I SKRIVENDE STUND...

FREDAGS FACTS #23 OG WEEKENDENS AGENDA

Glædelig fredagmorgen, kære læsere

Så ramte den endnu engang. Fredagen og den dertilhørende frihedsfølelse. I hvertfald for de af os, der ikke arbejder i weekenden.

Endnu, for mit vedkommende.

Og til de af jer, der skal trække i den professionelle uniform henover weekenden, restaurationsfolksundhedsvæsenekspedienterpolitibetjente, postbud, må I have nogle rare vagter med overskud og gode kollegaer.

9dfcbe0a-8c90-4f2f-bc27-d17523a3e1ca

2d1f7e33-70dc-4286-a1fc-16a092f708b0

Et tilbageblik på den forgangne uge.

Den er gået stærkt, så stærkt. Dagene er fløjet afsted, den ene har hastigt snuppet den anden, og pludselig er vi endnu engang her. Fredag. Sådan er det nu alligevel ret fint, synes jeg. Det må betyde, at vi trives. At vi nyder hverdagen, vores selvskabte trummerum og ikke blot slæber os igennem mandagene, tirsdagene og de andre.

Det er ikke fordi vi har foretaget os noget særligt afvigende, pånær min fars fødselsdag i onsdags, eller oplevet storslåede begivenheder. Vi har sådan set foretaget os et absolut minimum, levet dagene i vores eget tempo uden planer, mærket efter, lyttet til lysten og bare været os størstedelen af tiden.

Lige som det skal være.

I eftermiddag indstiller vi atter GPS’en, den mentale af slagsen vel at mærke, og triller nordpå mod sommerhusdestinationen. En weekend i ro og mag, friske gåture langs vandet, velduftende hjemmebag med koldt smør, ild i brændeovnen, kulde på næsetippen, filterkaffe i de gamle keramikkopper og uldne strikbluser på kroppen, nøjagtig som den forrige. Vagn Oskar har været syg i ugens løb, tredje gang i år, med løbende snotnæse, hoste og brandvarm feberpande, så weekendens agenda er alletiders for samtlige parter af vores lille trekløver.

Jeg glæder mig. Det gør jeg hver gang. Der er intet som vores weekender på landet.

// Men, for nu er fredagen først lige begyndt. Klokken er halv ni og min søn sover endnu trygt i dobbeltsengens lune. Normalvis vågner han ved syvtiden, men ikke i dag. I dag sover vi længe. Jeg ligger ved siden af ham, forfatter indlægget her, dufter til den buttede babynakke og klemmer hans lille fine hånd i ny og næ.

Det er det bedste jeg ved.

Han er.

af2b227c-6a0a-4b8c-80b3-ccd2b165ee1d

Nok om det, kære jer. Ti fredags facts, føljetonen tro;

God fornøjelse.

FREDAGS FACTS #23

… 1

Vagnus, vores søn, har fået sin første tand! Den brød frem på min fars fødselsdag i onsdags og det var alligevel lidt særligt. Næsten elleve måneder skulle der til.

1 tand
71 cm.
8800 g.

//

… 2

Som I ved, er det Mads der står for at arrangere vores søns etårs fødselsdag. Ikke så meget som tidspunktet “må” jeg have indflydelse på. Han er sågar gået igang med at finde, nedskrive og udsende personlige fødselsdagsinvitationer.

På papir. Med posten.

What

… 3

Jeg tror, helt oprigtigt, at vi får en lillebror som nummer to. Og en datter som nummer tre.

VAGN OSKAR, CARLTON & LARA

Jeg er igang med at overtale min bedre halvdel, der konsekvent stemmer for henholdsvis Carl Emil og Lucca. Men ok, det er heller ikke helt skævt.

… 4

Som nævnt herinde før, så har jeg aldrig slugt en p-pille. Til gengæld har jeg haft to kobberspiraler. I onsdags skulle jeg så have lagt en ny, og jeg siger jer, jeg sov ikke i nætterne op til. Jeg har en fuldstændig irrationel grundangst for gynækologbesøg og dertilhørende spiralopsæt. Vi taler fantomsmerter, koldsved og salte tårer. Angst.

