BABY INSPIRATION #2: FINE SENGESÆT TIL BABYDYNEN

MIN SUNDHEDSRUTINE

Godmorgen kære læsere

Den flittige Instagramfølger ved, at jeg i årevis har gået meget op i sundhed og træning. I nogle år, var det mere ekstremt end i andre, men jeg fandt en balance, der fungerede for mig.

I dag er den balance noget anderledes fordelt. Efter jeg er blevet mor, har jeg ikke haft lyst til at træne. Som i, overhovedet ikke. Det er ti måneder siden, at jeg sidst var ude at løbe, i fitnesscenter eller foretog mig andet træningsrelateret. Det har jeg skrevet om her. Jeg kan dog mærke, at jeg lige så stille er begyndt at få lysten tilbage, og jeg tror ikke, at der går lang tid, før jeg begynder at tage træningen op igen. I graviditeten var jeg særligt begejstret for Reformer træning hos Energii suppleret med yogatimer og jeg tror, det er denne kombination jeg vil kaste mig ud i igen. I hvert fald til at starte med.

 Jeg vil dog gerne pointere, at man sagtens kan leve sundt, selvom man ikke træner. På trods af, at min træningsintensitet har varieret, og i ti måneder været lig nul, så har jeg levet sundt og gør det fortsat. Det er en livsstil. En livsstil, der falder mig naturligt og hvor jeg ikke føler, at jeg går på kompromis. I min livsstil er alting tilladt og der er hverken forbudte fødevarer eller drikkevarer, da erfaring siger mig, at hvis noget er forbudt, er det netop dét jeg allerhelst vil have. Så det fungerer ikke for mig. Jeg spiser generelt varieret, overvejende vegetarisk, økologisk og vælger groft (ris, brød, pasta) uden undtagelser. Jeg spiser masser af sunde fedtsyrer fra nødder, olie og avokado dagligt, men også god chokolade hver eneste dag. Et glas rødvin, blandselv slik fra favoritten i Elmegade eller en kold mælkesnitte, når jeg har lyst. Det kaldes balance. Jeg drikker vand og spiser mine daglige vitaminer og min omega3 olie. Mine kosttilskud.

Det er kosttilskuddene dette indlæg skal omhandle. Mine kosttilskud, jeg troligt indtager hver eneste morgen i følgeskab med et glas lunkent postevand tildryppet økologisk citronsaft. Mine vitaminer og kosttilskud giver mig en følelse af velvære, en følelse af, at være god ved min krop. At passe på den, dét hylster, der hver eneste dag passer på mig.

MULTIVITAMIN FRA PHARMA NORD

Denne vitaminpille er en multivitaminpille bestående af 12 vitaminer, 6 mineraler og en række vigtige antioxidanter. Vitaminpillen er af høj kvalitet og fremstilles under farmaceutisk kontrol. Den indeholder ikke jern, da ikke alle mennesker har behov for et jerntilskud. Dette skal man være opmærksom på.

På trods af, at jeg spiser varieret, tager jeg denne multivitaminpille for at være helt sikker på, at jeg er dækket tilstrækkeligt ind.

d54b7a76-a302-49f7-a873-60f853bececa

CALCIUM / MAGNESIUM (MED D-VITAMIN OG K2-VITAMIN FRA SOLARAY

Calcium og magnesium er mineraler. Sammen med fosfor udgår calcium og magnesium den faste substans i vores knogler og er derfor de mineraler, der giver knoglevævet dets styrke. Calcium har desuden stor betydning for muskelsammentrækning, ledning af nervebaners impulser, blodtryk, vægtregulering og koagulation af blodet.

Magnesium er et mineral, der bidrager til normal muskelfunktion og at mindske træthed og udmattelse (much needed). Mineralet påvirker mere end 300 enzymprocesser i kroppen og hjælper celler, nerver, muskler, blodtryk og protein- og kalciumoptag med at fungere optimalt.

Magnesium og D-vitamin sikrer optagelsen af calcium, hvorfor det er en fordel, at vælge et samlet præparat.

1097b571-a9d9-45ba-a3e6-4163ca02cb4f

D-VITAMIN FRA PUREPHARMA

D-vitamin øger optagelsen af calcium og er nødvendigt for knoglernes og tændernes omsætning af calcium og fosfat. Desuden spiller D-vitamin en central rolle i forhold til balancen i vores immunsystem og forskning tyder på, at D-vitamin tilmed er knyttet til kroppens generelle energiniveau, humør og blodsukkerregulering.

I Danmark har flere undersøgelser vist, at omkring 50% af befolkningen lider af let (og 15% moderat) D-vitamin mangel.

1fcb2a3c-e17e-4fe3-8d2f-828d7164b1b5

MEGA B-STRESS FRA SOLARAY

Mega B-Stress præparatet er et 100% vegetabilsk kosttilskud, der med sit høje indhold er både B og C-vitamin samt magnesium medvirker til at give kroppen mere energi og overskud.

Jeg har taget dette kosttilskud i mange, mange år, og den primære årsag er, at det bidrager til at min hud, mine negle og særligt mit hår bliver styrket. Jeg kan tydeligt både se og mærke en forskel, hvis jeg i nogle perioder har glemt at tage dette tilskud.

