ALENETID MED MIT BARN

FREDAGS FACTS #39 PÅ EN LØRDAG

Glædelig weekend

Har I en rar én af slagsen? Gode sager på programmet? Eller intet program? Det er oftest de bedste herhjemme. Dem, der er uden planer. Med plads til spontanitet og mærken efter. De weekender, vi nyder allermest.


Vi har én af de weekender, hvor jeg skal på arbejde. Jeg arbejder hver tredje weekend, og så længe det er aftenvagter, hvilket det stort set altid er [.. fordi jeg bytter mig til dem], rører det mig slet ikke.

Jeg har hele dagen med mine to favoritter alligevel, og det indløser vores værdsætte og helt uundværlige hverdagsfridage, så dem tager jeg gerne med.


I morgen skal vi til børnefastelavns “prædiken” med udklædning, tøndeslag og fastelavnsboller klokken halv elleve i den lokale kirke, der ligger bare en spytklat fra vores kommende adresse. Vagn Oskar skal klædes ud og vi skal ledsages af mormor og morfar. En fast fastelavns tradition gennem hele min barndom.

Vi har ikke andet fastlagt eller koordineret, faktisk, skal vi bare være sammen, nyde weekendens velkendte stemning og gerne snuppe eftermiddagsluren i plenum. Det er den største forkælelse for mig – en lille, tung middagslur ved siden af mit barn. Det er så godt givet ud på både overskuds- og nærværskonto. Det mærkes. Vasketøj og des lige, dét kan vente. Det er ikke vigtigt.


I skrivende stund er klokken ti, vi har netop hentet lunt morgenbrød fra Meyers i Jægersborggade, æggene koger i gryden og der er iskold, friskpresset juice i glassene. Min favorit med gulerod, appelsin, ingefær & lime. Hvis alting passer, med både lur og arbejdstid, tager vi i eftermiddag et lille smut forbi Frederiksberg, til leg, kaffe og kagespisning med mødregruppen.

God læselyst


FREDAGS FACTS #39

… 1

Vi har en søn, der har en meget skarp og skrap mening om alting. Hvis ikke det lige går den lille herre som det passer ham, hvis han eksempelvis skal have sine ærmer bukket op ved middagsbordet eller blot have sine sutsko på, er helvede løs. Ikke at dét er en dårlig ting at være standhaftig. Der er så meget personlighed i det lille, fine menneske. Jeg var akkurat selv således som barn, faktisk, er han en direkte kopi af mig, og min personlighed.

Min egen lillebror og Mads var den komplet modsatte boldgade – med både tålmodighed og tolerant temperament. Vagn Oskar ligner mig, og det giver os nogle konflikter, og det vil det fortsætte med for ham, det ved jeg af erfaring, men jeg ved også, at det kan være en evne, en styrke, at have sin mening og at turde stå ved den. At holde fast, og vide hvad man vil, og absolut ikke vil.

Vi gør vores bedste for at støtte ham, guide ham og være anerkendende, men der er også et element der hedder opdragelse. Den balance battler vi en god del med i øjeblikket.

… 2

I forhold til opdragelse, og dét at være konsekvent, er Mads absolut den på adressen der har førertrøjen på. Jeg er hundrede procent den “blide”, eller det vil sige, dén der giver efter, fordi “jeg ikke nænner”. Og det er simpelthen for slapt. Oftest. Dér kan jeg godt grow some balls.

… 3

Jeg skrev på et tidspunkt herinde, at jeg godt kunne forestille mig engang i fremtiden, at læse videre til sundhedsplejerske. Sådan har jeg det slet, slet ikke længere. Jeg kunne faktisk ikke forestille mig nogensinde at skulle arbejde andre steder end dér, hvor jeg arbejder nu. Det er både spændende, givende og uforudsigeligt.

… 4

Jeg er overbevist om, at vi får tre-fire drenge. Jeg identificerer mig meget med at være drengemor, det tror jeg de fleste gør, der har én af dem i forvejen, og jeg elsker det helt ind til benet, så ønsket om at kunne blive mormor en dag, er ikke længere så stort.

Jeg vil gøre mit for, at blive den aller bedste og kærligste svigermor. Og ditto farmor. Og hvis, der mod forventning skulle ende en datter i vores turban en dag, så bliver det krymmel på toppen af den kage, der allerede er færdigbagt.

