FRA KØBENHAVN TIL CHARLOTTENLUND

I SKRIVENDE STUND #6

//

… Er klokken treogtyve søndag aften, og jeg er netop returneret til matriklen efter en aftenvagt på Rigshospitalet. Jeg har lavet nogle “sære” byt med mine kollegaer, en kæmpestor fordel på min afdeling, at kunne bytte på kryds og tværs, hjælpe hinanden og få ønsker til fridage opfyldt på bedste vis, og en søndag i aftenvagt er én af mine foretrukne. Der er for det meste både søndagsstemning og ro i afdelingen. Og den ro, giver oftest tid til, at være en endnu bedre sygeplejerske.

//

… Fik jeg i selvsamme vagt besøg af både mand og barn. Vagn Oskar havde i eftermiddags taget sig til sin ble og sagt “av” når han tissede, og dette kostede en tur forbi børnemodtagelsen, da han førhen har haft en urinvejsinfektion. Børnemodtagelsen ligger lige ovenpå “min” afdeling, og fordi der var tid, kunne jeg lige smutte op forbi. Han blev drønforvirret over at se sin mor i en hvid kittel.

//

… Var begge urinprøver gudskelov negative, så de blev hurtigt sendt hjemad igen. Han er dog stadig klattet, den yngste, så han får sig en fridag i morgen.

//

… Er “barn syg” et massivt problem herhjemme. Vi har i dén grad været plaget af sygdom på kryds og tværs siden Vagn Oskar startede i institution, og har måtte erkende, efter utallige smådiskusskioner i [.. alt for] tidlige morgentimer om hvis arbejde der var vigtigst, at indføre et system over, hvem der sidst havde “barn syg”, var en rigtig, rigtig god idé. Slut med diskussion. Argumentation. For og imod. Frem med skema. Når altså ikke bedsteforældrene hjælper til.

//

… Kommer der i takt med vores forestående flytning til at blive meget mere boligsnak-, indretning- og inspiration herinde og på Instagram fremadrettet. Vi har allerede indrettet vores nye villalejlighed “på papiret”, og jeg glæder mig til at tage jer med i processen.

//

… Er det åbenbart en større oprydningsprocess sådan en flytning. Samtlige møbler herhjemme er gennemgået nøje, og vi ender med at udskifte både vores sofa, vores sofabord, seng og spisebord. Og tøjstativer. Vi har fundet de sejeste tøjstativer.

//

… Er vores bryllupsplanlægning sat fuldstændig på standby..

//

… Skal vi en weekend til Berlin om ti dage, Mads og jeg. En kærestetur. Uden Vagn Oskar. Mit princip omkring “to år, to overnatninger ude” er overskredet med et par uger, men det er okay. Det er okay.

Vagn Oskar skal på weekend hos mine forældre, som han er helt tryg ved, og som han endda på eget initiativ har overnattet hos et par uger tilbage. Det er så rørende, så bekræftende, at han endda favoriserer dem over os.

//

… Bliver det virkelig godt for vores parforhold med et par dages konsekvent alenetid. Til hinanden. Til at fordybe os i samtaler, give os hen og være tilstede, uden et halvt øje i nakken.

Jeg synes, vi klarer det godt på helt generelt plan, at være forældre og kærester, at jonglere rundt i hverdagsræset med to jobs og en praktisk hjemmebane, men vi trænger til tid, til bare os.

//

… Er jeg blevet mere og mere ligeglad med mad efter at jeg er blevet mor. Førhen kunne jeg oprigtigt glæde mig flere dage inden et favoritmåltid, bruge god tid på at udfolde kulinariske evner i køkkenet, øve mig, og planlægge næste ret. Nu er nøgleordene bare: Nemt og nærende. Ændrer det sig mon igen? Det er som om, egne behov er totalt pauseret. I to år. Ni ud af ti dage består min frokost og aftensmad på afdelingen af rugbrød, tun og/eller æg og en kvart agurk. Ikke engang mine kollegaers dødlækre, hjemmelavede retter “gør noget” i mig. What is wrong.

//

… Spiser Vagn Oskar virkelig, virkelig sparsomt. Og ensformigt.

Vi forsøger at servere alverdens variationer, men vi kan simpelthen ikke få andet i ham end bananpandekager, hytteost og smoothie. Og chokolade når han på ulovlig vis selv går i skuffen. Han slet ikke få den slags, men at tage det fra ham når først han har fat, og de små brune øjne jubler af lykke, kan jeg simpelthen ikke nænne. Mon han nogensinde får selvsamme øjne op for grøntsager? Og almindelig, rigtig aftensmad? Det er garanteret bare endnu en “fase”.

//

… Skal jeg i dagvagt i morgen, og dermed virkelig sove nu. Gerne for en time siden, men den flydende mængde kulsort koffein jeg indtog umiddelbart inden jeg satte gang i pedalerne, gør endnu sit indtog. Og efterlader mig søvnløs med hovedet i skærmen. I smørhullet mellem mine to favoritter og deres tunge åndedrag.

Jeg glæder mig til at komme på arbejde igen om syv timer, selvom det blot er et par timer siden jeg cyklede hjem derfra, og hvor er det rart og betryggende at have det sådan. Det er meningsfuldt.

