14. FEBRUAR // VALENTINES

FREDAGS FACTS #22 OG…

Glædelig fredag, kære læsere

Heroppe fra sommerhusets lune. Klokken er halv otte og vi ligger endnu svøbt under dynerne. Der er ild i brændeovnen, filterkaffe på kanden og en udsigt til tre dage i træhusets simple idyl med kvalitetstid og ro, vores lille familie.

0cf9a02d-2c76-48e0-ad2c-a00f24a36dcb Knæstrømper fra Limonade HER og dynebetræk fra Aiayu HER

Vi kørte herop i går eftermiddags. Den opmærksomme læser ved, at vores søn afskyr sin autostol. Og han hylede da også helt hysterisk størstedelen af vejen. Jeg hader det. Jeg hader at køre i bil med ham. Det gør så ondt i mit hjerte, det stikker i mig, i takt med magtesløsheden, der stiger. Jeg ved godt, at han ikke er forpint, føler ubehag eller mangler essentielle behov dækket. Jeg ved godt, at situationerne i autostolen skyldes kedsomhed. Han gider simpelthen ikke sidde i den stol, gider. Men sådan er det nogle gange. Sådan er det bare. Fordi, sådan er livet. Han tager ikke skade af at sidde i den autostol, selvom han græder og vrider sig. Dette minder Mads mig om hver eneste gang når vi kører i bil med vores søn. Det skal han.

Da vi endelig nåede frem til vores lille, fine plet af et sommerhus og tog krudtuglen på armen, var han den gladeste lille fis igen. Fra det ene sekund til det andet, hvilket blot bekræfter ovenstående. Mads tændte op i brændeovnen og pakkede bilen ud, imens jeg stod for underholdning af den yngste og tilberedning af aftenens hovedmåltid. One pot pasta. Nemt, nærende og velsmagende.

I aften skal vi spise middag med mine forældre og min farmor, der også er i sommerhus heroppe blot et par kilometer fra vores. Men for nu, for nu er der en kaffekop der skal tømmes, i eget tempo, en babynakke der skal snuses og en morgenfriskhed i luften, som skal nydes på en spadseretur langs stierne, med min søn i bæresele på brystet.

// Og, så er der endnu ti fredags facts klar til jer.

God læselyst

69a702f6-4f34-4367-aaac-04db5cf41e0b

FREDAGS FACTS #22

… 1

Vi har en gennemsigtig beholder til vores kaffekapsler. Mads’ favoritkapsel er den mørkeorange lungo variant fra Nespresso. Hvis det stod til mig, købte vi kun den mørkeblå Kazar og den gråblå Dharkan. De er bare pænere. Særligt i kombination. Så fjollet, jeg ved det godt. Selv bryder jeg mig ikke om den orangefarvede, og det er kun på grund af kapselfarven. Ligesom gult vs rødt slik. Jeg er typen, der fisker koncentreret efter det røde. Konsekvent. Jeg kan heller ikke udstå de brune peanutfyldte smarties, men elsker de farvede. Fortæl mig lige, at jeg ikke er den eneste hvoraf farven reflekterer på smagen?

… 2

Inden jeg blev mor, var morgenmad mit ultimative favoritmåltid. Om aftenen kunne jeg ligge i timevis og glæde mig helt oprigtigt til morgendagens festmåltid.

I dag spiser jeg aldrig morgenmad. Yderst sjældent, i hvertfald, og når jeg endelig gør, er det ofte en fedtet cafécroissant langt op ad formiddagen. Oftest er det først i løbet af eftermiddagen, når min mave rumler på højtryk, energiomsætningen kræver brændstof og min hjerne er løbet tør for overskud, at jeg finder tid til, at få noget indenbords. Uhensigtsmæssig prioritering og usundt i længden. Hvad siger I, kære medmødre, kender I tendensen?

… 3

Vi overvejer så småt at bestille de tilsyneladende populære måltidskasser. Vi har sat vores månedlige husholdningsbudget op til 4000 kroner [inklusiv bleer, Natursutter og rengøringshejs] , men af en eller anden årsag ender vi altid med at måtte overføre løbende sidst på måneden. Det er jo ikke meningen. Hvordan ser jeres kostbudget ud? Er måltidskasser overhovedet en god løsning? Er der nok mad i dem? Er det nemt at tilberede? Hvilke virksomheder er bedst? Del meget gerne i kommentarfeltet.

