave ugentlige madplaner. Vi har aldrig praktiseret madplaner før. Vi lever generelt meget lystbaseret begge to og har, ærligt talt, fundet det både kedeligt, alt for forudsigeligt og decideret uinspirerende at have forudbestemte måltider, som en madplan slavisk dikterer. Nu har vi har dog valgt, at give madplanerne et forsøg for at gøre det hele en smule nemmere og mere overskueligt i forhold til at leve 100 procent vegetarisk. Eller, så mange procent som muligt, i hvertfald. Madplanerne vil selvfølgelig bære præg af, at min kæreste er en meget dygtig kok. Jeg håber, I vil finde det inspirerende.

MADPLAN UGE 43


Mandag

Couscous frikadeller med mild tzatziki, hjemmelavet humus og blomkålssalat med avokado

Tirsdag

Vegetar curry med glaskål og brune ris

Onsdag

Fiskefrikadeller med bagte rodfrugter, dildsauce og frisk persille

Torsdag

Chili sin carne med grønkålsalat og hjemmelavet pesto

Fredag

Græskarsuppe med kikærter, frisk ingefær og spinatsalat

Lørdag

Ratatouille med fuldkornspasta, quinoasalat og ristede kerner

Søndag 

Hjemmebagte pitabrød med falafel, frisk blandet salat og chilihumus

Vil I gerne se mere mad, livsstil og opskrifter på bloggen? Eller er det et uinteressant emne? Feedback i kommentarfeltet modtages med kyshånd. 

Jeg ønsker dig den aller dejligste onsdag.

6 kommentarer

 • Katrine

  Stemmer for opskrifter 👍🏻
  Her stod den til aften på linse-bolo.. det kan anbefales 👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Meget gerne gode madopskrifter :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Spændende forsøg! Min kæreste og jeg så samme dokumentar for omkring 1,5 år siden, og har levet plantebaseret (næsten vegansk) lige siden. Det er det bedste man kan gøre for kroppen, og miljøet. Du må meget gerne dele flere af disse indlæg, og gerne med opskrifter! Kunne være skønt med inspiration👍🏼 Eeeeelsker din blog! Du gør et fantastisk stykke arbejde! Meget inspirerende, ALT hvad du ligger ud🎈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederikke

  Gerne flere indlæg om livsstil og gode opskrifter (med en masse grønt) 💪🏻☺️ Herhjemme burde vi kører med madplaner og større indkøb, for ellers så går der takeaway eller kedelig mad når vi endelig er hjemme fra arbejde 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikita

  Mange flere indlæg af disse! 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Mere af disse indlæg 😍🙌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AT VÆLGE DEN LANGE BARSEL - HVORDAN? HVORFOR?