MIN SUNDHEDSRUTINE

OPSKRIFT: BABY MEATBALLS

Når babyer er mellem 4-6 måneder, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at de så småt begynder at få serveret grød og grøntsagsmos. Når de små uerfarne babymaver har vænnet sig til den grovere substans, kan man begynde at præsentere “rigtig” mad. Da vores søn er ammebarn, begyndte vi først at give ham andet end modermælk, da han fyldte seks måneder. Nu er han syv måneder gammel og på en typisk dag får han en lun morgengrød (hirse, havre, fuldkorn eller boghvede) med usaltet smør eller kokosolie, hvori jeg tilsætter udpumpet modermælk. Morgengrøden bliver serveret med ske. Om aftenen får han det mad, vi spiser. Det vil sige, hvis vi får veganske couscousfrikadeller med humus og avokado, får han det samme. Han spiser selv om aftenen, roder rundt i maden, undersøger de forskellige fødevarer med hans sanser og kaster det gerne på gulvet hundrede gange. Denne form for servering kaldes BLW, Baby Led Weaning, og her får barnet lov til selvstændigt at styre sit madindtag.

Nogle aftener spiser Mads og jeg dog retter, der ikke er synderligt babyvenlige. Eksempelvis stærke asiatiske retter eller retter, vi simpelthen bare ikke kan overskue, at samle op fra gulvet. Her er det genialt at have sunde, hjemmelavede og næringsrige alternativer klar i køleskabet eller fryseren.

68ca52af-76f8-4dee-ba18-2821ba20ba1c

I tirsdags lavede jeg Vagn Oskars favorit frikadeller og tænkte, at jeg ville dele opskriften med jer. Jeg kan bedst lide, at vide hvilke ingredienser og hvilke fødevarer, der indgår i min søns måltider, hvorfor jeg prioriterer at lave det fra bunden selv. Bevares, han får selvfølgelig også serveret groft brød med økologisk leverpostej, som jeg har købt i supermarkedet, men det der giver mening, laver jeg selv.

Disse vitaminrige og økologiske kyllingekødboller er et hit herhjemme. De er bløde i konsistensen og milde, men samtidig smagsfulde, da min søn ikke er krydderiforskrækket. Desuden er de både virkelig nemme og hurtige at lave.

INGREDIENSER
500 g. Hakket kyllingekød
1 æg
1 fintrevet løg
1 fintreven gulerod
1/2 tsk. spidskommen
1/2 tsk. paprika
1/2 tsk. peber

FREMGANGSMÅDE
1. Alle ingredienser røres sammen
2. Massen rulles til små kugler og placeres på en bradepande
3. Bradepanden sættes i midten af en forvarmet ovn på 200 grader i 12-13 minutter
4. Voila, meatballs!

67199c18-ae1e-4400-af11-fdd7d30e565d

109aea00-8190-4b1b-870d-42a584b9e979

df20bc6c-73f4-48ef-973d-fde3819a41ec

God torsdag.

2 kommentarer

 • Janni

  Varmluft el alm ovnvarme? Jeg glæder mig til at prøve dem 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Hej Janni,
   Beklager svartiden herinde, har haft en lille ufrivillig pause fra domænet.
   Det er varmluft, håber I vil kunne lide dem :)
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIN SUNDHEDSRUTINE