TANKER OM INSTITUTION

FREDAGS FACTS #11 OG FØRSTE DECEMBER

God formiddag, kære læsere.

Glædelig første december.
I skrivende stund er klokken elleve, min søn ligger trygt og sover dagens første lur i slyngevuggen, kalenderlyset er netop tændt og jeg ligger i min dyne med dagens anden kop, varme kaffe. Det er en helt særlig tid, den første jul som familie. Det kan jeg mærke.

Den kommende weekend skal stå i familiens tegn. I eftermiddag skal vi ud og hente min savnede kusine i lufthavnen, den yngste af flokken, der netop returnerer til sin base efter fem måneder i London. Ligesom jeg selv engang i år 2013.

I aften drager vi atter i sommerhus, hvor den eneste agenda er, at nyde hinanden, vores lille familie, tænde ild i brændeovnen, spise nybagte boller og spadsere lange ture med barnevognen, forhåbentlig i bidende kulde.

På søndag samles hele min familie i Rungsted til første søndag i advent hos min farmor. Den årlige tradition, der troligt værnes om, hvor vi skal nyde årets første hjemmelavede glögg fra komfuret og min farmors lune æbleskiver.

December er i sandhed en særlig tid.

Første december falder i år på en fredag, hvilket betyder, at der er dugfriske Fredags Facts her på domænet.

God læselyst, venner.

d86fed73-5bf4-4d19-b27a-25e52c5ef599

FREDAGS FACTS
… 1

Jeg ville sådan ønske, at vi skulle på skiferie denne vinter. Jeg kan simpelthen bare ikke lure, hvordan det skal kunne lade sig gøre med en baby på ti måneder. Nogle erfaringer? Del gerne, tak.

… 2

Vagn Oskars tøjstørrelse har stagneret i tre måneder. Han er ved at være på vej ud af en størrelse 68 nu og jeg glæder mig til at iklæde ham alle de nye, fine sager i hans garderobe.

… 3

Jeg begriber dybt alvorligt ikke, at vi allerede er i december måned. Slow down, please. Jeg knuselsker december, men mit mindset kan ikke følge med. Jeg kunne godt lige snuppe én måneds november mere.

… 4

Ditto julestemning. Jeg har slet ikke registreret, at julen venter lige om hjørnet, så fra i dag af hører vi julemusik på repeat herhjemme.

… 5

Jeg gad virkelig godt, at være med i Vild med dans. Det ser så skægt ud og de bliver sateme dygtige, alle de nydansende. Når man tænker på, hvilke ukendte typer, der efterhånden har gæstet showet, er mine chancer vel ikke komplet urealistiske. Jo, de er.

… 6

Som jeg har nævnt herinde før, har vi lige siden fødslen kaldt Vagn Oskar for Vagnus. Han er for nyligt begyndt at reagere når man siger hans navn. Ikke Vagn Oskar. Men Vagnus. Jeg ved sgu ikke helt, om det er galt eller genialt. Men, det er fandeme nuttet.

… 7

Vagnus udtales i øvrigt ligesom Magnus, bare med V.

… 8

Jeg hader, at Baresso er blevet opkøbt og dermed har skiftet navn til Espresso House. Ikke så meget på grund af navnet, det er ligegyldigt, men fordi Baresso lavede den ultimativt aller bedste chailatte, ifølge undertegnede. Det gør Espresso House så ikke, skulle jeg hilse at sige.

… 9

Jeg udskyder hele tiden projektet “fremkald billeder”. Jeg har alt, alt for mange billeder i min kamerarulle på telefonen. Over 25.000. Det er simpelthen så kritisk og pinligt, og jeg skal have ryddet gevaldigt op i det, men hvornår får man lige tid til det, uden at blive afbrudt? Og hvor fremkalder man sine billeder nemt og hurtigt? Det er efterhånden et uoverskueligt projekt.

… 10

Jeg glæder mig til at kunne tage på en date med Mads. Jeg glæder mig til at stadse mig ud, spise en lækker, veltilberedt menu og kigge Mads i øjnene over gode vine. Uden at blive afbrudt hundrede gange. Det kan ikke lade sig gøre endnu, da vores søn stadigvæk er for afhængig. Og det er også ok. Det skal nok komme.

Processed with VSCO with a5 preset

Var der denne gang nogle af ovenstående facts, du kunne nikke genkendende til? Eller et, måske endda flere, der overraskede? Fyr gerne løs i kommentarfeltet. Jeg synes, det er så hyggeligt, når I kommenterer herinde.

Jeg ønsker dig den fineste weekend.
Tak, fordi du læser med.

De ti første dele af føljetonen kan læses her:
del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6del 7del 8del 9 og del 10.

12 kommentarer

 • Emma

  Vil du ikke lave et indlæg om din tid i London? Det kunne være spændende at høre mere om :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Emma
   Tak for din kommentar! Rigtig god idé med et indlæg omkring min tid i London. Det har jeg skrevet bag øret :) God søndag, kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  I forlængelse af nr.8 – de har mistet granatæble smootea…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Pernille
   Haha, hvad i alverden har de gang i… I don’t get it..
   Det er så meget en nedgradering med den udvikling!
   God søndag, kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Printic – altså til billederne! Det er en app, og den er genial. Nem, og billedkvaliteten er super god :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Kathrine
   Tusinde tak for din kommentar. Jeg vil tjekke appen ud!
   God søndag, kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Caroline.
  I forhold til det med at tage en baby med på skiferie har vi kun gode erfaringer i min familie. Alle børn har altid være med fra de blev født og i praksis fungere det bare sådan, at de voksne (navnligt forældrene) skiftes til at passe børn og stå på ski. I øvrigt nyder børnene også altid at komme med i sele på maven af mor eller far hvilket også altid har fungeret. Der er jo også kælke til børn i den størrelse, alt i alt kan det sagtens fungere med et lille barn eller baby på skiferie. :-D håber du kunne bruge mine erfaringer til noget :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Nanna
   Tusinde tak for din kommentar og for at dele din erfaring. Hvor er det FEDT at høre, at det sagtens kan lade sig gøre. Virkelig en god idé at dele sig op, selvom jeg godt gad at agere underviser for min kæreste, der aldrig har haft et sæt ski under fødderne før ;) Jeg håber, vi kommer afsted.
   God søndag, kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Vagnus er dælme også et sødt navn❤️
  Jeg har lige fået fremkaldt billeder fra min mobil via appen LALALAB. Så markerer man bare, hvilke billeder der skal fremkaldes og uploader dem til deres server, vælger hvilke format du vil have dem i – og så har du dem i løbet af en lille uges tid, SÅ smart! Og god pris! Jeg valgte “vintage” formatet, og der skal man lige være obs på beskæringen, men mon ikke det står derinde, hvis man husker at læse det med småt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Eva
   Tusinde tak for din kommentar!
   Jeg vil tjekke LALALAB ud. Det lyder nemt og hurtigt, hvilket er vigtigt når man bliver afbrudt i alting konstant :)
   God søndag, kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Super indlæg og god weekend til dig og din lille familie :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Tak mami, du må gerne vise at du er min mor ;) <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TANKER OM INSTITUTION