Q and A #2 SVAR DEL 2: CAROLINE

Q and A #2 SVAR DEL 3: MADS OG CAROLINE – FORHOLDET

Glædelig mandag, kære læsere

Dette indlæg er tredje og sidste del af svarene til min Q&A.
Denne gang omhandler indlægget spørgsmålene relateret til Mads og mig.

God læselyst.

9e8e2bab-49ae-4a9e-bea5-7a35b97623b5

Hvordan bliver jeres juleaften? Bliver den tilpasset efter jeres søn?

Vi skal holde juleaften med hele min fars side af familien på vores familiegård. Gården ligger blot fem minutters kørsel fra vores sommerhus, hvor vi skal overnatte i juledagene. Vores juleaften bliver ikke tilpasset vores søn, da han endnu er så lille, at han tilpasser sig os. Vi spiser som regel julemiddag klokken 18, hvilket Vagn Oskar selvfølgelig deltager i, men han er stadig så lille, at han ikke forstår noget som helst af julekonceptet. Han vil blive puttet til natten når han er træt. Sædvanligvis klokken 19, hvis det passer, og ellers putter vi ham bare når han signalerer, at han har brug for det. Vi er ikke så strikse med tid og rutiner, men tager det i virkeligheden bare som det kommer og passer i forhold til vores søns humør og behov i den pågældende situation.

Min kæreste og jeg er selv 25 år og overvejer børn inden for det nærmeste fremtid. Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt nærmere om hvordan i håndtere forældrerollen samtidig med at i er kærester? Og hvordan ift at give den anden plads til at stadig se sine venner, evt byture mm.

Da Mads og jeg kun har kendt hinanden, været kærester, i halvandet år, er vi stadig forelskede og ret pjattede med hinanden. Vi er endnu ikke nået et punkt, hvor vores hverdag eller kvalitetsted med hinanden bliver hverken triviel eller kedelig, hvilket er en fordel når man får et barn. Vi prioriterer tiden med hinanden ekstremt højt, begge to. Det er klart, at der ikke er samme tid til at flette fingre og kigge hinanden dybt i øjnene, som da man blot var to, men så kigger man i stedet på det lille vidunder man sammen har forsejlet sit forhold med, og det bidrager altså bare til, at kærligheden til hinanden bliver endnu vildere.

De små ting i hverdagen er vigtige for os. Mads tager afsted inden Vagn Oskar og jeg vågner om morgenen, men han ringer altid, hver dag, og siger godmorgen ved otte-tiden. Så får vi en lille snak om, hvordan vi hver især har sovet om natten og hvad dagen bringer. Vi skriver som regel kærlige beskeder til hinanden i løbet af dagen og ringer gerne sammen et par gange yderligere inden Mads returnerer til matriklen omkring klokken 15. Vi spiser aftensmad sammen som familie klokken 18 hver aften, Vagn Oskar bliver puttet klokken 19, og så har vi hele aftenen til kærestetid, kvalitetstid, hvor vi ligger i ske på sofaen, har dybere samtaler, eller ligegyldige samtaler, eller ser et eller andet program i fjernsynet. Andre aftener spiller vi backgammon og drikker rødvin, også på mandage eller torsdage.

I forhold til byture og plads til individuelle aftaler, så har jeg fundet mig en voksen mand der, inden han mødte mig, har taget sin del af Københavns pulserende natteliv, druk og dets følger. Mads går meget, meget sjældent i byen. Siden Vagn Oskar blev født for otte måneder siden, har han været ude at spise middag og drikke nogle øl med en ven to gange. Begge gange, hvor han er returneret til sin familie inden midnat. Jeg selv sørger for at planlægge mine venindeaftaler til tidspunkter, hvor Mads er på arbejde. På denne måde, får vi mest mulig tid sammen som familie. Mine veninder, der arbejder fuldtid, ser jeg som regel til middag herhjemme på hverdagsaftener, hvor Mads også deltager. Vi er en familie, og det er vigtigt for alle parter, at mine veninder kender min mand.