Produktet anvender en helt særlig metode, der sikrer høj optagelse. Kroppen optager næringsindholdet i depoter, hvilket vil sige, at 50% optages omgående ved indtagelsen, mens de resterende 50% optages i små doser over de følgende 12 timer. Denne metode sikrer, at kroppen får det optimale udbytte af indholdsstofferne.

28afe69e-21e1-4cc7-92c6-cb65949cdaf1

BIO-ZINK FRA PHARMA NORD

Et letoptageligt zinkpræparat, der understøtter normalt syre/base-stofskifte. Zink medvirker til at vedligeholde et normalt syn, beskytter kroppens celler mod stress og styrker hud, hår, negle og knogler.

Jeg begyndte først at tage et tilskud af zink efter min graviditet, da det desværre er almindeligt, at man taber ekstra mange hår når man ammer. Jeg fik et sundt, stærkt og langt hår i graviditeten, hvilket er noget, jeg aldrig har haft før, så det betød meget for mig, at forebygge hårtab på bedste vis. Jeg er ret sikker på, at det har virket, da jeg endnu ikke har oplevet at amningen har tæret på mine lyse lokker.

5249294d-88fc-4f5f-bd63-dce8a392f4c4

OMEGA3 OLIE FRA EQOLOGY

Denne olie er en omega-3 olie fra 100 % arktisk vildfisk med koldpresset olivenolie og vitamin D3. Olien er tilsat en frisk smag af citron, der gør den anvendelig på salater, i smoothie m.m. Jeg plejer dog blot, at indtage olien fra en spiseske hver morgen.

Man køber olien som et abonnement til 369,-/mdr., hvor man hver måned får leveret en ny olie til sin hoveddør. Den kan ikke købes i fysiske butikker, men bliver sendt fra Norge, hvor olien fremstilles.

Olien bidrager til at opnå et optimalt forhold mellem omega-6 og omega-3 fedtsyrer i kroppen, hvilket er vigtigt for hjerte-/kar, hjerne, syn, immunforsvar og muskler. Desuden bidrager olien til normalt blodtryk og normalt kolesterol-, kalcium- og triglyseridniveau i blodet. Resultater viser, at ved brug af Eqologys olie i minimum 120 dage, har de fleste opnået en bedre fedtsyrebalance i kroppen. Olien er ikke tilsat andre fiskeolier eller syntetiske tilsætningsstoffer.

Fiskeolien er MSC- og CoC-certificeret og kommer fra bærekraftig norsk fiskeindustri. Den er tilsat polyfenoler fra en højkvalitets, koldpresset olivenolie og vitamin D3.

En sidegevinst, jeg kraftigt kan mærke er, at olien reducerer sukkertrang.

0a0a2de0-d404-4700-a6de-92343518415d

Det var lidt af en smøre omkring én af mine sundhedsrutiner. Kosttilskuddene. Jeg håber, du kunne bruge det, hvad enten det er som inspiration eller blot som hyggeligt indblik.

Ha’ en rigtig god onsdag.

2 kommentarer

 • Pernille Richarz

  Hej Caroline,

  Måske du ved det i forvejen, men butikken Helsemin tilbyder Vitamintest én gang om måneden, hvor de tester et sted mellem 70 og 150 slags vitaminer/mineraler, alt efter butik. Fordelen er, at du får direkte besked, da der ikke er nogle blodprøver involveret. De måler det via ens neglebånd, hvor maskinen piver, hvis man er i underskud. De tester flere slags/mærker af samme kosttilskud, for at sikre hvad din krop optager bedst, så man ikke bare køber, fordi man skulle ha’ hørt at det skulle være godt for kroppen.

  Jeg synes det du skriver omkring dit hår er enormt spændende. da jeg selv har noget meget fint fehår – måske jeg skulle overveje Bio-Zink’en nu omtaler så fint. Mit hår er ikke kort kort, men kan ikke blive særlig meget længere end til lige
  under skuldrene. Jeg er gravid i uge 32 og krydser fingre for at jeg er lige så heldig som du er :D

  Tak for hyggelig hverdags-skriveri :)

  Vh Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Pernille
   Tusinde tak for din kommentar og rosende ord til bloggen. Jeg er glad for, du finder det hyggeligt at læse mine skriv herinde. Tusinde tak :)
   Jeg anede ikke at Helsemin tilbyder sådan test. Det lyder helt genialt. Er det alle Helsemin forretninger der har sådan tilbud? Det skal jeg helt sikkert have afprøvet.

   Ja! Den Bio-Zink (og særligt B-stress vitaminerne) har gjort underværker for mit hår. Det er selvfølgelig ikke til at sige om andre parametre også spiller ind som eksempelvis min hårbørste, og graviditetshormonerne har også boostet, tror jeg. Det er helt sikkert et forsøg værd. Mit hår var heller ikke kort-kort, men som du skriver, så nåede det altid en vis længde (også til omkring under skuldrene) og så blev det ikke længere derfra. Tværtimod var det slidt og knak i spidserne. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle ende med en hårpragt ned til lænden. Jeg har altid været hende “med det tyndslidte hår” ;)

   Rigtig god weekend,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BABY INSPIRATION #2: FINE SENGESÆT TIL BABYDYNEN