SLOW DOWN, PLEASE

FREDAGS FACTS #14 OG EN OPDATERING

Godmorgen, kære læsere.

Juleweekenden står for døren. Er I klar til at gå den i møde? Hvad har I af planer? Måske I er så heldige, at have juleferie? Det er én af de ting, jeg nok ikke skal regne med de kommende år som sygeplejerske i det offentlige, men den sorg tager vi ikke på forskud.

Vi har haft en rar, rolig og langsom uge efter vores tremands getaway. Vagn Oskar har haft udtrykt et ekstraordinært behov for trygge, vante rammer, kendte ansigter og ubetinget nærvær, da han har været komplet overstimuleret og forvirret, med pyldrethed og kraftige humørreaktioner som konsekvens. Sågar hysteriudbrud ved både autostol og barnevogn. Ugen har derfor budt på aflyste planer og et minimum af aftaler. Til gengæld har vi haft to hele døgn i det samme bløde nattøj, den samme uglede barselsknold og den samme favoritplacering i sofaen, og på skumgulvet, og det har været lige som det skulle være. Generelt forsøger jeg ihærdigt at prioritere de dage, da jeg ved, hvor vigtige de er for alle parter i vores lille familie. Vi har brug for at tage alting i vores eget tempo og mærke efter, hvad vi har lyst til og behov for den pågældende dag. Ikke for meget vi skal, mere lyst.

9aa7fe0d-c173-49ac-b6dc-b921c3c91e37

14c6398a-1183-4e07-ad36-379f060aa01f Fine babysager, krave og strik fra ZARA

I dag tuller vi rundt herhjemme og får ordnet de sidste nødvendige praktikaliteter, såsom gaveindpakning og tøjvask, inden vi drager afsted mod sommerhuset i morgen tidlig, hvor vi som nævnt skal tilbringe juledagene. Jeg har aldrig før været i sommerhus henover julen, så det glæder jeg mig til at opleve med mine to drenge. Ild i brændeovnen, frost på ruden og nyfalden sne. Nok ikke de to sidste, desværre, men pyt med det. I eftermiddag kommer min veninde, og Vagn Oskars gudmor, på besøg og ønsker glædelig jul, og i aften skal vi spise pre-julemiddag med Mads’ familie. Mads’ familie er vegetarer, og menuen står derfor på nøddesteg og vegetariske specialiteter. Jeg har prøvesmagt min svigermors nøddesteg og det er godt. Utraditionelt, men virkelig godt.

 Det var en kort opdatering i aller bedste hverdagsstil herfra dynerne, vi endnu ikke har forladt, da min søn ikke har slået sine små, brune øjne op til dagens begyndelse endnu, men fordi det er fredag, kommer her 10 dugfriske fredags facts.

God læselyst.

__________________________

FREDAGS FACTS
… 1

Julestemning. Hvor i alverden bliver du af? Jeg skyder skylden på vores manglende juletræ, men ved inderst inde godt, at det handler om fokus. Dagene går simpelthen så hamrende hurtigt, at jeg godt lige gad spole datoen tilbage til den 1. december, bage julesmåkager, vaniljekranse selvfølgelig, se julekalender, udvælge det helt rette juletræ, måske endda selv fælde det, og pynte op med både lyskæder og julepynt, der stadigvæk ligger gemt væk på loftet. Alt det, vi ikke har nået.

… 2

Apropos ovenstående, så aner jeg vitterligt ikke hvad jeg fik tiden til at gå med inden jeg fik en baby. Jovist, jeg så mine veninder, min familie, trænede og passede mit studie, men seriøst, al den (fri)tid?

… 3

Jeg køber aldrig, aldrig mere en Rittersport i Danmark. Siden jeg fødte Vagn Oskar, har jeg haft den mest altoverskyggende craving for Rittersport, den grønne eller brune med hasselnødder, til 18 kroner stykket. I Berlin kostede de 1 euro. ÉN EURO, venner. Det har resulteret i, at jeg har haft fyldt halvdelen af den øverste hylde i vores køleskab op med mit lager fra Tyskland. Jeg har fire tilbage.

… 4

Nu hvor vi taler om cravings, så slap min tålmodighed i forhold til juleaften og risalamande op i mandags. En 500 grams præfabrikeret risalamande fra Karolines Køkken røg over disken. Jeg glædede mig helt ned i maven (pun intended) til at forkæle mine smagsløg, men måtte hurtigt sande, at det var noget nær det ulækreste jeg har smagt. Klistret, tenderende til buddingagtig konsistens og manglende vaniljesmag. Og mandler. Don’t do it.

… 5

Cravings. Og det her indlæg. Den opmærksomme læser herinde ville lægge to og to sammen nu. Jeg er ikke gravid, gudskelov. Fire dages forsinkelse og et nervesystem på overarbejde endte i to meget, meget lettede hjerter. Mest mit. Mads er vist klar til nummer to. Det siger han ofte. Ikke endnu, slet ikke endnu.

… 6

Jeg mistænker en lillebitte smule, at det her indlæg kunne misforstås og at jeg måske ikke har fået formuleret mig tydeligt nok. Jeg nyder at se min søn blive ældre og danne mere og mere personlighed. Han skal forhelvede blive større, vokse derudaf og udvikle sig. Det skal han. Det gør mig stolt, og det varmer mit hjerte at være vidne til hele processen. Indrømmet, jeg kunne græde af glæde og stolthed, da jeg i forgårs endelig fik lært ham at klappe efter utallige øvesceancer på stuegulvet, men derfor kan man stadigvæk godt føle, at det går helt vildt hurtigt det hele. Ikke?