… 5

Vagn Oskar fylder to år om én måned præcis. Og jeg begriber det vitterligt ikke. Han har den dejligste, sødeste og sjoveste alder lige nu, og det har jeg sagt hver gang han har haft rundet endnu en måned, men nu.. kan vi have en lille “samtale”, han giver udtryk for sine behov, han kalder på mig, giver et næsekys, hvis jeg spørger ham, griner helt nede fra maven, når vi griner, laver fjollerier og narrestreger helt bevidst, og er bare en rigtig, lille dreng. Sin helt egen lille, skøre starut.

… 6

Vi overvejer så småt at flytte vores ejendele selv. De tilbud fra diverse flyttefirmaer vi har kontaktet ligger på mellem seks og tolv tusinde. Og det er mange penge for noget, vi i realiteten selv kan gøre. Jeg orker det faktisk bare virkelig ikke. Så, hvis I har tip til et verdensklasse flyttefirma, der ikke tager boksen for at flytte 105 kvadratmeter, så smid gerne en anbefaling i kommentarfeltet. Vi skal hverken have vores seng, vores sofa eller sofabord med, så det er begrænset med “tyngde”. Anyone?

… 7

Det eneste vi skal have lavet i vores nye lejlighed er, at male vægge og gulve. Samtlige trægulve, det vil sige samtlige kvadratmeter, skal males hvide. Jeg fik et tilbud fra et gulvfirma. 48.000,- med 10% forårsrabat. Så, det fikser vi også selv ;) [.. Eller, Mads gør..]

… 8

Jeg fik meldt mig ind i et yogacenter kort efter jul, men har ikke været afsted én eneste gang. Til gengæld er det på listen over dét, der skal ske, når vi flytter til mere luft og ro. Ved siden af løbeture med en babyjogger langs strand og skov, og vinterbadning. Det glæder jeg mig oprigtigt til. Jeg forestiller mig, at det må være den ultimativt bedste, og sundeste, start på dagen at lade kroppen bade i friskt, iskoldt havvand. Og sauna. Et solidt skud af velvære.

… 9

Efter en meget, meget lang og intens sygdomsperiode for samtlige medlemmer af vores lille familie, har jeg den seneste uge fyldt på med grøntsagsjuice og kosttilskud. Listen er lang, men flere har efterspurgt, så here goes;

Multivitamin fra Pharma Nord

Calcium Magnesium fra Solaray

B-stress vitamin fra Solaray

B-12 vitamin fra Solaray

D-vitamin fra Puori

D-vitamin fra Solaray
C-vitamin fra Solaray
Zink fra Pharma Nord
Fiskeolie fra Puori

… 10

Vi har valgt det her spisebord fra Handvärk, med hvid marmor plade og messingkanter, til vores nye spisestue. Og med Arne Jacobsens 7’er stole i sort træ. Det bliver pænt og stilrent til de hvide trægulve og loftets originale stuk. Jeg glæder mig til at tage jer endnu mere med på boligfronten.


Rigtig god weekend


De første otteogtredive dele kan læses her:
del 1del 2del 3del 4del 5del 6del 7del 8del 9,  del 10del 11,  del 12del 13del 14del 15del 16,  del 17,  del 18del 19del 20del 21del 22del 23,  del 24,  del 25del 26del 27,  del 28del 29del 30del 31del 32 del 33, del 34, del 35, del 36, del 37 og del 38.

2 kommentarer

 • Ida

  https://one2movebiludlejning.dk/priser-biludlejning

  Vi brugte dem her da vi flyttede selv, hvis det nu er det I ender med at gøre :-) Var super nemt at leje en lille varevogn.

  Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Tak for et hyggeligt indlæg, holder virkelig meget af dine skriblerier :)
  Vi brugte VIKA-flyt, da vi flyttede fra vores 75 kvadratmeter store lejlighed på ydre Nørrebro til indre Østerbro. De har et smart koncept i VIKa-flyt hvor man kan låne helt nye flyttekasser, som de både leverer og henter igen. De var så professionelle og alt kom frem i fin stand. Mener vi gav 4500kr for vores flytning for 2 år siden.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ALENETID MED MIT BARN