BABY INSPIRATION #1: GREY VIBES

ISOLATION

Godmorgen kære læsere

Det er mandag, en ny uge er skudt igang. En uge, der kommer til at forløbe markant anderledes for os herhjemme på matriklen.

Sagen er den, at vi er gået i isolation. Som I ved, har vi de sidste tre måneder oplevet ekstreme ændringer i vores søns søvnmønster. Ændringer, der betyder, at vi har mellem 8-14 opvågninger hver eneste nat. Opvågninger, der kommer til udtryk ved, at Vagn Oskar græder hjerteskærende og er urolig. Vi kan berolige ham ved skiftevis at tilbyde ham sutten eller brystet, så han falder til ro igen, men det er vanvittigt mange gange i løbet af en nat, og det gør, at ingen af os herhjemme opnår sammenhængende søvn.

d7693123-70f2-4f40-a2ad-0907e688bdb0

Vi har prøvet alverdens tiltag for at forbedre nattesøvnen. Først tænkte vi, at han vågnede på grund af sult, men dette afskrev vi hurtigt, da han absolut ikke virker sulten og ikke sutter på brystet for at få mælk. Som mor kan man mærke, når ens baby sutter på brystet og får mælk, eller når det blot er hyggesut. Jeg konstaterede hurtigt, at det sidste var tilfældet. Tryghed.

Da sulten var afkræftet, tænkte vi, at det kunne være fordi, han vågner af min duft og mine bevægelser, da vi samsover helt tæt om natten. Vi forsøgte derfor, at putte ham i sin egen vugge og lade ham sove adskilt fra mig om natten. Desværre oplevede vi absolut ingen ændringer. Intensiteten, udtrykket og antallet af opvågninger var nøjagtigt det samme. Endnu en teori vi måtte afkræfte.

En ny teori opstod. Ørerne. Kunne det være fordi, at han har ondt i ørerne? I sidste uge ringede jeg og fik en akut tid hos en specialiseret ørelæge. Han kunne konstatere, at det i hvertfald ikke er ørerne der driller. Endnu en teori afkræftet.

704b6eab-2ced-4bdb-9625-3988c128e89f

Nu hvor samtlige af vores teorier var afkræftede, måtte vi tilskrive opvågningerne, night terror. Mareridt. Mads led af night terror som lille, og det skulle eftersigende være arveligt. Vi tænkte, at vi måtte leve med natteroderiet. At det forhåbentlig blot var for en periode. En periode, der i skrivende stund har varet tre fulde måneder uden undtagelser.

Indtil igår aftes, hvor jeg, frustreret og magtesløs, optog det på video med min telefon. 20 sekunder, hvor vores søn vrider sig og græder utrøsteligt. Jeg delte videoen i min terminsgruppe på Facebook, hvor jeg håbede, at andre mødre kunne nikke genkendende til scenariet. Det var der enkelte der kunne og én enkelt havde været indlagt på hospitalet med nøjagtigt de samme oplevelser som de, der gør sig gældende hos os. Lægerne mente, at det var barnets måde, at bearbejde dagens oplevelser på. Et sensitivt barn, der var komplet overstimuleret. En teori, jeg selv har haft liggende i baghovedet i forhold til min søn.

Jeg sendte samtidig videoen til min sundhedsplejerske.

e63cff99-ec39-4d27-94df-fa1a906b10a2

Vi tror, at Vagn Oskar er overstimuleret. Ikke fordi, jeg hver eneste dag hiver ham med til sociale sammenkomster, lader ham flyde forvildet fra arm til arm eller fordi, han oplever for mange forskellige mennesker. Men fordi, noget så simpelt som en tur i Føtex, måske er rigeligt stimulering for ham. På en hel dag. Måske.

Vi ved, at vores søn er et sensitivt barn. Han har, lige siden han blev født, udfordret os, reageret kraftigt på tigerspring og overstimuli, så det giver pludselig mening, at vores afbrudte søvnmønster skyldes, at hans lille hjerne bruger nattetimerne på at bearbejde dagens udfoldelser.

Dette betyder, at vi nu må forsøge, at isolere os. Vi er nået til dét punkt, der hedder udelukkelsesmetoden. At gå i isolation betyder, at jeg har måtte rydde hele min kalender denne uge. Det betyder, at jeg skal være herhjemme med Vagn Oskar en hel uge i træk, uden at forlade vores lejlighed. Det betyder også, at vi ikke må få besøg. De eneste mennesker Vagn Oskar skal forholde sig til, er hans far og mor. Hans primære omsorgs- og tryghedspersoner.

Der hersker ingen tvivl om, at det bliver udfordrende for mig. Jeg ved, at det bliver en lang uge, da jeg nyder vores daglige gåture med barnevognen, den friske efterårsluft, sociale sammenkomster og aftalerne med mine veninder.

Til gengæld er vi nu så magtesløse, frustrerede og trætte herhjemme, at vi er villige til at afprøve hvad som helst. Hvad som helst, der kan forbedre vores søns nattesøvn.

Kryds fingre for at det her eksperiment giver os resultater. Kryds fingre for, at det virker.
Det gør vi.

