NÅR TIDEN RINDER UD

FREDAGS FACTS #18 OG WEEKENDENS AGENDA

Glædelig fredag, kæreste jer

Har det været en rar uge for jer? Er I ved at være klar til at gå på en velfortjent weekend? Hvad skal I mon lave? Planer på programmet eller plads til spontanitet?

Det sidste er tilfældet hos os. Og det er så undervurderet. Noget af det aller bedste jeg ved er, at gå en weekend i møde med min kæreste og min søn, uden planer. Nul planer.

eeaf8a6d-ee33-4f78-a0bb-29db1618d13a

Jeg forudser en weekend, hvor vi skal slentre en tidlig formidddagstur langs Københavns søer og et smut forbi det nye, økologiske bageri, Juno, på Østerbro. Jeg skal selvfølgelig smage deres velomtalte croissanter, det er klart, og nyde en varm to go americano med min sovende søn i Bugaboo’en og Mads’ ambitiøse talegaver på repeat. Han taler og taler, den kære mand, og i weekenden har jeg besluttet, at jeg rent faktisk skal gøre mig umage for, at høre ordentligt efter. Ikke at jeg ikke lytter til daglig, men engang imellem har jeg en tendens, måske endda en kapacitetsmæssig forsvarsmekanisme, til at filtrere lettere udførligt i det indhold min kærestes veltrænede stemmebånd ihærdigt og velartikuleret præsterer ;)

Ellers har vi sådan set ingenting på programmet og det føles godt. I skrivende stund er klokken ni og jeg vil så småt begynde at pakke mit lille yndlings menneske lunt ind i ulddragt og elefanthue, og spankulere mod Meyers bageri, min favorit, i Jægersborggade. Vi skal have et par af deres surdejsbagte Purpurboller og en klistret kanelsnurre. Det er efterhånden vores fredags tradition, min søns og min. Selvom det primært er min gane der forkæles, så smitter det af på ham, og gåturen gennem Assitensens er så hyggelig.

Særligt sådan en fin formiddag i frisk luft og fredagsstemning i gaderne.

Jeg vil stryge direkte til fredagens faste føljeton, fredags facts,

God læselyst, venner.

FREDAGS FACTS #18

______________________

… 1

Jeg har fået en ustyrlig craving for kokostoppe. Jeg ved det godt, mærkeligt. Jeg har aldrig før spist en kokostop, men gennem små to uger nu har jeg haft brug for et par køleskabskolde kokostoppe hver eneste aften. Nej, jeg er ikke gravid.

… 2

Til gengæld dør jeg over, hvor mange i min terminsgruppe på Facebook, der allerede venter sig en lillebror eller søster. Når scanningsbilleder popper op og gættene på kønnet flyver rundt i øst og vest, bliver jeg en lillebitte smule skruk igen. Sådan en lille nyfødt. Årh. Samtidig med, at jeg under ingen omstændigheder har lyst til at blive gravid igen nu. Tre år. Tre år.

Læs også: Hvornår skal vi have en lillebror? HER
… 3

I ugens løb har der været et par dage uden skriv herinde. Dette er bestemt ikke fordi, jeg ikke har noget på hjerte, tværtimod, men forrige fredag var I så gode at anbefale os Netflixserien Designated Survivor, og vi har haft slugt den råt samtlige aftener siden. Hold nu op, den er vild. Sindssygt god. Tak for anbefaling! Beklager stilheden.

… 4

Og ved I hvad? De sidste fem nætter har vores søn sovet fra klokken otte til elleve, tre timer i træk, uden at sige et kvæk. I går fire timer. Det har vi aldrig nogensinde oplevet før. Hvad har vi ændret? Helt tilfældigt har vi afprøvet en sutteflaske, som min mødregruppeveninde havde glemt herhjemme og som min egen mor troede var vores. Med modermælkserstatning. Og han har taget den! Hver aften. 240 ml. Selvom jeg har været på spidsen når min omgangskreds har nævnt sult som værende mulig årsag til de utallige opvågninger, så tyder noget vist på, at de har haft ret. Ikke i night-terroren, det er et kapitel for sig, men alle de urolige småopvågninger til brystet både aftenen og natten igennem.

… 5

Jeg ammer stadig 1-2 gange dagligt og varierende i nattetimerne, men jeg kan tydeligt mærke, at mælkeproduktionen er dalende, så jeg forstår godt, at Vagn Oskar har behov for erstatningen til natten. Og det har jeg det rigtig fint med. Så længe han bliver mæt og tilfreds. Mit indlæg omkring amning kan læses HER.

… 6

Vores søn er begyndt at kravle. Sådan rigtigt kravle. Han tog sine aller første kravletag i lørdags og det er simpelthen det mest nuttede i verden. Han er overalt, der er fart på og jeg skal våge over ham konstant, men hold nu op, det er sødt. Han fylder ti måneder den 2. februar. Hvornår begyndte jeres unger at kravle? Til gengæld er der stadigvæk ikke skyggen af en tand at spore.

… 7

Som I måske har set på min Instagram story @Carolineejacobsen, så købte vi en ny Nespressomaskine i lørdags. En Creatista Plus. I stål, så den passer til resten af det industrielle look, vores køkken bærer præg af. Og det har været den bedste [spontane] beslutning. Nøj, den er dygtig. Nem at betjene, perfekt kaffe og ditto mælkeskum. Mmmh. Find den HER.

… 8

Hvornår var det lige, at X Factor blev et satireprogram? Jeg var fuldstændig fladmast af dybe grin over udsendelsen i fredags. Det var så tåkrummende, pinligt og alligevel genialt. Det må simpelthen være instrueret.

… 9

Hormoner. Efterfødselshormoner. Efter fødslen oplevede jeg at have det ekstremt varmt nætterne igennem. Som i, at jeg måtte skifte t-shirt og sengesæt flere gange i løbet af nattetimerne, da det var fuldstændig gennemblødt som var jeg trådt direkte ud af et brusebad. Dette stod på længe. Flere måneder. Jeg oplever stadig hedeturene om natten for tid til anden. Mon det er på grund af amningen? Hvornår ophører dette? Andre der oplever det samme knapt ti måneder postpartum?

… 10

Apropos graviditeten. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at det var mig der var gravid. At Vagn Oskar lå og voksede inde i min mave. At mit maveskind har været så udspilet og at min krop skabt et vaskeægte lille menneske. Mit menneske. Det føles så surrealistisk. Som om, det var en anden. Jeg elskede ikke at være gravid. Jeg hadede det heller ikke. Et eller andet sted midt imellem, tror jeg.

3d37bc7c-6309-4535-947a-5dd5a9530017

Må du have den aller fineste weekend.

Tak, fordi du læser med.

De sytten første dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12
del 13del 14del 15del 16 og del 17.

4 kommentarer

 • Cecilie

  Hej Caroline.
  Ift varm krop, så ja. Det skyldes sandsynligvis mælkeproduktion. Kroppen øger sin temperatur særligt omkring bryst/overkrop hvor der skal produceres mælk.
  Mvh Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Super, tak! Nu får jeg lyst til kokostoppe! :-) Hvilke kan du anbefale? Har ikke fået dem i hundrede år!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Eva
   Haha! De smager jo såå godt… Det er slaveudgaven fra Netto til en 10’er. “Kokosstjerner” tror jeg de hedder ;)
   Rigtig god weekend,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Perfekt, tak! Dem kan vi vist lige overskue at hente i Netto 100 meter herfra ;-)
   Også rigtig god weekend til jer!
   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NÅR TIDEN RINDER UD