DEN ANDEN SIDE

FREDAGS FACTS #35 OG WEEKENDEN

Glædelig fredag, kære læsere

Sikke en uge. Én af de vildeste i mit liv, ingen tvivl. På den gode måde. Mine skuldre har endelig sænket sig, mit hoved begynder langsomt at forstå og erkende ugens begivenheder, indrette tempoet til det gode, rolige og velkendte, og nyde. Bare nyde at læne mig tilbage med min unge på armen, eller omkring mig, med udsigten til månedsvis af feriestemning. Det var det hele værd, og meget mere til.


I eftermiddag, omkring klokken to, pakker vi endelig barnevognen i bagagerummet, et par tætpakkede tasker med det vigtigste [.. vi pakker unægteligt altid i de her, de er gode, Mads’ er armygrøn, min er sort], dyner med nyvasket, sprødt og kridhvidt linen, en iPad til den yngste for at sikre stemning i autostolen, og så drøner vi udenom trafikken mod Fyn, helt til Dalbybugten, hvor min svigermors lille, fine lyseblå sommertræhus ligger, blot et stenkast fra havet, hvor vi skal på weekend.

Sankt Hans weekend.


Vi skal ikke lave andet end at hygge os. Sammen. Gå lange ture langs markerne, hilse forsigtigt på dyrene, købe marmeladeglas og hjemmedyrkede, danske grøntsager ved nabogården, morgenbade i havet, garanteret også om aftenen, drysse rundt i morgenkåber, med bare tæer i græsset, se vores søn boltre sig i haven i bar numse, imens de voksne skåler i velbrygget, stærk kaffe i morgentimerne, og kold rosé om aftenen.

En weekend, nøjagtig i vores ånd, lige sådan én, vi trænger til. Det simple liv med nærvær og samvær, familietid, landidyl og luft, intet vi skal nå, ingen forventninger fra andre end de vi selv skaber, med hinanden.

 Billederne er fra i onsdags, hvor vi spiste morgenmad på Lauras Bakery på Værnedamsvej, bare os to

//

Forinden skal vi bare nyde fredagen, min søn og mig. Inden længe triller vi ud og spiser morgenmad et hyggeligt sted, æg, rugbrød og en croissant til deling. Vi skal finde regnsæt og gummistøvler, og en tur på legepladsen. Når Vagn Oskar sover sin lur, et sted mellem tolv og to, skal jeg ligge på langs, med dyne, kaffekop og det nyeste nummer af Eurowoman, på aller fineste fredagsmanér.

Gode planer.


Jeg har efterhånden slacket en smule på fredags facts’ene, men I giver udtryk for, at det er hyggelig fast fredagslæsning, så jeg vil forsøge, at lade føljetonen fylde fredagens spalteplads herinde igen.

//

FREDAGS FACTS #35

… 1

Hver gang jeg siger; “Vagnus, hvor er far henne?”, smiler han over hele femøren, peger på Mads og hviner “daaaar”. Når Mads spørger, hvor mor er henne, er det samme scenarie. Rettet mod Mads. Kom nu.

… 2

Hvilke bøger skal jeg pakke i min sommerferiekuffert i år?

Konkurrencestaten, Forskningsmetoder i Folkesundhedsvidenskab og At lede sygepleje, er de seneste jeg har læst, og de forbliver i reolen fremadrettet ;). Hvad kan I anbefale? Noget langt, gerne tænksomt, spændende og enestående.

… 3

Og hey, nu vi taler anbefalinger. Vi venter i spænding på nye sæsoner af Outlander, Designated Survivor og Riverdale, og vi har intet at se. Intet. Det har været god timing i forhold til mit bachelorprojekt, men nu. Nu mangler vi. Hvad skal vi se? Hvad ser I? [.. Ikke komedieserier med dåselatter og farhumor. Jeg forstår slet, slet ikke den kategori].