10 kommentarer

 • Julie Valbjørn

  Vores yngste var på samme måde og vi var ved at gå i spåner. De perioder hvor de vokser og udvikler sig er der total kaos, og så kommer der ro på igen. Rutine, rutine og rutine. De giver ro men er dødkedeligt, Samme sted når I putter, samme lys osv. Pøj pøj Mindstemanden er nu 13 år og vi har stadig faste ritualer hver aften, tid og bog. Så er der ro og hurtig søvn. Knus fra Als

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Ønsker virkelige for jer, at det hjælper… Sender af kærlighed og held din/jeres vej ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Mie
   Tusinde tak for din kommentar. Den varmede rigtig meget!
   I nat havde vi kun 4 opvågninger, så vi håååber sådan at det er ved at vende.
   Rigtig god weekend.
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SK

  Åh altså – sådan som du beskriver det er det fuldstændig som at læse om vores lille datter på 4 måneder. Vi vågner også mellem 8-10 gange om natten og samtlige gange hun skal sove er det med gråd og en utrolig urolig pige, og sådan har det været i snart 2 måneder. Vi har selv haft alle de samme tanker fordi vi leder efter en årsag til hvorfor den lille mus er så urolig og græder når hun skal sove. Og netop igår snakkede vi om det kunne være ørerne. Vi har selv et meget tryghedssøgende og sensitivt barn så måske vi skal prøve samme metode som jer med isolation. Jeg er spændt på at høre resultatet og krydser fingre for det hjælper jer. For det er dælme hårdt at gå igennem – vi kender i hvert fald til de følelser du beskriver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære SK
   Årh, hvor er det skrækkeligt, at I går det samme igennem! Det er virkelig tortur med så afbrudt (ikke-eksisterende) søvn.
   Vi var ved lægen igår, og han konkluderede, at vores søn lider af night terror. Jeg viste ham en film, som jeg havde optaget, og der var ingen tvivl. Han siger, at det er meget klassisk for sensitive børn. Der er intet at gøre ved det, andet end at tænke på, at det er en fase. Som alt andet. Jesus Christ..
   Jeg håber snart det vender for os allesammen – og ellers, så er det faktisk rart at vide, man ikke er alene. Tak for din kommentar <3
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Og rigtig god weekend :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Celine

  Hej Caroline,
  Min søn født d. 10/04/17, led – (lider) på præcis samme måde. Jeg afprøvede alt, og opsøgte alverdens specialister for at komme til bunds i uroen og den forstyrrede nattesøvn, som indtil han var 3 måneder var rolig og fredfyldt. Efter 4 tigerspring ændrede alt sig, og Hector sov frygteligt hver nat.
  Jeg søgte nettet tyndt for svar på uroen. Til sidst gjorde jeg nøjagtig som du – jeg burede mig inde herhjemme, og undgik al den stimuli som kunne medføre uroen. Jeg forsøgte at indføre rutiner som jeg fulgte slavisk. 3 lure i løbet af dagen – mad ved bordet kl. 18 – I bad kl. 19 og senest i seng kl. 20. Herudover tog jeg ham til kiropraktor. Jeg ved ikke om du har afprøvet det – men her virkede det gevaldigt. Hector blev langt gladere og sover bedre. Stadig afbrudt, og i min armhule, men bedre! Jeg krydser fingre for at isolationsforsøget giver pote, og sender dig lidt energi fra én træt mor, til en anden. Celine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Celine
   Tak for din kommentar! Det lyder jo fuldstændig identisk med det vi oplever herhjemme med Vagn Oskar. På en eller anden måde er det rart at vide, vi ikke er alene om det.
   Vi havde kun 4 opvågninger i nat, hvilket ikke er sket i over 3 måneder. Om det er på grund af isolationen fra stimuli eller blot et tilfælde aner jeg ikke, men jeg håber at det er ved at vende for os.
   Vi var til kiropraktor da han var spæd, pga. låsninger i nakken, men jeg syntes det var alt for voldsomt for ham. Han skreg. og skreg. Vi har booket tid hos osteopat og kraniosakral terapeut i næste uge. Håber virkelig det hjælper – og så må vi herhjemme nok bare indordne os efter, at vores søn ikke kan “klare” for mange stimuli ad gangen.
   Tak for din kommentar og rigtig god weekend! :)
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Det lyder som en god idé med udelukkelsesmetoden – og jeg tror bestemt at det er værd at prøve jeres lille eksperiment. Held og lykke, jeg håber det bedste for jer, så jeres søn kan få en bedre nattesøvn <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Mette
   Tusinde tak for din kommentar!
   Ja, udelukkelsesmetoden er den eneste mulighed og vi er kommet frem til, at det er night terror, som min mavefornemmelse hele siden har “sagt”. Der er desværre ikke noget at gøre ved det, men i nat havde vi kun de 4 opvågninger, så lad os endelig håbe, at det er begyndt at vende! ;) Pleaseee…
   Rigtig god weekend.
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BABY INSPIRATION #1: GREY VIBES