… 4

Min søn er 10.5 måned nu. Og det er helt absolut den mest nuttede, den sjoveste og hyggeligste alder. Men, det er helt absurd krævende. Ikke i negativ forstand, jeg knuselsker at følge hans udvikling og at være på sammen med ham, men jeg er sateme mørbanket om aftenen. Det er konstant kongens efterfølger dagene igennem og man bliver en lille smule træt i krydren undervejs.

Engang imellem tager jeg mig selv i at drømme mig tilbage til spædbarnsstadiet.

Hver alder kan noget helt særligt.

… 5

Vi har netop afsluttet tredje sæson af Broen, og mangler nu en ny serie at putte hen til når Vagnus sover om aftenen. I tirsdags begik vi den frygtelige fejltagelse at trykke play til drs’ Fuckbois. Aldrig i mit liv har jeg været vidne til noget mere uintelligent og skrækkeligt. Trist, trist udviking.

”Patter kan altid laves, men røv skal de ha’!”

Jeg var dybt alvorligt tæt på at kaste op. Så vi slukkede lige dér.

Kære mødre, jer der opforstrer drengebørn ligesom jeg, kan vi ikke kollektivt aftale, at Fuckbois ikke [bliv]er fremtidens gentlemen? Lad os opfostre drenge, der respekterer og behandler kvinder ordenligt. Værdifuldt. Det er vores fornemmeste opgave.

… 6

Jævnfør punkt fem, proklamerede Mads endda efterfølgende “Jeg vil hellere se Gurli Gris hele aftenen”, hvilket ikke siger så lidt..

… 7

Sammen med to veninder, jeg i øvrigt har lært at kende gennem min terminsgruppe, og deres skønne unger, jævnaldrende med Vagn Oskar, besøgte jeg i går café og galleri Dumbo i Badstuestræde i indre København. En nyåbnet café, der bestemt er en anbefaling værdig. Aldrig nogensinde har jeg smagt så lækre vafler, speltvafler, virkelig god kaffe, en sprød chokoladekage og en chiagrød med friske bær der tilmed var lige i øjet. Der er endda både plads til barnevogne og kravlende unger.

0d7cd3df-1437-4154-9d44-96425a2af722

ac8d6a7c-a6d4-4e83-85de-2508baa97d12

… 9

Jeg nævner altid, altid folks navne [eller kælenavne] når jeg taler med dem. Eksempelvis, “Det kan jeg godt forstå, men Katrine, du gør det godt”, “Jeg gad virkelig godt rejse til Zanzibar, Nico, har du set hvor lækkert der er?” eller “Jeg synes denne kjole er så fin, fordi lige netop til dig Lo, der er den..”. Det er en vane jeg har haft i årevis. Jeg føler på en eller anden måde, at samtalen bliver mere personlig. Eller, det følte jeg engang. Det er fuldkommen ubevidst nu.

… 10

Generelt gør jeg en dyd ud af, at være tilstede når jeg er sammen med mine veninder. Man ser mig ekstremt sjældent tage min telefon frem, og den ligger eksempelvis aldrig fremme på et cafébord. Det distraherer mig. Ligesom, at den altid er på lydløs uden vibration. Lige præcis det her har jeg altid fået meget ros for, og det betyder noget for mig. Jeg vil gerne være et menneske der er nærværende i andres tilstedeværelse.


Hvad har I på programmet for weekenden?
Et nyt bageribesøg, en slentretur ved nærmeste skovareal eller en tur i svømmehallen for hele familien? Måske absolut ingen planer?

Må I have den rareste af slagsen.

De enogtyve første dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20 og del 21.

11 kommentarer

 • A Nielsen

  Vi har haft samme problem med madkonto, som jer. På trods af at vores er på 6000 kr (vi er mor, far og søn på 10 måneder – ligesom jer). Men den dækker også babyting i form af tøj, når vi er ude at spise/kaffe on the go.. 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvor lyder det bare som en skøn weekend i går i møde <3
  Her ligger jeg stadig under dynerne med min baby på 2 mdr. Når hendes far kommer hjem skal jeg igang med den 2 dages eksamen jeg ikke nåede inden jeg fødte, og jeg er allerede ked af st det betyder jeg må nedprioritere min tid med hende i denne weekend :( Holder dog humøret højt, ved tanken om at jeg i den anden ende af barslen ikke skal tage eksamen, og har tiden med hende der. Så nyder at nusse hendes små baby fødder hele formiddagen, med tanken om en lidt hård weekend!