… 4

Jeg havde lykkeligt glemt, hvad det vil sige, at have tømmermænd. Indtil i onsdags. Vi var allerede hjemme klokken elleve, men to gode drinks og en halv flaske vin var rigeligt til at vælte mig. Det er trods alt også en sjældenhed, ikke et enkelt glas eller to, men den hårdere slags, og det var strengt at skulle agere nogens mor [.. efter tre timers søvn, da barnet stod op klokken halv fem], snurrende hoved, poppede Panodiler og kvalme, der først aftog på anden dagen. Note to self. Tømmermænd og moderskab er ikke favoritkombination.

… 5

Vagn Oskar har overnattet hos mine forældre to gange. Den første gang, da han var små fjorten måneder, og vi skulle til bryllup, og så i søndags, aftenen inden min eksamen. Begge gange er forløbet fuldkommen uproblematisk – uden gråd, ledende blikke efter sine forældre eller lange putteseancer. I tirsdags passede mine forældre ham dog nogle timer hjemme hos os, da vi fortsat har den holdning, at han kun skal overnatte ude, hvis det er decideret nødvendigt.

… 6

Jeg er sikker på, at det bliver godt for ham at starte i institution til august. Han er vant til at være alles centrum, at blive kigget på, puttet om og blive anerkendt i det sekund, han gør opmærksom på sig selv. Og det gør han. Han er jordens dejligste og kærligste unge [.. helt objektivt, det er klart..], men hold.nu.kæft en hidsigprop.

Som I ved, hvis I følger flittigt med, så har han aldrig lagt skjul på sit temperament, men jeg skal lige love for, at vi er på arbejde herhjemme. Han er simpelthen så hysterisk. Skriger, spjætter, fægter ud, hvis han ikke får sin vilje, og laver flitsbuen gange hundrede om dagen. Tester os. Udfordrende, virkelig, udfordrende. Vi forsøger at opdrage ham, men jeg tror, det bliver sundt for ham, at få modspil af andre børn. De finder sig ikke i noget. Det gør vi forældre nok for ofte ;) Mest mig. Det er jeg udemærket godt klar over.

… 7

Hvad er det dybt alvorligt for noget, at EU vil øremærke to måneders barsel til mændene? Jeg har sjældent hørt noget så sygeligt. Hvad med selvbestemmelse? Autonomi? Egenbeslutning? Det svarer til at vedtage en lov om, at alle kvinder skal arbejde minimum to måneder om året. Hvad så med de hjemmegående? Det må individuelle mennesker sgu da selv bestemme!

Lad os tage vores konstellation som eksempel. Der er ingen tvivl om, at Mads gerne ville have haft mere barsel end de gængse to uger, sammen med Vagn Oskar og mig, men der er heller ingen tvivl om, at han ville blive kulret af, månedsvis at gå rundt i sin egen babyboble alene med vores søn på armen. Det ville jeg derimod ikke. Jeg elsker det, mere end noget andet. Stadig på 15. måned. Sådan er vi forskellige.

SKAL Mads så tvinges til to måneders barsel og jeg tvinges til at give barslen videre, selvom jeg ikke ønsker dette? Det er da komplet idioti. Meningsløst. Sådanne beslutninger skal man træffe selv, som familie. Ikke ved love eller regler. Og hvis det handler om ligestilling i forhold til, at mænd gerne vil, men ikke får lov af kvinden, så må mændende lige grow some balls og stå ved. Helt seriøst. Ellers kan de sgu nok ikke håndtere sådan en barsel enevældigt, alligevel ;)

… 8

// Det var ikke hate til mændene, slet ikke. Men, hate til at man som voksne mennesker i et parforhold, må tage sådanne valg inden for egne vægge. Hvad mener I? Ud fra det jeg forstår, er der desværre stor sandsynlighed for, at det bliver en realitet.

