SØNDAGSLISTEN

LAD DET VENTE

God formiddag

I skrivende stund er klokken halv elleve, og jeg ligger henslængt på sofaen, med dyner, lune tæpper og mit hjertebarn sovende på mit bryst. Hans vejrtrækning trækkes ikke synkront med min. Hans er hurtigere, mere overfladisk. Det er normalt. Han er varm, så jeg har taget hans uldne cardigan forsigtigt af ham.

De bedårende mørke lokker krøller en smule i nakken, som konsekvens af feberens fugtige følgesvend.

fe75906e-6dc6-44c2-aa9a-6ba86fd4d373

Han er blevet syg, den lille. Det startede natten til fredag (eller var det egentlig lørdag? Nu kan jeg ærligt talt pludselig ikke huske det og pyt nu også med det), hvor forkølelsen langsomt meldte sig og opvågningerne var utallige. I løbet af et par timer kom feberen snigende, og den både steg og fortsatte henover weekenden.

Han er pyldret, spiser sparsomt, nægter sutteflasken om aftenen, hoster højlydt og får tørret den lille fine næsetip uafbrudt. Det er første gang vi oplever, at vores søn er syg. Nu er han knap ti måneder gammel, så det skulle ske før eller siden, og det er også okay.

2aeab1cb-0382-4071-896f-e7affc5d10f2

d7d57e5a-6384-45d7-ba61-51900ac2aee2

Kalenderen for i dag er ryddet, vasketøjet hober sig op og den klassiske tøjstol ved garderoben ditto, sommerhustasken fra gårsdagen står endnu uudpakket i entréen, trægulvene trænger unægteligt til en tur med støvsugeren og jeg nåede bunden af min kaffekop for længst, men det er fuldkommen ligegyldigt.

Lige her. Lige her, hvor jeg ligger med min smukke søn på brystet, er alt andet ligegyldigt.

Alt andet kan vente.

4 kommentarer

 • Nanna-Rozalina Gunild Elgaard Aaquist

  Tak Caroline.
  Tak for at minde mig om denne simple ting. Eller den burde være simpel, at lade de ikke vigtige ting vente.
  Jeg er stadig ved at lære det, det kommer i det små. Men hold op det er svært, når jeg har været vant til at jonglere mit liv og opgaverne i stiv arm, det kan man bare ikke altid med en baby.
  Jeg tror jeg vil læse dette indlæg, hver gang det går lidt for stærkt ♡
  Tak
  Rigtig god tirsdag
  Mvh Nanna-Rozalina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Årh, kære Nanna-Rozalina <3
   Hvor blev jeg bare glad for din kommentar. Faktisk også rørt. Det betyder noget, at du kan bruge mine skriv, mine tanker.

   Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at lade ting vente og lade baby diktere tempoet når man er vant til at jonglere sit liv og div. opgaver i stiv arm, som du skriver, og det kan man ikke så ofte med en baby på armen. Ikke i samme tidsramme, i hvertfald. Det bedste råd jeg har fået dengang jeg ventede Vagnus var, at man skal være omstillingsparat og øve "pyt"-knappen. Når først man har tilegnet sig den "pyt"-vane er det svært at lade den være og det føles så befriende, synes jeg. Og det kommer altså fra én, der levede totalt i overhalingsbanen, havde kalenderen fyldt til randen hver eneste dag og et stort behov for kontrol, perfektionisme, inden jeg blev mor.
   Ha' en rigtig god aften, tak fordi du skrev <3
   Kærlig hilsen,
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Åh kære Caroline, det er bare ikke sjovt når de er syge de små! Man ville ønske man kunne tage det fra dem og påtage det selv. Men i det mindste er det rart for jer det først er første gang nu! Bare husk på når de små har feber er det vigtigt de ikke har for meget tøj på så de kan komme af med varmen(også når de sover) og derved også feberen.. Vi har nok været ramt af sygdom 7 gange indtil videre 😫
  Håber han snart er frisk igen!
  Kram herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Jeanette
   Tusinde tak for din kommentar <3
   Det er så skrækkeligt når de små er syge og præcis som du skriver, ville man ønske man kunne tage den på egne skuldre. Av, mit hjerte, men gudskelov varede feberen kun weekenden over.
   Årh, 7 sygdomsomgange! Jeg håber I slipper det næste laaange stykke tid. Det er vist kun fair!
   Ha' en rigtig god aften,
   Kram herfra også

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SØNDAGSLISTEN