  Ift måltidskasser, så fik vi i barsels gave af mine forældre, kasserne fra kokkens hverdagsmad(mener jeg det hedder), og dem er vi rigtig glade for! Det er nemt, varieret og lækkert! Og så er vi glade for at vi kan gå ind og skifte retter eller tilbehør ud, hvis der er noget vi ikke har lyst til :-)

  God weekend til dig og din familie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Amen til det med Fuckbois! Har lige læst, at et afsnit vist blev forsinket, da de afventer et svar på en Klamydia-test?!? Hold da op! Deres mødre må være stolte :-(

  I dag pjækker vi fra mødregruppen og hygger os i stedet iført pyjamas dagen lang :-) Så er jeg også “fri” for at teste det næste bageri – tror, jeg har smagt samtlige fastelavnsboller i hele byen, men så dukkede der lige et nyt sted op, som selvfølge også skal tjekkes ud! Dyrt at være på barsel haha :D
  Rigtig god weekend til jer! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Eva
   Tak for din kommentar <3
   Det er simpelthen så pinligt det program. Jeg væmmes virkelig. Jeg håber vitterligt ikke deres mødre ser det. Av!

   Årh, hvor lyder det vidunderligt med mødregruppe-pjæk! Fik du smagt de nye fastelavnsboller? Og hvilke er bedst? Vi har stadig årets første tilgode, så måske du har en anbefaling? :)
   Haha, ja! Det er faktisk åndssvagt dyrt at være på barsel..

   Rigtig god weekend til jer også <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Vi har samme situation omkring madbudgettet hos os, men har ingen råd til hvordan det lige kan ændres 😬😉 Til gengæld kan jeg anbefale coops måltidskasser. Man kan vælge øko til (kæmpe plus hos os) og så er det varierende, sunde og velsmagende retter man får – og der er vigtigst af alt mad nok. Man kan vælge tre eller fire dage, vi har valgt fire. Så er der plads til en dag i madklub (💕) og til weekendspontanitet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Jeg fatter det ikke Monis! Hvordan kan det være, at man seriøst aldrig kan overholde det budget?!
   Tak for tip omkring måltidskasserne min skat, jeg undersøger det!
   <3 <3 <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Tak for en skøn blog! :) rigtig god weekend i sommerhus til jeres familie!

  Jeg spottede lige dit lækre sengetøj fra Aiayu – har du lige købt det? Jeg overvejer det simpelthen så meget. Det må jo være ren luksus at ligge i hver nat!! ☺️👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Anne
   Tusinde tak for din kommentar og ros til bloggen <3
   Det er simpelthen så lækkert. Vi har haft det til babydynen i hvid, men dette i juniorstørrelse købte jeg for nogle uger siden, da vi slet ikke bruger babydynen længere.
   Det hvide til babydyne er faktisk på udsalg her:
   https://www.cahetu.dk/aiayu-sleep-baby-sengetoj-white
   Rigtig god weekend :)
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Mølgaard Brøndum

   Tusind tak <3
   Har du det i voksenstr. også? ☺️ Jeg ønsker mig det ihvertfald 👏🏼
   Kunne se du også havde en lyseblå bluse derfra – hvor har du købt den i blå? Den er SÅ flot!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Hvilken autostol har i? Har i skiftet til den næste? 😊 Her hjalp det rigtig meget på alt skrigeriet da vi skiftede til den næste størrelse autostol hvor hun kunne sidde mere op og følge med..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • carolineejacobsen

   Kære Isabella
   Tusinde tak for din kommentar og tip om størrelseskift <3
   Vi har ikke skiftet endnu, da V vejer knap 9 kilo og vores Cybex Cloud går til 13 kilo [mener jeg, nu bliver jeg faktisk i tvivl..].
   Jeg vil undersøge om vi kan leje en større model i Babysam for at se om det har en effekt.
   Rigtig god weekend,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

14. FEBRUAR // VALENTINES