Men ved I hvad? Jeg mærkede ikke en dyt. Min far passede Vagn Oskar i venteværelset imens og ti minutter efter var jeg ude igen.

Min [virkelig rummelige] stjernegynækolog bedøvede mig, hvilket jeg heller ikke mærkede, og nu har jeg en spiral. Sgu!

… 5

Var ovenstående virkelig en optursoplevelse. Jeg var bange! Skrækslagen. Så, selvom det unægteligt er et emne der hører privatlivet til, har jeg valgt at dele det, da I måske er andre der frygter de kære, berygtede spiraler og er i syv sind angående prævention. I feel you. Been there.

… 6

Mads har fået briller. Ægte, fuldtidsbriller med synsprøve, optikermøde og overgangsglas. Og ved I hvad? Han er simpelthen så vanvittigt flot med de briller. Endnu flottere end før. Helt seriøst. Det føles næsten som en helt ny kærestevariant, en ny, forfriskende og mere finpudset udgave med samme velkendte indhold. Ikke helt tosset.

Jeg selv er så stadig bare den samme slags som for knap to år siden, visuelt vel at mærke. Tilsat et par dybe rander under øjnene, en numse der gradvist er blevet spist af min søn og en naturlig, helt klassisk, leverpostejsfarvet udgroning, der snartligt skal fikses. Det kan vel også noget ;) Jo, det kan.

Så, hvem af os der vinder størst, trækker tigange triumfkortet, må den enkelte nok vurdere.

… 7

Jeg har ikke cyklet i ét år. Et helt år. Nu skal det ikke lyde som om, at jeg nogensinde har været den mest sindsoprivende cykelentusiast. Jeg har egentlig aldrig været synderligt begejstret for at cykle. Hellere gå. Men, et år er alligevel ret længe.

… 8

Jeg har længe tænkt over, hvilken ret, der er min livret. Og nu er jeg kommet frem til mit svar. Tapas. Charcuterie. Kært barn, mange navne. Smagsfulde oste, forskellige pølser, humusvarianter, pesto an mas, god olivenolie, små sideorders og hjemmebagt knækbrød med frisk rosmarin og havsalt. Og et tungt glas rødvin. Favorit. Klart.

… 9

Jævnfør punkt otte, kan jeg til gengæld hverken fordrage bladselleri, marcipan, flæskesteg, kernemælk, kakao eller øl.

… 10

Jeg drømmer om at kunne forlænge min barsel endnu længere. Helst indtil børnehavealderen. Jeg nyder det, hver eneste dag, og ditto kan jeg mærke at min søn gør. Han vil sikkert også nyde insitution på et tidspunkt, men han er endnu så lille og tanken om, at overlade ham i fremmedes varetægt er mig simpelthen så fjern. Jeg søger job med start 1. september og så må tiden vise, om vi [min kæreste og som regel min største supporter og jeg] er blevet klogere.

Er der mon nogen af jer, der har valgt endnu længere barsel? Hvordan får I det til at fungere?

85b764f7-0d0c-4e47-ae40-8edeee8cc755

57ba9b2e-5d9b-4125-bfa0-cc789371e867

Må I have den aller fineste weekend, hver og én.

Hvad skal I mon lave?

Nogle særlige begivenheder? Fødselsdage? Cockailparties? Firmafester? En tur i Zoologisk have, på skøjtebanen eller en film i biografen med hele familien? Måske døgndriftsslangeri på sofaen? Det kan man have brug for.

Tusinde tak, fordi I læser med herinde.


De toogtyve første dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20del 21 og del 22.

2 kommentarer

  • Dorte

    Skønt indlæg og god weekend til dig og din lille familie 😙

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    I forgårs cyklede jeg for første gang siden jeg var i uge 20 i min graviditet (min søn er knap 7 mdr). Det var så rart at cykle igen, at jeg cyklede en omvej hjem 😂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I SKRIVENDE STUND...