… 7

Elva. Er det ikke et fint pigenavn? Yndigt, eventyrligt og stærkt på én og samme tid.

Du kan læse vores navneliste da vi ventede Vagn Oskar HER.
… 8

Jeg har mødt så mange fantastiske mødre og ditto unger efter at jeg er blevet mor. Selvom jeg har min gode, gamle og trofaste venindeflok, har jeg fundet ud af, at der altid er plads til nye bekendtskaber. Det er udelukkende morklubbens skyld. Tak morklub.

Morklubben er en klub, man automatisk bliver optaget i når man bliver mor. Man er ofte samme sted i livet, forstår hinanden og deler erfaringer i øst og vest. Man har ungerne tilfælles og ofte også alt muligt andet. En klub, der består af solidaritet, medfølelse og barselscroissanter (eller kold to-go kaffe). Faktisk et ret fint udgangspunkt for venskaber.
… 9

Jeg overvejer, laaangsomt overvejer, at begynde at løbe igen. Jeg savner frirummet, den friske luft og bankende puls. Aller mest følelsen efter løbeturen. Jeg har ikke været ude at løbe i over 1 år, og med den smertefulde symfyseløsning jeg var plaget af gennem graviditeten, er jeg oprigtigt i tvivl om, hvorvidt det er fornuftigt. Det er over otte måneder siden jeg fødte, så burde det ikke kunne lade sig gøre? Har nogen af jer erfaring med symfyseløsning og (genop)træning? I må meget gerne dele i kommentarfeltet, tak.

Læs også: At komme i form efter fødslen HER
… 10

Vi har ødelagt Vagn Oskars døgnrytme efter vores Berlintur. Vi havde fået en god, stabil rutine, hvor han sov til nat klokken syv og vågnede klokken syv igen den følgende morgen (med opvågninger natten igennem, dog). Siden vi kom hjem i søndags, har han først ville sove klokken ni og vågner ved halv ni-tiden igen om morgenen. Jeg ved virkelig ikke om det er galt eller genialt. På den ene side, er det lækkert at sove længe om morgenen, men samtidig ryger mange af timerne til kvalitetstid, Mads og jeg, i svinget.

ab524f8e-dfe1-42c0-94ee-30e3c45b4abd

Jeg ønsker dig en fortryllende juleweekend med dem du holder allermest af. 

Rigtig glædelig jul.

Tak, fordi du læser med.

De tretten første dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12 
og del 13.

6 kommentarer

 • Sk

  Rigtig glædelig jul og igen, tak for en skøn blog 👍🏻☺️ Jeg er lidt nysgerrig på VO’s søvn og opvågninger. Du skriver i nogen gange har op til 12 opvågninger i løbet af natten, men hvordan ser opvågningerne ud (hvor længe er han vågen, græder han, pludrer han, er han blot vågen)? Vi kæmper nemlig selv med opvågninger og har gjort det siden fødslen (vores datter er 5,5 måned). Men her er det opvågninger hvor hun er vågen i alt fra 20 min til 2 timer 😵 Og der er også mange i løbet af aftenen og natten. Vi krydser fingre for der snart er bedring

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære SK
   Tusinde tak for din kommentar og ros til bloggen. Det betyder rigtig meget <3

   Vagn Oskar led i 3 måneder af night terror, hvor han vågnede ekstremt mange gange (lukkede øjne, så det var mere mareridt) og hvor brystet var det eneste der kunne berolige. Vi kunne have op til 15 opvågninger om natten og en varighed på 5-10 minutter.

   De sidste to måneder har vi i gennemsnit 5-6 opvågninger, men det er heller ikke “rigtige opvågninger”, hvor Vagn Oskar er vågen og vil være oppe. Han har lukkede øjne, men pyldrer/græder i søvne indtil han får brystet. Typisk varer disse opvågninger kun et par minutter.

   Gud, hvor lyder det HÅRDT med så mange, langvarige opvågninger! I er seje! Det er hardcore når man pludselig skal rigtigt op, ud af sengen og være vågen med en “frisk” baby. Krydser fingre for at det snart vender.

   Rigtig glædelig jul <3
   De aller bedste hilsner,
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Elva er så fint! Jeg præsenterede navnet for min mand, da vi skulle finde på navn til vores mindste – med begrænset succes… Så det blev Viola i stedet. Jeg synes næsten det er sværere at finde på navn til nr 2 end nr 1, fordi det skal passe sammen uden at være for matchy matchy. Dejlig weekend til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Simone
   Haha, jeg kender det så godt! Mads er heller ikke umiddelbart begejstret for de “særlige” navne.
   Viola er SÅ yndigt! Vi har snakket om det hvis vi får en pige en dag. Vagn Oskar og Viola. Det kan man godt. Du har helt ret i, at det er sværere med nr. 2. Jeg synes Havana er så sødt, men “Vagn Oskar og Havana”, et gammelt dansk navn og et ret eksotisk, lyder helt åndssvagt.
   Rigtig glædelig jul <3
   De bedste (jule)hilsner,
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Glædelig jul, Caroline. Og tak for dine skriblerier! Som nybagt mor på 23 år er det befriende og hyggeligt at læse med hos dig og få et indblik i dine (jeres) tanker, overvejelser og hverdag ift at være blevet en lille familie på 3. Tak og kram herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Cecilie
   Tusinde tak for din kommentar! Dine ord varmede meget og jeg er glad for at høre, at du nyder at læse med.
   Rigtig glædelig jul til dig og din familie, og stort tillykke med baby <3
   Tak fordi du gav dig tid til at smide en kommentar til mig.
   De bedste julehilsner,
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SLOW DOWN, PLEASE