… 9

Mads ser ikke fodbold. Overhovedet. Det er meget mærkeligt, synes jeg, da jeg er vokset op i en familie, hvor halvtreds procent af firkløveren altid har været rendyrkede fodboldentusiaster, femoghalvfjerds procent i den årrække, hvor min far og lillebror fik mig hjernevasket til selvsamme sport. I Parken hver søndag og fremvise sit medlemskort, fodboldtræning to-tre gange ugentligt, kampe, stævner og den slags i weekenden. Og så finder jeg en kæreste, der end ikke ved, hvad pulje betyder. Det måtte jeg forklare ham, som vaskeægte bosslady. Yas ;)

Til gengæld fatter jeg ikke hypen omkring VM disse dage. Jo, hvis Danmark var i finalen. Eller semi, ville også være tilforladeligt. Det er nationalt, det er drønhyggeligt og der er fællesskab at spotte overalt, men det har endnu ikke fået mig til skærmen. Vi så Rasmus Klump i stedet. Så det.

… 10

Jeg ønsker mig de her sneakers. Med 40 procent. Burde man? Ja, det burde man. Det er de sejeste!


//

Hvad mon du har af planer for weekenden? Er du gået på en velfortjent sommerferie? Bakser du rundt med de aller sidste eksaminer eller hvad har du på programmet? Ingenting på programmet er også noget, faktisk ofte det aller bedste.

Ha’ en formidabel weekend, kære du


De første fireogtredive dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20del 21del 22del 23,  del 24,  del 25del 26del 27,  del 28del 29del 30del 31del 32 del 33 og del 34.

9 kommentarer

 • Katrine

  Hej Caroline. Stort tillykke med din fine nye titel.
  Jeg er nysgerrig ift punkt 6, hvor du skiver om opdragelse. Jeg synes at huske, at du tidligere spurgte til hvorvidt, man kunne opdrage på børn i den alder – hvad blev konklusionen herpå?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Katrine
   Tak for din kommentar <3
   Og sindssygt godt spørgsmål! Jeg samler tankerne og skriver et indlæg omkring det, da det er noget der har fyldt vildt(!) meget for mig, og stadig fylder, da det er virkelig svært.
   Ha’ en dejlig, dejlig tirsdag.
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Hvis ikke du har læst den, så læs ‘Papmaché-reglen’ af Hella Joof. Den er ikke overdrevet lang og letlæselig, men den sætter virkelig tankerne i gang. Eller. Det gjorde den i hvert fald hos mig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Hej Nadia <3
   Tak for tip! Jeg har faktisk læst den – og den er helt igennem fantastisk!
   Ha’ den dejligste tirsdag, og KÆMPE TILLYKKE med titlen i dag! Du er så sej!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altid godt med anbefalinger, har selv smidt en håndfuld på bloggen vedr. oplevelser – kan bare ikke finde ud af det med serier, men min kæreste elsker hvis jeg har læst nogle, for han er stor fan af nye tips :D

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luna

  Køre Caroline

  Det lyder som en dejlig weekend. Serie mæssigt har jeg kastet mig over HBO serien Handmaidens tale. Nu har jeg set alle de serie du nævnte, men dette er uden trivl den bedste serie. Den handler kort sagt om en tid ikke så langt fra vores hvor kvinder har svært ved at blive gravide og de kvinder der kan bliver indfanget til at blive handmaidens for rige familier og deres opgave er derfor at blive gravid med manden for derefter at overlade barnet til konen og manden. Hovedpersonen Offered vælger at flygte og det er starten på en helt fantastisk rejse! Det er uden trivl et kig værd. Den er den bedste serie jeg har set :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Luna
   Tusinde tak for anbefaling <3
   Min kæreste har set den og følger flittigt med når der kommer et nyt afsnit, men han har lovet at starte forfra med mig når den er slut. Jeg vil glæde mig til at se den! Lyder virkelig spændende!
   <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ...

  The staircase murder på netflix 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Tak for anbefaling, den vil jeg tjekke ud! :)
   God tirsdag,
   Kh.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEN ANDEN SIDE