Der skal være plads til, at man hver især kan få den mængde space man har brug for, så når Mads tager i fitnesscenteret efter arbejde to-tre gange om ugen, er det med fuld opbakning fra hjemmefronten. Til gengæld er det med knapt så meget opbakning, når han vurderer sit brusebad vigtigere end mit, men det er en helt anden snak ;)

Vi er gode til at give hinanden plads, men lige netop fordi vi hver især ved, at det er okay at sige til når man har brug for nogle timer alene eller et glas vin med en ven, har vi sjældent brug for det. Jeg mindes ikke engang hvornår én af os sidst har udtrykt sådant behov.

Du kan læse om vores utraditionelle kærlighedshistorie HER

Hvordan får i det til at fungere derhjemme ift. Oprydning, handle ind, madlavning mv.?

Vi er fælles om alting herhjemme. Vi når aldrig at rode, da mit hoved slet ikke kan leve i roderi, så dette tager vi i opløbet. Eller, jeg gør. Det er meget forskelligt, hvem der handler ind alt afhængig af, hvad der ellers er på programmet. Dette aftaler vi på dagen, når vi ringes ved om formiddagen. Oftest laver Mads aftensmad, da han unægteligt er bedre og hurtigere til det end jeg er (han er uddannet kok). Når vi har spist, putter jeg Vagn Oskar til natten, hvor jeg ammer ham i søvn imens Mads rydder op fra aftensmaden og ordner køkkenet. Den eneste aftale vi har indgået er, at jeg vasker tøj én gang ugentligt og Mads går ned med skraldespanden hver morgen. Det der fungerer for os er, at vi hjælpes ad og overholder aftaler.

Hvad laver din kæreste til daglig?

Mads er uddannet kok og har arbejdet mange år inden for det højgastronomiske univers, Michelin m.m. På nuværende tidspunkt sidder han i en stilling som kantinechef i en bank. Jeg har skrevet om Mads’ jobsituation og prioriteringer i forbindelse med karrieren HER.

Hvilken bil har I?

Vi har en sort Opel Astra fra sommeren 2016.

Hvordan er dit forhold til Mads’ familie og dermed din svigerfamilie? Og hvad siger bedsteforældrene til, at de ikke må passe deres barnebarn?

Jeg har et godt forhold til Mads’ familie. Jeg ville lyve, hvis jeg skrev, at vi ikke havde haft vores udfordringer og jeg har brugt lang tid på at finde “min plads”, men i dag går det godt. Der er ingen tvivl om, at Vagn Oskar har den bedste farmor, der knuselsker ham.

Ingen af bedsteforældrene har nogensinde nævnt, at de ikke må passe deres barnebarn. Det handler ikke om, at de ikke . Det handler om, at Vagn Oskars behov er, at være hos hans mor og far. Det har vores forældre fuld forståelse for og de synes også selv, at det er for tidligt at have ansvaret alene, da det som nævnt før, kun er Mads og jeg der dur, særligt i trøstesituationer (eller om natten). Det vil ikke være en fornøjelse for nogen, at lade ham passe af andre endnu.

Hvordan er forholdet til din svigerfamilie? Har du/I lige så meget samvær med dem som med din familie?

Dette har jeg besvaret i ovenstående spørgsmål. Vi ser Mads’ mor ofte, men som datter kontakter man oftest sin egen mor først, hvilket jeg tror er helt naturligt.

Hvad er jeres drømme for fremtiden, vil i giftes? Og hvordan ser dit/jeres drømmebryllup ud?

JA! Vi vil herre gerne giftes. Mads har faktisk spurgt mig en aften på sofaen, helt lowkey “Hvaa skat, skal vi egentlig ikke gå op og blive gift?”, men jeg sagde nej. Det kan han sgu gøre meget, meget bedre! Jeg vil gerne have et ægte frieri, men det skal ikke være endnu. Der må gerne gå nogle år. Jeg føler mig ikke voksen nok til at blive gift endnu. Virkelig sært, når man tænker på, at jeg er nogens mor.