Jeg er glad for mit arbejde, og stolt af mit fag. Jeg læste et opslag forleden omkring, at det på papiret ikke var helt “godt nok” at være sygeplejerske. Eller folke-skolelærer. Eller pædagog. Ikke lige så sejt, eller klogt, som en CBS uddannelse eller en kandidat fra et fint universitet. At man ikke helt topper ranglisten på samme vis. Og den tankegang forstår jeg vitterligt overhovedet ikke. Jeg synes, den illustrerer uvidenhed på mindst flatterende facon. Sygeplejersker, skolelærere og pædagoger er nogle af de aller vigtigste i vores samfund. Nogle af de aller klogeste, og nogle af dem, vi skal værdsætte og passe aller mest på. Hvordan ville vores verden se ud uden dem?

Hvis en sygeplejerske laver én fejl, kan det koste et liv. Hvor mange “fornemme” universitetsuddannelser bærer sådant et ansvar?

Godnat, og sov godt.

Tak fordi I læser med herinde.

15 kommentarer

 • Karina

  Hej Caroline,
  Det er SÅ hyggeligt med opslag fra dig igen, bliv endelig ved, du gør det på din helt egen måde og det fungerer bare!
  God dag
  – Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Vil du afsløre allerede nu, hvilket tørrestativ i har valgt? Jeg leder desperat efter et stativ som ikke generer øjet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Jannie
   Ja, selvfølgelig vil jeg det! :)
   Vi har valgt tøjstativer i mørk stål fra Rackbuddy.
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  https://www.cathrinebrandt.dk/boern-og-spisevaner/

  Tjek hendes hjemmeside/insta ud, tror måske det kan give nogle fifs :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Ida <3
   Tak for anbefalingen! Jeg tjekker hende ud,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Yay ser frem til meget mere bolig inspiration!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Anne,
   Det er jeg rigtig glad for at høre! :)
   Tak for din kommentar,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg valgte også at blive ergoterapeut – det er nemlig hverken sejt eller klogt på papir, men som bostøttemedarbejder kan liv blive reddet på ens vagt, og generelle liv kan leves, fordi vi er der og hjælper hver dag. Og det er altså sejt, på sin egen måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Årh, se – det er nemlig pisse sejt. Det er så meningsfuldt, og så vigtigt. Og så burde det sateme også være både sejt og klogt på papir. Faktisk, bliver man ikke klogere end når man kan forstå sig på, hjælpe og arbejde med andre medmennesker.
   Rigtig god aften <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg forstår godt, at du er stolt af dit fag – det kan du med rette være. Når det så er sagt, så kan jeg ikke lade være med at blive lidt provokeret. Du pointerer, at din uddannelse bliver “nedgjort” – og det er forkert, det giver jeg dig helt ret i. Men i min optik er dit synspunkt på “fornemme uddannelser” ikke meget anderledes? Nu er jeg selv universitetsuddannet og kunne aldrig drømme om at nedgøre dem, der ikke er. Pædagoger passer mit barn, sygeplejerskerne passer mig nogle gange, og folkeskolelærerne udgjorde en enormt stor del af min (og alle andres) barndom. De ér pisse vigtige, men det er vi andre altså også, selvom vi “bare” er fornemme universitetsstuderende – i mit tilfælde fra jurastudiet som jeg har mødt mange fordomme om! Hvis anklageren i ubådssagen havde fucket op, var Peter Madsen gået fri – og dét kunne også koste menneskeliv. Jeg er jurist, min bedste veninde er sygeplejerske, mine nærmeste kolleger er politibetjente og kontorassistenter. Jeg ville aldrig nedgøre dem, på samme måde synes jeg heller ikke, at vi skal nedgøres :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Mette
   Tak for din besked. Jeg er ked af, at du føler dig provokeret af ordene – det har aldrig været min hensigt at nedgøre andre uddannelser. Jeg kan godt se, at det kan misforstås i indlægget, og den tager jeg på mig. Min intention var udelukkende at tage [blandt andet] min egen uddannelse i forsvar. Med “fornemme” uddannelser, mener jeg det absolut ikke stødende eller personligt, men på papiret “fornemme”. Jeg håber, det giver en form for mening. Langt de fleste af mine veninder er universitetsuddannede, min far er advokat, og jeg har selv haft overvejet jurastudiet som yngre, så det er bestemt ikke, fordi jeg mener, I er mindre vigtige. Det jeg egentlig blot ville frem til var, at VI også er vigtige, og at der desværre er en tendens til, at uddannelser som sygeplejefaget, pædagogstudiet, seminariet etc. ikke er helt “lige så godt”, og det er den tendens, jeg forsøger at udfordre med den sidste sætning i indlægget.
   Jeg håber, det giver mening. Det blev en smule rodet..
   Rigtig god aften,
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  HejCaroline

  Forældreintra på 24/7 har en podcast om kræsenhed. Hør den – den er god. Og siger kort sagt “Slap bare helt af”, som du gør nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Kære Malene
   Tusinde tak for din kommentar og anbefaling! Den vil jeg lytte til :*
   Ha’ en dejlig, dejlig aften :)
   Kh. Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva B

  To indlæg på ganske kort tid – jeg er fan! Du er savnet :-)
  Ha’ en dejlig dag, Caroline!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Jacobsen

   Årh, Eva! Hvor blev jeg bare glad for din besked. Tusinde, tusinde tak! <3
   Det er sådanne beskeder der får mig fluks til tasterne!
   Tak fordi du gav dig tid til at smide ordene til mig – de varmede, så meget!
   Rigtig, rigtig god aften :*

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRA KØBENHAVN TIL CHARLOTTENLUND