HELLO

SØNDAGSLISTEN

Glædelig søndag

Hvad har du på programmet? Søndagskaffe med en nær veninde? Seriemaraton, eksamenslæsning eller ro på sofaen?

Hvis ikke du ved, hvad du skal fordrive denne fine januarsøndag med, så har jeg i dette indlæg samlet ti gode bud på rare søndagsbeskæftigelser.

Hvis du er nogens mor, så har du sikkert rigeligt at tage dig til, men det kan jo være, at det yngste menneske indordner sig til en timelang lur og så kan det være at et af nedenstående punkter vækker interesse og lyst.

60a672f7-772e-45fe-b093-90ba5f1aab34

… 1
RYD UD

Ryd ud. Det her punkt er så vigtigt. Fordi det er rart og ofte også overskueligt, da det kan tages i etaper. Jeg kan gode lide at rydde ud i vores gemmer, hvor man ofte gør sig fund, man end ikke anede, eller havde glemt, eksisterede. Hvad end det er babygarderoben, stiletterne, glimmerstrømperne, køkkenskabene eller badeværelseshylden. Ryd op, giv væk, sælg videre eller smid ud. Jeg er generelt ikke god til at skille mig af med hverken garderobeitems eller nips, så det ryger på loftet, og hvis ikke jeg har savnet det efter en rum tid, ryger det ud. Pånær babygarderoben, den gemmes. Nænsomt.

… 2
KAMERARULLEN

Sortér i kamerarullen på din telefon. Det her punkt skal jeg selv have krydset af listen inden for den nærmeste fremtid. Jeg har alt, alt for mange fotos. Ofte af samme motiv, nøjagtig samme situation. Det er unødvendig fyld.

… 3
ANSIGTS- OG BODYSCRUB

Forkæl dig selv og din krop, den krop du skal passe på resten af livet, med en plejede seance under bruseren. Jeg bruger denne scrub til min krop og denne til mit ansigt et par gange om ugen og det er  undervurderet og skøn en velværefølelse midt i babygylp og ditto bleer.

… 4
OVERBLIK

Skab overblik over den kommende uge. Placér dig i sofaen under et rart tæppe med en god kop kaffe og din kalender foran dig. Skriv ned, få styr- og overblik over den kommende uges aftaler, planer og to dos. Jeg er typen, der stadigvæk på bedste oldschool manér har en fysisk kalender, hvor jeg punktligt nedskriver mine aftaler, dag for dag, men dette kan du også sagtens gøre i kalenderen på din smartphone. Det skaber overblik og overskud. I hvertfald for mig.

… 5
KVITTERINGER

Jeg er elendig, helt elendig, til at gemme mine kvitteringer, så det bedste tip jeg kan give videre i den forbindelse, et tip jeg har taget til mig fra Mads, er at tage et billede af de vigtige af slagsen og gemme dem samlet i en mappe på computeren.

… 6
TØRVARELAGER

Quinoa, havregryn, speltkerner, mandler, diverse frø, forskellige superfoods, ristede hasselnødder, granola og så videre. Find krukkerne frem, sortér og skriv en liste over de manglende varer. Fyld skabene op igen og glæd dig over, at du har remedier nok til havregrøden, nærende fyld til smoothien og varierende toppings til yoghurten den nærmeste fremtid.

… 7
MAGASINER

Hop forbi den nærmeste 7-eleven og vælg det mest tiltalende magasin på hylden (eller få din bedre halvdel til det, hvis jeres yngel skal overvåges af mors bryster). Indtag sofaen og fordyb dig i letlæselig kvindelitteratur. Lad hjernen koble af og bliv inspireret af artiklerne, billederne og indholdet. Køb selvfølgelig også en Rittersport. Fordi du har fortjent det.

… 8
KAFFESTUND

Ta’ din mand, din mor, din unge eller blot dig selv under armen og find en god kaffebar i dit kvarter. Bestil din yndlings kaffe og lidt godt bagværk, slå dig ned, kig på mennesker eller snup den to go. Der er intet mere søndagsagtigt end cafékaffe i behageligt tøj og ro i sindet. For en stund.

… 9
MUSIKLISTEN

Opdatér din nuværende spilleliste på Spotify eller hvilken som helst tjeneste du benytter. Jeg opdaterer min egen alt for sjældent og ender med at høre de samme oldgamle numre igen og igen. Og droppe det af samme årsag. Tag dig tid til at opstøve nye hits, lyt koncentreret til teksten og kombiner dem med dine klassiske favoritter.

… 10
DRØM VÆK

Lav en bucketlist eller revidér din nuværende. Hvad vil du gerne opleve i livet? Hvilke lande vil du gerne besøge? Særlige kulturer eller traditioner du vil opleve? Hvad ønsker du at opnå på den kortsigtede, men også på den lange bane? Jeg synes personligt, at det er hyggeligt at have en bucketlist. Det gør drømme opnåelige og skaber et overblik over, hvordan der skal (kan) prioriteres. Et af punkterne på min egen bucketlist er en klassisk bountybryllupsrejse til Maldiverne.

Jeg håber, at du kunne bruge indlægget og måske endda fik en god idé eller to.

Må du have den aller fineste søndag.

4 kommentarer

 • Sarah

  Vil du ikke lave et indlæg om de 3/5/10 bedste kaffe- og croissant-steder i København? :)
  Du nævne Juno i går, men det ville være lækkert med flere inspirationssteder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Sarah
   Tak for din kommentar. Vildt god ide! Jeg er allerede gået igang med det. Tak for inspiration! ;)
   God mandag,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • SK

  Super godt indlæg👍🏻 Jeg er lidt nysgerrig på hvilken kalender du mon ejer, da jeg selv overvejer at gå tilbage til den håndskrevne ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære SK
   Tak for din kommentar og ros til indlægget :) Jeg har købt en sort læderomtrukket (hedder det egentlig det?) Mayland kalender hos Bog&Idé. Mener den kostede 179,- Den har en god størrelse, er rigtig fin og neutral i designet.
   Rigtig god mandag,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HELLO