7 MÅNEDER

FREDAGS FACTS #7 OG EN FØDSELSDAG

Godmorgen, kære læsere.
Glædelig fredag. Denne fredag er en særlig én af slagsen for os, da Mads fylder 31 år i dag. Han er blevet vækket med fødselsdagssang, varm, friskkværnet kaffe og kys på sengen, både af mig og den mindste. Jeg har bagt lune grovboller med hørfrø og kerner, i skrivende stund er kanelsneglene i ovnen og morgenbordet æstetisk pyntet med vores favorit stel, fødselsdagsflag, fine gaver og friske blomster i lysegrønne nuancer.

65764407-7a00-4fe6-ba8d-220c6606daab

Mads har taget fri i dag, så vi skal blot nyde hinanden, alle tre, måske slentre en tur på Frederiksberg i det fine novembervejr. Nu må vi se, hvad den ældste på matriklen har lyst til. Det er trods alt ham, der har fødselsdag. I aften får vi begge vores familier til fejring og fødselsdagsmiddag, så mon ikke, der også skal spenderes nogle timer i køkkenet. Måske, akkompagneret af en frisk gin&tonic, det er jeg ret sikker på.

Som bekendt er det fredag, med eller uden fødselsdag, hvilket betyder endnu en omgang fredags facts her på domænet.

De seks første afsnit i føljetonen kan læses her, her, her, her, her og her.

FREDAGS FACTS
… 1

Først, af hjertet tak for den fine og overvældende modtagelse af mit indlæg igår. Det her motherhood er temmelig vemodigt til tider og de følelser, har taget røven på mig. Jeg anede ikke, at det kunne føles så ambivalent, at se sin baby udvikle sig. Blive større.

… 2

Lige siden vi flyttede ind i vores lejlighed for halvandet år siden, har jeg forsøgt at overtale Mads til at få lange, tunge gardiner fra gulv til loft i vores stuer. Han er ikke rykket sig én centimeter og jeg ved godt, at den er tabt på forhånd. For mig, altså.

… 3

Det ville være så meget nemmere, hvis jeg havde en mand, der ikke havde en mening om alting. Til gengæld ville jeg også komme til at kede mig en smule, tror jeg.

… 4

I forlængelse af punkt 3. Som den skorpion min fødselsdato placerer mig under, er jeg af natur forholdsvis dominerende anlagt. Det er sundt for mig, at blive holdt i skak. Det kaldes vistnok, modspil.

… 5

Vores søn kommer ikke til at blive klippet. I hvert fald ikke de første år. Små drenge er så nuttede med lange (længere) lokker. Det synes vi, i hvertfald.

… 6

Mads foretrækker at handle alene, da han mener, at jeg er langsom og ubeslutsom i supermarkeder. Jeg indrømmer gerne, at det passer.

… 7

På trods af, at jeg er både langsom og ubeslutsom, så kan jeg rent faktisk godt lide at handle. Særligt i de bedre supermarkeder, hvor det hele ikke blot er én stor rodebutik.

… 8

Jeg har gået til alverdens sportsgrene gennem min barndom, men favoritterne, håndbold i Hellerup idrætsklub og ridning af islænderheste, holdt ved langt ind i gymnasiet.

… 9

Jeg kan ikke forlade vores lejlighed eller gå i seng om aftenen, hvis vores hjem roder. Med rod mener jeg, hvis en enkelt kaffekop står fremme på køkkenbordet, hvis der ligger to bunker magasiner på sofabordet, kontra én, eller hvis en sofapude står en smule (for) skævt.

Jeg har endda haft en periode, hvor jeg foldede vores vasketøj. Det beskidte vasketøj. I vasketøjskurven. Fucked.

… 10

Jeg er virkelig i tvivl om, hvorvidt vi skal give vores søn kalendergaver og julegaver i år. Altså, Mads og jeg. Han forstår det jo overhovedet ikke, men på den anden side, har jeg heller ikke lyst til at lade vær. Hvad gør I?

44487973-32b4-4385-b1c2-2400c8c287ec

Jeg ønsker dig den fineste weekend.
Tak, fordi du læser med.

2 kommentarer

 • Maria

  Er glad for at høre jeg ikke er den eneste med rengørings flip. Jeg KAN ikke rod.. og jeg rydder sågar op når jeg er hjemme ved andre. Virkelig ikke god stil

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Hej Maria
   Tak for din kommentar! :) Haha, jeg kan virkelig heller ikke tolerere rod. Dog hverken tør eller orker jeg at ikke rydde op hos andre, selvom nogen måske ville synes det var lækkert!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 MÅNEDER