Vi har drøftet mange ideer og setups til vores drømmebryllup, men vi har intet fastlagt eller konkretiseret endnu. Det skal højst sandsynligt være noget med et hvidt cirkustelt, farveløst tema med grønne buketter, fine detaljer, alle vores nærmeste samlet og en sindssyg fest! Et must er dog, at hyre et rengøringsteam til dagen derpå. Jeg skal sateme ikke rydde op eller gøre rent efter mit eget bryllup. Antiklimaks level 1000. Jeg skal være iført den smukkeste, hvide brudekjole og vi skal vies i Skovshoved kirke. Det er ikke til diskussion, det ved Mads godt. Vi skal på bryllupsrejse til Maldiverne sammen med vores søn. Det ønsker jeg mig. Og nogen der betaler det ;)

Hvordan vedligeholder i jeres sexliv efter den lille er kommet til?

Se, dette spørgsmål illustrerer meget nøjagtigt grænsen mellem at være personlig og privat. Min blog er personlig, men den er ikke privat. Jeg har flere gange overvejet at lade dette spørgsmål stå ubesvaret, men jeg kan egentlig godt forstå spørgsmålets indirekte bekymring. Man hører så ofte, at sam- og sexliv går i stå når man får børn, at alting går op i bleer og babyleg. Igen, et åndssvagt skræmmescenarie at give videre, da man sagtens kan have et velfungerende sexliv på trods af, at man har fået en baby. Det handler om lyst og prioritering.

Hvordan “opretholder” Mads og dig jeres intimitet som nybagte forældre? Her tænker jeg for eksempel, når I samsover med jeres søn (hint hint ;-))

Haha, jeg har prøvet at besvare spørgsmålet så godt jeg kunne, uden at blive privat, ovenfor. I forhold til samsovning, så kan man godt være intime, sove i ske m.m. selvom der ligger en baby ved siden af. Det er et skægt spørgsmål, fordi jeg selv gjorde mig mange tanker om dette forinden jeg blev mor, og faktisk slet ikke havde tænkt mig at samsove af samme årsag, men mine bekymringer blev gjort til skamme.

Du har før nævnt, at du og din kæreste begge er temperamentsfulde. Hvordan kommer det til udtryk? Har I højlydte skænderier (og også foran jeres søn)?

Vi skændes efterhånden sjældent. De gange det er sket, hvor temperamentet har været udfordret fra begges side, har det været om aftenen, når vi begge har været helt udkørte, og vores søn heldigvis har sovet. Vi har haft skændtes én gang for mange måneder siden, hvor Vagn Oskar var vågen, og hvor det stak gevaldigt af for os, og de hårde gloser fyrede frygtløst gennem lejligheden, men dette var vi begge enige om, ikke skulle gentage sig.

Er der noget der kommer bag på dig? Steder, hvor vi deler holdning, griber hverdagen an på samme måde eller hvor du er komplet uenig? Del meget gerne i kommentarfeltet. Det er så hyggeligt at interagere med jer.

God mandag.

Læs også: Første del HER og anden del HER

4 kommentarer

 • Hverdagsrødvin er det hyggeligste – vi spiller så 500 herhjemme ;)

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære A
   JA! Hverdagsrødvin er faktisk det aller bedste <3
   Hvor hyggeligt med 500!
   Rigtig glædelig jul,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Er det tilfredsstillende på sigt for din kæreste at blive indenfor det område han arbejder nu? Tænker om han har ambitioner om at skulle arbejde i restaurant-verdenen igen?🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Louise
   Tak for din kommentar. Mads har ikke planer om, at skulle tilbage i restaurationsbranchen som kok/køkkenchef. Det er for drænende/hårdt (fysisk) og arbejdstiderne er ikke familievenlige.
   Om han på et tidspunkt laver et brancheskift er ikke til at vide, men lige nu er han glad for sin stilling i banken, da det giver os rigtig, rigtig meget tid sammen som familie (han arbejder 6.30-14.30 mandag-fredag)
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Q and A #2 SVAR DEL 2: CAROLINE